Martin Komárek: Rozdupán nebezpečným stádem

09.09.2017 15:58

Když je vám z toho zle.

Martin Komárek: Rozdupán nebezpečným stádem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Když se vám z duše nelíbí prostředí, ve kterém žijete a pracujete, když vám leze na nervy a kdybych byl panem prezidentem (což doufám za pět a půl roku budu) použil bych mnohem ostřejší výrazivo, máte dvě možnosti.

Ta správná je změnit to prostředí k lepšímu. Méně správná je odejít, nadechnout se čerstvého vzduchu, dát si panáka a zajásat jako ten invalida, kterému Ježíš Nazaretský pomohl ze zad na nohy. Ještě horší možnost je zůstat, užírat se, přizpůsobit se a využít všech možností, které to zlé, ale v lecčems výhodné prostředí skýtá. A vůbec nejhorší možnost je opásat se výbušninami a…

Přiznám se, že jsem selhal, nedokázal jsem změnit sněmovnu k lepšímu ani o píď. Naopak čím dál víc jsem se cítil drcen pokrytectvím neupřímností, okázalým lhaním, idiotismem a nadutostí většiny poslanců. Nedokázal jsem většině z nich vysvětlit, že jejich kohoutí zápasy nás normální lidi nezajímají.

Oni však dokážou ohnout cokoli, jako Kalousek. Oni se zálibně poslouchají a hřímají, i když vypadají hurvínkovsky, jako Zaorálek. Anebo jsou prostě zlí jako Chovanec.

Nebo prostě jen tupě bezbarvě žvaní, jejich řeč nemá začátek střed a konec, vyčítají si staré křivdy i nekřivdy, matlají a špiní vzduch svou hloupou řečí. Ty teď jmenovat nebudu, stejně je neznáte a nikdy nepoznáte.

Kdybych měl dost energie, trpělivosti a sebezapření, mohl jsem tohle nebezpečné stádo změnit. Nedokázal jsem to, a tak volím sice špatnou, ale druhou nejlepší možnost a odcházím. Smířit se s tím nelze.

V té budově kvete zlo.

Možná by pomohlo z ní udělat galerii zónu relaxace a zážitků pro normální lidi a poslance vystěhovat do účelnějšího zařízení (ne nemyslím věznici) někde v širším centru Prahy. Snad by jim pak došlo, že jsou zástupci lidu malé země a mají spolupracovat na tom, aby byla bohatší, kulturnější a civilizovanější.

Optimistický závěr nemám. Je mi z toho zle, i když jsem si dal panáka a nadechl se…

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…