Martin Kohout: Pane prezidente, dejte si pozor. Microsoft a Google chystají něco hodně zákeřného

04.02.2017 11:49

V Americe začíná oficiálně vznikat zajímavá koalice. Spojenectví neomarxistů z Obamovy éry a velkých nadnárodních korporací – dříve to symbolů amerického kapitalismu.

Martin Kohout: Pane prezidente, dejte si pozor. Microsoft a Google chystají něco hodně zákeřného
Foto: Twitter DJT
Popisek: Prezident USA Donald J. Trump se svým viceprezidentem Mikem Pencem

Typickou ukázkou je reakce na opatření prezidenta Trumpa ohledně zákazu vstupu muslimů ze zemí, které patří k hlavním exportérům muslimských teroristů. Mezi jinými se jedná o Sýrii, Somálsko či Irák. Velké korporace jako Microsoft, Google apod otevřeně podpořily protesty a právní kroky, které mají toto opatření zvrátit. Musíme se proto ptát, proč to dělají a o co jim ve skutečnosti jde.

Oficiální argument, že se to týká jejich zaměstnanců, totiž neobstojí. Každý soudný člověk přece ví, že v muslimských zemích je zoufalý nedostatek odborníků na jakoukoliv činnost. Stačí vzpomenout, jak skončily ony fantasmagorické výkřiky německého establishmentu, že do Německa s muslimskou imigrací přicházejí „atomoví vědci, programátoři, či lékaři“. Aby se za rok ukázala, že většina imigrantů má pouze základní, nebo dokonce žádné vzdělání a je prakticky na pracovním trhu nepoužitelná. Z toho můžeme snadno dovodit, že ani Microsfot, či Google žádné „odborníky“ ze Somálska, či Iráků nemá a nikdy neměl.

Díky struktuře vzdělání a náboženství v tamějších zemích ani není perspektiva, že by se to změnilo. Muslimské země byly vždy ve znamení technologického úpadku a ostatně i tzv „zlatý věk islámské civilizace“ byl důsledkem výbojů a importem vzdělaných zajatců z okupovaných území.

Racionální mravné ekonomické důvody to tedy zjevně nejsou. Co tedy?

Zde se tedy dostáváme k novodobému paradoxu. Velké korporace prostě podporují neomarxistické ideologie a úzce spolupracují se západními totalitáři při jejich prosazování ze zcela nemravných důvodů

Manažeři velkých korporací si totiž povšimli, že pokud podporují mezinárodní politické totalitní politiky, ti jim za odměnu likvidují konkurenci pomocí byrokratických opatření a nově přijaté legislativy. Ono vymýšlet stále nové výrobky a služby a bojovat o zákazníka férovým způsobem je často těžká a složitá věc. Ale když vám neomarxističtí politici odměnou za vaše prosazování jejich zvrácené politiky například výrazně ztíží vstup nových konkurentů do odvětví, pak máte po starostech.

Typickým příkladem je třeba firma IBM, dříve výrobce počítačů a inovátor, dnes „konsultant“, který pracuje hlavně pro stát. Jenže aby IBM mohla začít působit ve sféře státního kapitalismu, musela začít aktivně prosazovat gender, homo a další agendu. Nebo taková firma Apple. Pod S. Jobsem super inovativní firma, která se o politiku nestarala. Po jeho smrti a nastoupil nový ředitel, jehož hlavní inovativní událostí byl jeho „oficiální homosexuální coming out“, nicméně pod jeho vedením nedokázala firma Apple již přijít s žádnou zásadní inovaci…Jenže zkuste takového ředitele jako akcionář chtít propustit. Hned se na vás vrhne vláda, media a „neziskovky“ jako, že jste homofob…a zničí vás.

Podobné příklady ale vidíme i u nás například v pohostinství. Kdy úplatní úředníci a politici (inspirováni příklady z EU) velmi výrazně ztížili možnost otevření restaurací a bister. Vše pod pláštíkem „ochrany spotřebitele“, ale hlavním benefitem těchto opatření jsou velké nadnárodní řetězce jako McDonald´s, KFC, Burger King apod…. (zde ale vidíme, že se i byrokraté a politici dostávají do paradoxních situací, protože hlavní problémy s dodržováním oněch super přísných hygienických a jiných předpisů mají podniky provozované imigranty z Vietnamu, Turecka pod. Jenže proti nim přirozeně zasáhnout nelze, protože to by byl „rasismus a xenofobie“)  Případně si můžeme připomenout nedávnou aféru „černoch v Lidlu“….

Jaký z toho plyne závěr?

Začíná se ukazovat, že velké korporace začínají nyní skutečně vážně ohrožovat svobodu jednotlivých národů a jejich obyvatel. Proto je na čase jejich moc výrazně omezit, prostě je bude potřeba rozbít a vrátit k jejich podstatě, To je vymýšlení a nabízení výrobků a služeb, o které mají zákazníci skutečný zájem!

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …