Martin Konvička: Politologická prognóza vývoje v Německu - psaná s nadsázkou, ale jen mírnou

30.01.2016 16:00

Moc bych si přál, aby k naznačenému vývoji nikdy nedošlo, domorodí Evropané (jakož i ti myslící nedomorodí, ať je jejich původ kdekoli) se vzmohli k obraně, evropští mohamedáni se vykašlali na alláha i džihád, nebo se odjeli domů...

Martin Konvička: Politologická prognóza vývoje v Německu - psaná s nadsázkou, ale jen mírnou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předseda BPI Martin Konvička

...a Evropa se zase stala tím prosperujícím, poklidným a optimistickým kontinetem, jakým naposled byla ... Jakým snad nikdy nebyla, ale jak jsme si zde v Česku představovali v 90., optimisté ještě v 00. letech minulého a tohoto století. 

Žel, realita optimistickému vývoji nenaznačuje a prognostik, byť amatérský, musí vycházet z reality, ne ze zbožných přání. Realističtí prognostikové to mají šanci někam dotáhnout (například: Klaus, Zeman, Robejšek), kdežto nerealističtí prognostikové (např. Leschtina, Pehe, Rupnik) jsou všem pro srandu.

Realitou je, že existují dvě Německa. Možná existovaly "odjakživa". V moudrých spisech 19. i raného 20. století se často dočteme o urbánním, kultivovaném, vínu holdujícím a od dávných dob latinizovaném západě, stavěného do kontrastu se zemědělským, statkářským, vojáckým a pivem se prolévajícím východem. Pak tady bylo Německo zdobně katolické a Německo stroze luteránské, a taky chudá NDR s legračními přívěsy taženými bakelitovými trabanty - a bohatá NSR s bakelitovými přívěsy taženými volkswageny a bavoráky. Všechna ta rozdělení, ať už je způsobilo cokoli a ať bylo Německo zrovna roztříštěné, sjednocené, zvětšené nebo zmenšené, sledovala přibližně stejnou linii, dělící Německo zhruba diagonálně ve směru severozápad, jihovýchod - samozřejmě s tím, že hornaté katolické Bavorsko patřilo spíš k "západu", rovinatý luteránský sever spíš k "východu". Geografické detaily však nejsou podstatné - podstatné je, že to rozdělení stále trvá a dnes se asi nejvýznamněji manifestuje podílem mohamedánské populace. Mapa to řekne za mne. 

Mapka znázorňuje početnost

Mapka znázorňuje početnost "obohacovačů" v jednotlivých německých spolkových zemích. Hranice mezi bývalou NDR a NSR je jasně patrná, včetně dědictví bývalého Západního Berlína. Mapka je z roku 2014, teď jich tam mají o milionek či dva víc... (Zdroj: http://soerenkern.com/2014/02/06/germany-aiming-become-muslim-friendly/)

Ovšem ještě lépe, než na mapě, je to rozdělení vidět v mentalitě jednotlivých domorodých Němců.

Jedno Německo se odmítá podřídit, odmítá se stát robotárnou a sponzorem další fáze džihádu, zásobárnou otroků a sexuálních otrokyň pro přišelce a do budoucna jakýmsi novým Kosovem. Setkáte se s ním třeba v Drážďanech na shromážděních hnutí PEGIDA - plná náměstí mužů a žen všech věku a pohlaví, které snad spojuje to, že se nestydí za svou vlajku, za svou řeč, za svou historii (i se všemi nespornými tragédiemi, k nimž se staví s pokorou až studem, ale nezamlčují je), za vzhled svých měst a chuť své kuchyně. Patří sem úžasná Tatjana Festerling, šéfka hnutí PEGIDA stíhaná za "vyzývání k násilí", protože veřejně vystoupila s vidlemi, symbolem německé "selské války" (obdoba našeho husitství). Patří sem vzácně se vyskytnuvší intelektuálové s mozkem, jako je Thilo Sarrazin či lidé sdružení ve straně Alternative für Deutschland. Patří sem i Němci naprosto cizokrajní, třeba exmuslimští odmítači islámu, za něž zmíním úžasnou Sabatinu James, původem z Pákistánu. 

No a pak je to druhé Německo - Německo sluníčkářů, jimž tam říkají Gutmensch a kteří vše to, co jsem pojmenoval v předchozím odstavci, z duše nenávidí. Co nenávidí - oni jdou ve své nenávisti tak daleko, že přijali za svou velkou lež současné doby, lež o neškodném islámu, který prý patří k Německu. Přitom jediné, co kdy měl islám s Německem společného, byla netajená inspirace špiček 3. říše, včetně Hitlera a Himmlera, islámským zacházením s nevěřícím, kterou tito aplikovali na své židovské spoluobčany. Ve slepé sebenenávisti jsou němečtí sluníčkáři s to omlouvat znásilňování vlastních žen, nezastat se jich a dokonce stíhat ty, kdo se jich zastanou (jako se v Kolíně přihodilo statečnému Chorvatovi, hotelovému portýrovi, který se snad jako jediný na celém náměstí zmohl na nějakou účinnou obranu). Když se to těm prvním Němcům nelíbí, pošlou na ně sluníčkoví Němci vodní děla (Kolín nad Rýnem, týden po Silvestru), nebo na ně aspoň házejí láhve a dlažební kostky (Drážďany, jednou týdně). '

Není asi náhoda, že větší podíl hrdých a svobodomyslných Němců najdeme v severovýchodních zemích. Tamní lidé pamatují NDR - vědí, jak vypadá totalita, vědí, čeho se roku 1989 zbavili a poznají, že se to vrací v mnohem horší podobě. Na západě žili během Studené války v podivné rezervaci. Svobod a prosperity si užívali požehnaně, na jejich obranu myslet nemuseli (to za ně dělali Američané a NATO), zato byli neustále strašeni jak vlastní minulostí, tak nebezpečím vzniku nové války. Myslet se odnaučili, jako se odnaučí myslet pokojový pinčl, má-li každý den misku plnou žrádla. 

Poslední důkaz, že Gutmensch Němci se v sebedestrukci nezastaví před ničím, přichází opět z Kolína nad Rýnem. Tamní ženy z "humanistických" nevládek organizují rozdávání růží připrchlíkům (kterým z nějakého nepochopitelného důvodu říkají Flüchtlige, utečenci) - prý aby se jim omluvily za německou xenfobii. Říkají tomu "akt lásky". Pokládal jsem to za hoax, ale zde je původní video: https://www.facebook.com/Avaaz/videos/10153586390833884/?hc_location=ufi

Screenshot z videa, které propaguje celou růžičkovou akci. Skutečné motivy dám #přijímaček jsou jasně patrné z oduševnělého výrazu té vpravo: Klade své zemi a svému lidu za vinu to, jaká sama je. Screenshot z videa, které propaguje celou růžičkovou akci. Skutečné motivy dám #přijímaček jsou jasně patrné z oduševnělého výrazu té vpravo: Klade své zemi a svému lidu za vinu to, jaká sama je.

Jak to celé dopadne? Krvavě, to se taknějak ví, ale následkem nebo důsledkem bude stěhování Němců, jaké jsme ostatně párkrát viděli v minulém století. Nedovedu si totiž představit, jak mohou spořádaní a pokojní demonstranti z PEGIDY - dávající, byť spořádaně a pokojně, najevo odhodlání se nevzdát a svoji zemi bránit - žít v jedné zemi s agresívními hysteriky z ANTIFY - demonstrujícími pomocí dlažebních kostek svou touhu po lásce a míru. Nedovedu si představit, jak mohou žít v jedné zemi statečné, hrdé dámy, jako jsou už zmíněné Tatjana Festerling či Sabatina James, s "dámami", které za islámské pohrdání ženskostí děkují růžemi ... To prostě nejde. 

Ví se poměrně přesně, jak to bude vypadat. Gutmensch menšina z převážně patriotického severovýchodu, neschopná dále snášet patriotické odhodlání a hrdost tamní většinové populace, se dá na pochod směrem na západ. Převažovat mezi nimi budou humanitní intelektuálové, redaktoři, voliči Angely Merkel, ženy bez hrdosti a osoby práce se štítící. Naopak z převážně sluníčkového západu budou vyštváni občané sebevědomí a svobodomyslní: technici, manuální dříči, vojácké typy, hrdé ženy a fotbaloví chuligáni. Vypadat to bude přibližně takto - fotky jsou z roku 1945, takže móda, silnice a dopravní prostředky budou trochu jiné, ale to jsou detaily. 

article_photo
article_photo

Výsledek - krom nového rozdělení Německa, kdy se ta nesebevražedná část přidá ke státům V4 a povede spolu s nimi odpor proti islámskému západu - též není těžké odhadnout. Ze sebenenávistných Gutmensch se na západě stanou poskoci, otroci a sexuální otrokyně nových pánů. Jejich nenáviděné "němectví" tak konečně zanikne. Stěžovat si bude málokdo - pokud si někdo přece jen troufne, bude mu novými pány rychle připomenuto, ať toho nechá. Jiná věc je, že z hrdých a ukázněně bojovných patriotů - a jejich dětí, a dětí jejich dětí - se stanou naši sousedé. Po dobu obrany před islámem to budu sousedé výborní, ale později, až vyhrajeme, budeme zase sousedit s "rurálními a vojáckými" východními Němci ... ale na to jsme zvyklí. 

Vyšlo také na blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …