Martin Kabátník: Let MH 370 a hlavolam

14.03.2017 14:05

Pokud jste si přečetli minulé zdokumentované údaje (viz odkaz níže), tak bylo nad čím přemýšlet. Podle těchto zdokumentovaných skutečností to vypadá, jakoby se jednalo o 2 navzájem rozdílné lety, ale jednoho letadla. Jeden let směřuje k Antarktidě a skončí v oceáně západně od Austrálie a druhý let směřuje na Maledivy až Čagoské ostrovy a skončí v oceáně. Co to je, že mohou existovat 2 verze jedné skutečnosti. Může se na to použít příklad jako u sirkového hlavolamu? Začněme od zdokumentovaného konce. Trosky a úlomky letadla se nalezly na ostrovech Reunion, dále Rodriguez a na pobřeží Tanzánie.

Martin Kabátník: Let MH 370 a hlavolam
Foto: thinkstockphotos.com
Popisek: Havarované letadlo, ilustrační foto

Tato skutečnost z hlediska pravděpodobnosti ukazuje na ani ne 2 000 km vzdálené Čagoské ostrovy, tedy směr letu na Maledivy a Čagoské ostrovy. V případě předpokládaného dopadu na západě u Austrálie, by trasa byla více než 6 000 km (3x delší) a pravděpodobnější nález trosek by byl v Austrálii. Navíc by se muselo k přepravení trosek použít dvou mořských proudů. 
 
Jak mohli příbuzným obětí vyzvánět mobilní telefony nebo vykazovaly, že jsou na příjmu ještě v 7:30. K něčemu takovému byl zapotřebí vysílač v dosahu těchto mobilů a tohoto letounu. To bylo možné nad ostrovy v Maledivách, ale nebylo možné nad pustým oceánem, bez potřebného vysílače v dosahu.
 
Pokud desítky lidí na Maledivách vidí letoun v barvách společnosti Malajských aerolinií, věříme jim nebo mají nižší vypovídací hodnotu? Čas, kdy bylo toto letadlo spatřeno, odpovídal 3/4 hodině před koncem letu. Tedy před chtěným přistáním na ostrovní ploše a ve skutečnosti zřícením do oceánu.
 
Co těch 5 krátkých ostrovních letišť v trenažéru šefpilota ? Mimo jiné i letiště na Maledivách a letiště na Čagoských ostrovech. Při letu ve směru na Antarktidu se žádný ostrov s letištěm nevyskytuje.
 
Jak s těmi 2 možnými scénáři dále? Jak s pěti skutečnostmi, které ukazují směr Maledivy a Čagoské ostrovy? Jak s tou skutečností, která ukazuje let směr Antarktida? Tady nevystačíme s připodobněním k sirkovému hlavolamu a tak se někdy podíváme do historie, která je někdy nebývale aktuální...
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty