Martin Kavka: Ano, muslimové jsou pro nás také lidé, drahá sluníčka!

01.10.2016 19:28

Někdy se bavím, když čtu, že ti co odmítají muslimy, odmítají evropské hodnoty, humanismus a nechtějí pomoci lidem v nouzi. Ne, tak to opravdu není.

Martin Kavka: Ano, muslimové jsou pro nás také lidé, drahá sluníčka!
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Imámové při poradě

Nevím, zda se ti, co obhajují imigraci muslimů do Evropy, někdy opravdu zamysleli, proč mnozí tuto imigraci odmítají. To, přeci není proto, že by odmítali pomoc lidem. Není to proto, že by nenáviděli muslimy, jak se mnozí snaží podsouvat. Není to proto, že by odmítali tyto lidí kvůli barvě jejich pleti. Je to proto, co ti lidé přináší a tím je islám.

Islám, který není jen náboženský systém, který může fungovat vedle ostatních náboženských systému. Není to jen filozofický pohled na svět, který je možné korigovat a upravovat na základě poznaní, ať vědeckého anebo filozofického. Islám je hlavně politický systém podřízený Alláhovi, tedy bohu, kterého muslimové uctívají na základě toho, co jim řekl Mohamed. Je to politický systém vytvořený nejen na základě Koránu, ale také chování a činů Mohameda.

Vím, že ti, co obhajují imigraci muslimů do Evropy, neradi slyší srovnání islámu s nacismem anebo komunismem. Ale to srovnání je nasnadě.

Kdysi jsem viděl film z padesátých let minulého století, kde jsou vojáci na politickém školení a politruk (politický pracovník v armádě) jim dává školení z Marxismu-Leninismu a školení zakončí slovy „A teď si soudruzi řekněte, jak by se dnes zachoval soudruh Lenin!?“

Pro muslimy je podstatný a nezpochybnitelný Korán, pro komunisty to byly knihy Marxe, Lenina a Engelse. No a komunističtí velikáni nemohli vše předvídat, tak vývoj objasnili další soudruzi, jako v těch padesátých letech to byl soudruh Stalin a po jeho smrti na sjezdu komunistů v Moskvě, kde se ukázalo, co byl soudruh Stalin zač, tak Moskevské politbyro. Muslimům vše co Korán neobsahuje a co v něm není předvídáno, i když podle muslimů je v Koránu vše, tak je zde Sunna, sbírka výroků Mohameda, která muslimům ukazuje, jak by se asi choval Mohamed a co by asi dělal a tím pádem, co mají dělat i oni.

Soudruha Stalina a později Moskevské politbyro nahrazuje Sunna. Podobnost čistě náhodná. Jenomže není. Každý totalitní systém určuje mantinely. Nejen pro své příznivce, ale hlavně pro ty, kteří příznivci nejsou. Pro totalitní systém nejsou nebezpeční ti, kteří jsou věrní, ale ti co pochybují a co nejsou systému naklonění. Proto jak u komunistů, tak u nacistů máme více zákonů jak potírat odpůrce a jak s nimi zacházet, aby bylo možné vybudovat ideální stát, než zákonů, které jsou prospěšné všem. A stejně tomu je u islámu. Jak Korán, tak Sunna jsou více o vztahu k těm, co nevěří anebo pochybují o islámu, než o těch, kteří následují proroka Mohameda.

Často se srovnává odchod našich lidí do zahraničí po roce 1948 a pak po roce 1968 a jak byla těmto lidem nabídnuta pomoc. Nepopírám to. Kanada v roce 1968 otevřela hranice pro všechny občany Československa, kteří odešli z okupované země. Tito lidé se stali: Kanaďané, Američané, Australané, Němci, Rakušané.

Co by však představitelé těch zemí říkali, kdyby tito naší občané v jejich zemích začali zakládat komunistické revoluční buňky, vyžadovaly si komunistický způsob života a hodnotili tyto země z pohledu Kominterny?

Asi by tyto imigranty vraceli rychle zpět do komunistických zemí. Protože, proč by pomáhali lidem, kteří utíkají z komunismu a komunismus jím nesou. Proč tedy proboha utíkali?

A stejnou otázku si kladou ti, kteří odmítají imigraci muslimů.

Převzato z blogu autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…