Martin Komárek: Tvář vaší nenávisti

13.12.2017 19:20

Proč jsou čumilové, kteří komentují politiku, tak nenávistní?

Martin Komárek: Tvář vaší nenávisti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Prezidenta republiky častují hrud sádla, radují se z vylhaných zpráv o jeho nemoci. Babiš je Bureš, zloděj a podvodník. Na druhou stranu Kalousek Kradousek, taky zloděj, taky podvodník.

Jak pilný čtenář facebooku a diskusí pod články ví, zvolil jsem pro příklad ty nejjemnější z urážek a sprostot, které tam kolují.

Kdyby se pisatelé těchto nepěkností setkali s někým, koho haní, poklonili by se, šoupali nohama a kývali hlavou: Ano pane prezidente, ano pane premiére, ano pane poslanče, jaká čest pro mě!

Kdo by ale chtěl všechno svést na českou povahu, zostudil by se.

Stačí pohlédnout do nedaleké Ameriky, která bývá vydávána za vzor demokracie. Pro své nepřátele je Hillary establishmenťácká velkozlodějka a ruská agentka, zrádkyně Ameriky. Pro své odpůrce je naopak Trump buran, podvodník, blb, sukničkář a samozřejmě ruský agent, který zradil Ameriku.

Ani jeden z protivných táborů nemá sebemenší chuť poznat, jaký jejich „nepřítel“ doopravdy je. Proč taky, vždyť vede zemi do záhuby a ruského područí. Což platí jak v Česku, tak v Americe.

Je to nejspíš jako ve fotbale. Rowdies nezajímá hra sama. Chtějí se jen odpoutat od své lidské zodpovědnosti, od bolestí a kormutlivých starostí. Zabíjet Židy se už nesluší, tak svou nenávist stříkají na zem jako Onan sperma.

O fotbal ani o politiku nejde. Jde o to, aby se chmurné, neúspěšné já rozpustilo v čiré nenávisti proti zrádcům a ruským agentům.

Ještě že ty Židy už se nesluší zabíjet.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…