Martin Komárek: Nechcete Zemana? Volte Hilšera

21.12.2017 15:55

Koho na Hrad?

Martin Komárek: Nechcete Zemana? Volte Hilšera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Čím víc lidé, kteří si říkají intelektuálové, Zemanovi sprostě nadávají, tím víc roste jeho šance na znovuzvolení. Na neuvěřitelně přehnané hnusné osobní urážky mohou lidé, kteří si neříkají intelektuálové, reagovat tak jako u Babiše: Jejich sympatie vzrostou.

Kdo pamatuje volbu před pěti lety, vidí, že je nyní atmosféra mnohem klidnější, až na to nepochopitelné urážení Miloše Zemana. Jako tehdy je Zeman jasným favoritem na postup do druhého kola. Tehdy jím byl spolu s ním Jan Fischer. Ten ale pomalu měkl a měkl, až ho nádherným finišem předstihl Karel Schwarzenberg, ač tou dobou byl místopředsedou opovrhované vlády, která spěla k trpkému a směšnému konci.

Nyní se jasným postupujícím jeví Jiří Drahoš, člověk sice po všech stránkách chvályhodný a zachovalý, jeho výkony jsou však podobně nemastné jako Fischerovy. Zemanovi odpůrci však v něm vidí jediného volitelného antizemana, ti ostatní nedávají mnoho naděje, že by mohli do druhého kola postoupit. Což je ale dost chabé vysvědčení.

Ze všeobecné šedi rádoby humanistických frází vystupuje jeden „pirát“. Jmenuje se Marek Hilšer. Je mladý, je hezký a myslí to vážně. Jistě není špatný vědec, ale nikterak se neproslavil, nevydělal peníze a o politice mnoho neví. Poslední dvě charakteristiky by měly být pro prezidenta spíše plus. Pokud mají voliči odvahu proti Zemanovi postavit soupeře z masa a kostí, nikoliv z frází, měli by volit Hilšera.

Je to sice volba riskantní, ale pokud chcete opravdovou změnu na trůně, jediná možná.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…