Michael Rada: Děkuji za každou další cigaretu

19.10.2016 8:35

K článku na téma kouření se chystám již delší dobu. Ostatní témata jej zatím převálcovávala, ale jen do okamžiku, kdy jsem narazil na materiál OECD právě k tomuto tématu a uviděl, jak úspěšně si na žebříčcích vedeme a to nejenom těch Evropských.

Michael Rada: Děkuji za každou další cigaretu
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Chtěl bych proto poděkovat všem kuřákům, že nejen silně podporují tuzemskou ekonomiku stejně jako onzumenti alkoholu, včetně piva a vína, ale i jí pomáhají se dostat na světovou špičku, mezi elitu, dalo by se říci.

Trochu mne však mrzí, že až na pracovníky kolem ministra financí, se tématem ekonomické výhodnosti a možnosti integrace kouření do škol, jako povinného předmětu, nikdo nezabýval a to ani přesto, že jsem to na blogu iDNES jasně definoval již dva roky zpět.

Na původním místě však článek nenajdete, jak zmiňuji výše, postarali se o to čističi lidí, kteří chtějí pokrok zastavit. Naštěstí vyčistit mateřskou adresu, neznamená vyčistit internet.

Podívejte se sami, jak příjemnou pozici obsazujeme, schází tak málo a budeme na čele

Jen pro upřesnění, výraz DAILY SMOKER, se používá pro lidi, kteří svou odpovědnost za budoucnost země vstřebávají pravidelně každý, každičký den.

Na rozdíl od jiných destinací a zemí, kde kuřáci jsou diskriminování a svůj příspěvek zářné budoucnosti planety, dětí, i přírody musí tutlat, je v tuzemsku bránou kouření jako výsada těch, komu nejde jen o vlastní blaho, ale blaho všech.

Myslím, že i proto, je dobře poznat ruka kuřákova od té, která ke své hanbě, na cigaretu nesáhne.

Je možné, že se najdou lidé, kteří budou tento blog považovat za zesměšnění kuřáků, či útok na ně, ale tak to není. Vždyť se stačí podívat například na kroky Ostravské čtvrti Mariánské hory a Hulváky, kde politické vedení nechalo pro hrdiny umístit popelníky přímo do ulic, navazujíce tak na dobu před revoluční, kde pro dělnickou třídu, nebylo škoda žádné investice.

Věřím, že to nebude tak dlouho trvat a budou tohoto zářného příkladu následovat i další města naší republiky a věřím, že jim pomohou i umělci, kteří mohou využít své kreativity ke zkrášlení tváří našich měst, jak ukazuje i poslední obrázek tohoto článku.

Před samotným závěrem mi však prosím dovolte ještě jednou kuřákům poděkovat. Z každé krabičky totiž jde díl i na nás, slabé nekuřáky. Díky nim si budeme moci koupit nové, čisté a nezapáchající byty a hlavně, budou politici, a miliardáři, mezi námi, schopni užívat další miliardy které jim odkapávají nejen od samotných výrobců cigaret, ale i distributorů, distributorů prostředků na odvykání kouření, čističů vzduchu, lékařů, hrobařů, logistiků, zkrátka všech, pro které prostředky dobrovolně utracené za další krabičku jsou hezky rozděleny do bezedné státní kasy, aby byly použity například na financování dalších z tolik prospěšných voleb politických zastupitelů a jejich rodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …