Martin Kavka: Žil jsem vedle muslimů několik let...

08.01.2017 13:59

Po teroristickém v útoku v Berlíně, následovalo to co obvykle. Prázdné proklamace politiků, mediální strach, aby útok nebyl zneužit „pravicovými“ populisty. Prostě klasika, jako přes kopírák.

Martin Kavka: Žil jsem vedle muslimů několik let...
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Co média považovala za důležité zdůraznit, byl fakt, že samozvaný řidič kamiónu, nebyl z loňské vlny uprchlíků, byl znám policii a měl dokonce příkaz k opuštění země. To je pak člověk hned klidnější. Vlastně, dává to určitý pocit jistoty a bezpečí. Jistotu v tom, že vždy se jednalo o někoho, kdo byl znám policii a bezpečí v tom, že policie vždy útočníka zlikviduje, případně se útočník zlikviduje sám, a tudíž již v budoucnu nemůže nikoho ohrožovat.

Vím, že pro mnoho muslimů jsou útoky jejich soukmenovců nepříjemné. Mnoho muslimů odmítá náboženské předpisy islámu a přeje si žít, tak jako žijí Evropané anebo Američané. To je prostě fakt. Jenomže, k čemu je, když mladá muslimka žijící v Čechách napíše dopis ISIS, kde odsuzuje činy této organizace, když na druhou stranu neodsoudí kořeny, z kterých Islámský stát vychází? Můžeme si namlouvat, že islám a dnešními slovy „islamismus“ jsou dvě protichůdné názorové ideologie, ale těžko popřeme, že mají stejný základ. Islamismu je de facto eufemismus pro „moderního a liberálního“ člověka, který se nechce moc zatěžovat příčinami. Zkuste však liberálního muslima konfrontovat s muslimem zastávajícím „radikální“ názory. Liberální muslim si může z Koránu vybrat všechny ty „mírumilovné“ citace, ale nikdy nemůže popřít ty „nenávistné“.

Žil jsem vedle muslimů několik let. Mnozí byli fajn, do doby, než se setkali s dalšími muslimy. Pak už to nebyli ti muslimové, co si dali pivko a žertovali o Koránu a Bibli. Pak to byli muslimové. Žádný alkohol, žádné cigarety a žádný bramborový salát, kde je salám obsahující vepřové. Když jsme měli na návštěvě ve Winnipegu muslimy, tak se nikdy neptali, co to jídlo obsahuje, nikdy neřekli, že pivo nepijí, protože obsahuje alkohol. Jít na návštěvu ke stejným muslimům pak znamenalo, že nebyl ani alkohol, ani vepřové, protože Korán. Docela rozdíl oproti našim židovským přátelům, kteří se na první návštěvě zeptali, co jídlo obsahuje a pak s trpělivostí mravenců vytahovali šunkový salám z bramborového salátu.

Ono je vlastně trapné, když se po každém teroristickém útoků spáchaným muslimy, objeví, že ten či onen muslim má za sebou takovou či onou minulost. Muslimové mohou podle islámské nauky lhát komukoliv, škodit komukoliv, pokud to není muslim. Stejně falešné je, když se píše, že mezi oběťmi islámského teroru byli i muslimové. Falešné proto, že v tomto případě, jsou muslimové zavraždění při takovém útoku mučedníci, kteří ač to netušili, zemřeli za správnou věc. A budou dál umírat, stejně jako budou umírat Evropané, kteří se proviní jedinou věcí, že budou ve špatnou chvíli na špatném místě.

Osobně mě zaráží, že ti takzvaní lidsko-právní aktivisté, když už neví kudy kam, tak vytáhnou jednoho muslima, který je „hodný“. Chytají se malých věcí a na těch ukazují celek.

Zeptám se, když si koupím auto, které bude celkově nedobré, mám se radovat, že jeden šroubek pasuje?

Normálně bych to auto vrátil anebo reklamoval, ale být „ten správný“ tak to auto budu chválit, protože jeden šroubek pasuje a to se vyplatí! Co na tom, že v tom autě se zabiji. Jeden šroubek byl v pořádku!

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…