Martin Konvička: Silvestrovské obohacení - úvahy bývalého výtržníka

09.01.2016 13:34

Řečeno už bylo snad všechno. "Německý Silvestr" ukázal možná ještě drsněji, než Charlie Hebdo a Pařížský pátek, jak veliká je lež #přijímačů o "nebohých uprchlících". Přesto je tady něco nového - cosi se změnilo.

Martin Konvička: Silvestrovské obohacení - úvahy bývalého výtržníka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

Prozrazují to nejen naprosto přímočará vyjádření evropských státníků - tedy těch opravdových, ne Angely a Bohouše - kteří už hovoří naprosto otevřeně o "muslimském" nebezpečí (naposled slovenský premiér Fico), ale i úniky informací od německé policie, nebo netušená otevřenost aspoň některých médií. Koordinovaný sexuální útok v celé sérii německých měst možná měl zastrašit - ukázat Evropanům příznak věcí budoucích a přimět je, aby jako po každém pumovém útoku a každé vystřílené škole ještě víc "chápali cizí kulturu", "respektovali tu úžasnou věc na -i- " a předháněli se v odsuzování xenofobie. A ono se to - neděje.

Co se vlastně stalo, že západoevropští političtí Vítači, a s nimi mediálně-akademická sluníčka jinak vždy připravená hodit celou věc ne "nedostatek pochopení", "rasismus", "islámofoby", nebo aspoň Putina, najednou mlčí jako zaražená? Jak to, že půlnoční výtržnosti, byť sexuální, vyvolaly větší odpor a zděšení, než opakované pařížské masakry? Je to archaická "čest našich žen a dívek" - pokud ano, proč, vždyť v pařížském klubu Bataclan a okolních restauracích bylo žen také spousta, a měly vesměs ještě horší osud.  

Takto se kdosi ptal na facebooku - a když jsem odpovídal, sepnulo mi to.

Teprve Kolín nad Rýnem beze vší pochybnosti ukázal, že "běženci", nebo jak se jim vlastně říká, mohou napáchat strašlivé věci, aniž by vůbec museli být ozbrojeni. Nájezdníci nemusí být vůbec ozbrojeni - stačí, že jich jsou statisíce, dovedou se zformovat aspoň do tisícovek, a druhá strana je beze zbraní. Nebo je odmítá či nesmí použít. To vše se stalo, to vše nyní ví všichni. Najednou jsou všechny osvědčené výmluvy establišmentu (v Paříži stříleli osamělí jednotlivci ... ti lidé mají holé ruce... policie a zákony vás ochrání...) k ničemu. Masky spadly.

A stejně mi to nedá. Policisté tam přece byli ... navíc měli mít po Paříži maximální pohotovost. A taky tam museli být němečtí muži - partneři a kamarádi napadaných dívek. Pátrám, kde se dá, ale nikde se o jejich aktivní roli nemůžu dočíst. Jistě, útočníků bylo "možná až 1000" - ale safra, té druhé strany, občanů vítajících u ohňostroje Nový rok, musely být též spousty, snad tisíce. To se opravdu nedokázali zformovat k obraně - a tím, přiznejme si, změnit jednostrannou hru na lišku a králíky na poctivý riot, zápas lišky s vlkem? A co policie, nemohla třeba střílet do vzduchu, a tím útočící lišáky zahnat od kurníku?

(Aby bylo jasno: Nejsem ani zdaleka rváčský typ, ale v pár fackovačkách jsem se za ta léta, co chodím po světě, ocitl; jednou jsem se dokonce dopustil úspěšné nutné obrany, jde to dohledat po novinách. A hlavně mě vychovávali tak, že kvůli ochraně za holky se do rvaček chodí, i kdyby měl člověk prohrát)

Došla mi jedna věc. Ono se to stalo PŘI OHŇOSTROJI - a to ve všech městech, kde k hromadným sexuálním útokům došlo. Hodně oslavujících občanů asi bylo mírně pod vlivem. K tomu divné osvětlení, rachot, krapet zmatek. Pak si něčeho takového nemusíte všimnout, i když se to děje pár hloučků lidí od vás. Navíc - varovná palba do vzduchu by to právě při ohňostroji nezastavila. Dokonce - a v tom vidím nepřímou indicii, že ty útoky naplánoval někdo vychytralý, že nešlo o náhodu - by se to asi nezastavilo, kdyby policie, nebo kluci těch holek, začal útoky "dvacetičlených tlup" likvidovat (třeba zatýkáním, nebo "férovkou 1:1", v nejhorším třeba i střelbou) kus po kuse. Ostatní tlupy by operovaly dál - akce nejspíš byly domluvené, ale ne organizované, dokonalý případ fungování síťové struktury...

.Jediné, co by ty magory nejspíš zastavilo, by bylo, kdyby se bránily ty ženy. Vím, že v Německu je držení zbraní obtížnější, než v Čechách, a tak jen hypoteticky - útočníci by si asi všimli, že nenechavý pazour = dáma sáhne do kabelky a kulturní obohacovač putuje k šajtánovi.

A tak jen maně přemýšlím, jak by asi taková lidová veselice probíhala v Izraeli. Nebo v indickém velkoměstě, třeba Dillí.

V Izraeli: Dámy by sáhly do kabelek. Druhý den by západní sluníčková média psala o "chladnokrevném masakru nevinných palestínských dítek", ovšem "zhruba dvacetiletých", ze strany "militantních sionistek s ruskými kořeny".

V Dillí ... Na to, co by s tím udělali hinduističtí a síkhští chlapi, ale i hindi a síkhské ženy, se mě neptejte. Díky za pochopení.

(A stejně by mě zajímalo, kde byli ti němečtí chlapi)

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…