Michael Rada: Čistá mobilita pro všechny

13.12.2016 10:13

Dnešním článkem navážeme na jiný, který vyšel dne 12.11.2016, tedy téměř před měsícem a informoval Vás o projektu, který se snažil dosáhnout prostřednictvím komunitního financování na možnost výroby řešení externího dostupného elektrického pohonu pro invalidní vozíky.

Michael Rada: Čistá mobilita pro všechny
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Projekt E-MOTION 4 ALL, i přesto, že jej shlédlo několik set lidí, z 27 zemí, jak ukazuje mapa níže, finance

Potřebné pro rychlé zahájení výroby nepřinesl. Pro nás však nekončí, protože konec, by neznamenal jen prohru, ale hlavně nemožnost zlepšit mnohým podmínky jejich života a toho se nevzdáme. Budeme pokračovat, v menším, ale dál.

Díky tomuto projektu jsme však otevřeli další možnosti a jednou z nich je, spolupráce s evropským výrobcem řešení, které je z principu velmi podobné a přesto jiné. Tento se totiž rozhodl, nedodat gyroskopický pohon, nemotorovému invalidnímu vozíku, ale dodat elektrickému gyroskopickému transportéru nástavbu v podobě invalidního vozíku a to vše za cenu 4x menší než nabízí podobné zařízení určené však jen a pouze pro transportéry značky SEGWAY, jejichž cena začíná na úrovní 200.000,-Kč.

Nové řešení se jmenuje BLUMIL a nese v sobě jméno svého tvůrce, který Milosze, který je sám od malička upoután na invalidní vozík.

Jedná se o kompaktní řešení, které oproti elektrickým invalidním vozíkům, či zmiňované GENNY MOBILITY (řešení pro SEGWAY) nabízí uživatelům mnohem více. Tím prvním, co nabízí je větší míra svobody, limitem se totiž stává jen schopnost jezdce (stejně jako na elektrické jednokolce). Můžete tedy jet jak po rovném chodníku, tak po kostkách, trávě, či lesem a ani sníh není problém.

Druhou velkou výhodou je dojezd, který zatímco u SEGWAY je limitován 20 km, je u strojů řady AIRWHEEL, či LG ROVER až 60 km na jedno nabití a dvojnásobek vzdálenosti ujeté SEGWAY najedete i v kopcovitém terénu.

Třetí a ta je v kategorii elektrických invalidních vozů neslýchaná, je rychlost. Ta totiž může dosáhnout až 18 km/h tedy 3 násobku běžného standardu. K čemu je to dobré rozpoznáte, vyjedete-li se svými známými, či rodinnými příslušníky za sportem za město. Pak budete mít možnost držet s nimi krok, a to nejen když půjdou vedle Vás, ale i poběží, či dokonce pojdou na kole, či koloběžce. Z kopce Vám sice ujedou, ale na rovině si budete rovnocennými partnery a do kopce jim pravděpodobně dokážete ujet.

Na závěr ještě drobnost.

Protože jsem E-MOTION nejen stvořil, ale bytostně jím žiji, rozhodl jsem se, že lidem, kteří si rozhodnou BLUMIL zakoupit, nabídnout možnost pronájmu elektrického transportéru a tak snížit celkové náklady související s přechodem na tuto formu mobility.

Už se těším na naše společné vyjížďky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…