Martin Komárek: Přichází Ďábel

01.11.2017 17:59

"Je konec světa". "Přichází Ďábel!" "Uprchněmež, než bude pozdě!" Tak reagují i poměrně inteligentní lidé na výsledky voleb.

Martin Komárek: Přichází Ďábel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Mnohem méně inteligentní redaktoři časopisů a serverů reagují hysteričtěji. Předpovídají konec demokracie a málem nástup nějakého fašismu. Zdá se, že jsou natolik blbí, že ani nevědí, že hlásají blbosti.

Volby přinesly převrat. A v dobách převratů si nejsme jisti svou budoucností ani penězi.

Ten převrat nespočívá v zrušení demokracie. Padl polistopadový systém. Mezi politiky, úředníky a podnikateli se vytvořily tepny, kterými proudila moc. Z těch nyní prýští krev. A to fakt bolí.

Co bude s polostátními a státními firmami, které si politiky ochočily? Co bude s veřejnoprávními médii, které dokázaly totéž? Co bude s dohodami o dohodách, které se odbývaly v skrytu v kancelářích a pod mosty?

Bůh má ale smysl pro ironii. Povolil Babišovi povalit starý systém, ale jinak, než jak si Babiš přál. Spollu s ním se vedralo do sněmovny mraveniště stran. Piráti a Okamura mají velkou sílu.

Krach sociálních demokratů a TOP 09 opláčou jejich četní klienti, kteří si budou muset hledat po letech poctivou obživu. Samozřejmě se v první řadě pokusí přisát na nový systém.

Ale jaký bude?

To je ďábelská otázka, na kterou má odpověď jen Bůh.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …