Martin Kaleta: Uprchlická krize nebo invaze?

14.03.2016 19:30

Jaký je můj názor na momentálně probíhající uprchlickou krizi? Tato nepříjemná situace se momentálně, více či méně, určitým způsobem dotýká každého z nás. A právě to, jak se k ní postavíme dnes, se odrazí v tom, jak nás může spláchnout v budoucnu.

Martin Kaleta: Uprchlická krize nebo invaze?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V calaiské džungli

Bohužel ne všichni vrcholoví politici, ať už naší nebo cizí, se k ní staví tak, jak by měli, tzn. v souladu s názory svých občanů - voličů. Právě mnoho z politiků, zvoleni lidem, se k vlastním občanům postavili zády a nebál bych se zde použit ani slov, že zradili vlastní národ a ústavu. Jak jinak si vysvětlit skutečnost, že pro mnohé z nich není na prvním místě občan dané země platící řádně daně, ale člověk přicházející z cizí a dosti odlišné země, navíc ne vždy s čistými a dobrými úmysly.

Většina přicházejících uprchlíku je navíc zcela jiného náboženského vyznání. A dle mého názoru je nemožné docílit v Evropě stavu, kdy dvě naprosto odlišná náboženství – křesťanství a islám – dokáží bez problému fungovat vedle sebe. Při představě něčeho takového na opačné straně, tj. kdyby se křesťané chtěli usídlit v islámských zemích, lze tuto představu považovat za zcela absurdní. Křesťané by se nedobrovolně stali skupinou určenou k naprosté eliminaci. Tak proč se ksakru my máme chovat jinak? Stejně tak, jako je v islámských zemích křesťanství nepřípustné, tak v evropských zemích má být islám nepřípustný. Islám se stal pro moderního Evropana nepochopitelný až zvrácený a celý svět by před ním měl být na pozoru. Jedná se o naprosto odlišné chápání podstaty bytí, které v dnešním 21. století nemá své místo ve vyspělém světě. A pokud v něj chce někdo stále věřit, ať to činí tam, kde to je za normální považováno většinou. Evropa ale svým postojem nesmí připustit, aby se tato většina řízeně přesunula k nám.

Také mi je naprosto nejasné, proč mezi příchozími uprchlíky převažuje mužské pohlaví? Když právě toto pohlaví je historicky to, které má bránit svou zemi, rodinu a blízké. Pokud je jejich země sužovaná válkami, má být právě toto pohlaví to v čele určité touhy po změně a míru. Zanechat svou rodinu ve válce a vydat se do jiné země za nejistým vítězstvím, je pro mě nepochopitelné a zbabělé. Od takových se nedá ani v budoucnu čekat nic jiného, než při opětovných problémech další přelet o kus dál. A začlenění se do nového národa je tedy naprosto nemožné. Pokud jim tedy nejde o naprosto něco jiného, než se nám snaží všemožně prezentovat. A právě tohle by pro nás mělo být výstražným signálem, abychom byli na pozoru a nechovali se stejně sobecky, zbaběle a nevlastenecky.

Evropská unie v čele s Merklovou, která se stala hlavním impulzem spuštění celého procesu přesídlování, v této krizi neuspěla a prohrála na plné čáře. Nedokázala uhlídat vlastní hranice a tím ochránit své občany, ač by právě to mělo být tím klíčovým cílem. Tím ukázala, že jí nezáleží na svých občanech, že je pro ni přednější ochrana nově příchozích. Nedokážu si představit, že by se stejně zachovaly například Spojené státy Americké. Pro ně by ochrana vlastních hranic ozbrojenou armádou byla na prvním místě tak, jak to již mnohokrát ukázaly. V tom by si EU mohla z USA vzít příklad. I když příklad? V hlubším zamyšlení se v minulosti v podstatě Američané zachovali podobně jako naší nezvaní příchozí, když utlačovali tamější původní indiány a přivlastnili si jejich půdu.

Ale netvrdím, že se nemá pomáhat. Ale pomáhat tam, kde to má smysl a kde nejsou ohroženy vlastní občané a země. Tam, kde to přinese největší efektivitu a účelnost. To znamená tam, kde je přirozený domov těchto uprchlíků a právě tam, kde by i oni sami měli v duši pocítit určité vlastenectví a lásku ve vlastní zemi.

Samozřejmě za předpokladu, že oni sami o to stojí a nejde jim jen o jakýsi pokus o islamizaci Evropy. A pokud se vážně nezamyslíme a nepostavíme se k celé krizi jinak, nebude cesty zpět a k této islamizaci v brzké budoucnosti dojde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…