Mezinárodní akce: Píšeme europoslancům. NE bezvízovému styku s Tureckem!

30.05.2016 12:29

Vedení EU se pořád nevzdává šíleného nápadu na zavedení bezvízového styku s čím dál víc islamistickým Tureckem. Kromě 75 miliónů Turků budou moci pod falešnou tureckou identitou volně a bez kontroly do Evropy přicházet další migranti nebo teroristé.

Mezinárodní akce: Píšeme europoslancům. NE bezvízovému styku s Tureckem!
Foto: Jiří Hroník
Popisek: Petice proti uprchlickým kvótám

Dohodu musí ještě odsouhlasit členské státy spolu s Evropským parlamentem. Nejmenší, co můžeme každý udělat, je napsat jeden dopis europoslancům!

Přidáváme se k mezinárodní dopisové akci proti přijetí dohody, kterou organizuje CSPI (Centrum pro studium politického islámu Billa Warnera). Vzdělejme své politiky. Vysvětleme jim, proč je pro nás bezvízový styk s Tureckem nejen nevýhodný, ale dokonce přímo sebevražedný. Napište svým europoslancům, můžete využít i informace z tohoto textu.

Proč nehlasovat pro bezvízový styk s Tureckem:

Zrušení vízové povinnosti mezi Tureckem a EU může být špatným krokem. Sníží motivaci Turecka řešit migrační krizi a dlouhodobě zvýší počet tureckých občanů v EU.

Se zaváděním bezvízového styku má EU zkušenost již s balkánskými zeměmi. Mnoho lidí, kteří migrovali do Německa nebo Belgie žádali o azyl na který neměli nárok, způsobilo nárůst administrativních výdajů. Důsledkem je to, že EU znovu zvažuje zavedení vízové povinnosti.

Turecko je oproti balkánským zemím mnohem větší, má mnohem vyšší vnitřní socioekonomické rozdíly a potýká se s obrovskými problémy s bezpečností a ochranou menšin. Velký počet občanů Turecka patří mezi lidi bez majetku a bez vzdělání, nebo jsou znevýhodněnými minoritami (Kurdové, Arméni, křesťané).

K problémům se přidávají turecké pasy nelegálně nebo podvodně získané migranty z jiných zemí v době jejich pobytu v Turecku. Pokud zohledníme situaci tureckých minorit, EU by byla atraktivní destinací pro mnohé z nich.

EU chce postoupit Turecku bezvízový styk aniž by Turecko splňovalo nezbytné podmínky a opatření týkající se protiteroristických zákonů. Pokud EU zavede bezvízový styk s Tureckem ještě předtím, než Turecko splní požadavky EU, jak ho potom donutí k provedení těch zbývajících?

Prezident Erdogan vydírá EU tím, že otevře hranice a pustí migranty do EU. Díky tomuto vyhrožování by mělo být všem jasné, že Turecko nemůže být partnerem v řešení migrační krize. Pokud však EU bezvízový styk prosadí, bude velice obtížné tuto vízovou povinnost opět zavést.

Bezvízový styk s Tureckem znamená pro EU tato rizika:

– snižuje motivaci Turecka, aby řešilo migrační krizi
– zvyšuje počet tureckých občanů v EU bez nutných povolení
– zvyšuje počet žádostí o azyl tureckých občanů
– znamená nebezpečí přesunu etnických konfliktů z Turecka do Evropy
– znesnadnění ovlivňování Turecka ze strany EU
– otevření oficiální cesty pro migranty i radikály
– problémy vznikající s případným znovuzavedením vízové povinnosti
– zvýšený vliv politického islámu v EU

Co můžeme udělat?

Všechno pro to, aby dohoda o bezvízovém styku s Tureckem nebyla vynucena. My jako občané a voliči, europoslanci jako naši zástupci. Společně to dokážeme! Zde jsou všechny kontakty. Můžete napsat zdvořilý mail na adresu svého europoslance, poslat dopis, zatelefonovat nebo si sjednat schůzku. Poskytněte fakta, informace a svůj názor. Dejte europoslancům možnost se informovaně rozhodnout.

Adresy europoslanců zveřejnil IVČRN zde.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…