Martin Komárek: Jak jsem se mýlil v Gazdíkovi

20.07.2017 17:34

Poslední dobou předpovídám politický vývoj poměrně dobře. V jedné věci jsem se seknul šeredně.

Martin Komárek: Jak jsem se mýlil v Gazdíkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Psal jsem před třemi lety, že Ano vyhraje volby a že jeho přirozeným partnerem budou Starostové, kteří se odtrhnou od umírajícího Kalouska.

Starostové se odtrhli a spáchali koalici s Lidovci. Ti ji tedy vypověděli, jak to dělají vždycky. Pro Lidovce je smrádek a teploučko všechno, co potřebují a jejich zadnice je jim cennější než cokoli jiného. Zkrátka křesťanská strana jak noha.

Tentokrát se jim však není co divit. Vůdce starostů Gazdík projevil po odtržení od Kalouska sex appeal nepřipojeného bidetu. Jeho program, s nímž chce oslovit masy, se nechá shrnout do slov: „No, tak my jsme jako ti starostové jako, ne.“

Když jsem vyslovil proklatě mylnou předpověď, znal jsem Gazdíka energického, lidového, chytrého, vynalézavého a občas vtipného. Ten dnešní už takový není. Podcenil jsem rychlost chátrání Gazdíka. Ten dnešní je vyhaslý politikář bez špetky schopnosti nadchnout lidi. Což v době, kdy strany stojí a padají s marketingovým produktem zvaným vůdce, je rozsudek smrti.

Mýlil jsem se patrně proto, že jsem ještě neznal, jak tupost parlamentní rutiny omílá charaktery. A nechápal jsem, jak lidsky těžká musela být pro člověka, který chce být slušný nebo aspoň vypadat slušně „spolupráce“ s bezohledným politickým desperátem Kalouskem.

Gazdík mohl odejít středem. Odchází zadním vchodem. Spolupráce s lumpy se nevyplácí.

A co se týče lidovců? (Křesťanskými demokraty je může nazvat jen nějaký islámský mula.) Ti by si za svou věrolomnost zasloužili, aby ve volbách propadli taky.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…