Michael Rada: E-MOTION. Čistá mobilita oslavuje

18.10.2016 14:40

Je fascinující sledovat, jak se E-MOTION a s ním i čistá mobilita dostává do podvědomí lidí. Stejně tak je krásné poslouchat při ukázkách slova „toho znám, to je pan Rada, on už mně učil“, či naopak „to bych chtěla také umět, to je paráda“.

Michael Rada: E-MOTION. Čistá mobilita oslavuje
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Pro mnoho lidí však zůstávala čistá mobilita nedostupným luxusem a proto jsme se rozhodli tento stereotyp v rámci našeho výročí narušit a nabídnout elektrické jednokolky koncovým uživatelům za podmínek za jakých je kupují ti, kteří je pouze překupují.

I přesto, že je nám jasné, že se dostane jen na zlomek, myslím, že to stojí za to. Ovšem nic není zadarmo a to ani v tomto případě. Nemusíte si však sběrem bodů za každý nákup v celkové hodnotě 20.000 Kč vydělat na plyšovou hračku za 30 Kč, jak indikují různé řetězce. U nás stačí, abyste si přečetli, co je ve světě čisté mobility nového, nic víc a nic míň.

Přesto, že se blíží zima, a voda je již chladná, dovolím si začít právě na ní. Fascinuje mne totiž výrobek, který jsem objevil na začátku tohoto roku, a stále mne fascinuje. Jedná se o hydrofoil surfovací prkno, kterému jeho výrobce navíc (oproti původnímu konceptu paddle boardu) přidal elektromotor. A protože předpokládám, že nevíte o čem hovořím, přikládám video.

Druhou dnešní zajímavostí může být skutečnost, že již několik amerických států a s ním i „Ministerstvo dopravy USA“ zpracovalo legislativu povolující provoz autonomních vozidel bez řidiče na běžných vozovkách. Je to skutečný průlom, a to nejen proto, že například v Pittsburgu, se tohoto konceptu chytila společnost UBER a nabízí zákazníkům přepravu vozem bez řidiče.

Přiznám se, že by mne zajímalo, jak dlouho by trvalo než by pražští „taxikáři“ přišli na to, jak obrat zákazníka na dálku, ale to je jiný příběh.

Když jsme u toho, pak mi to nedá, abych nezmínil skutečnost, že vedení Paříže se rozhodlo zakázat automobilovou dopravu téměř v celém centru podél řeky Seiny.

A to v době, kdy tuzemská města, a to ani  ne všechna, oslavila den bez aut tím, že se na něj vykašlala.

Překvapuje Vás stále dokola, jaké náklady vynakládá Vaše město, či obec na rozvoj cyklostezek s tím, že se nezapomene pochválit v každých novinách, jak a kolik zase udělali radní práce za prachmizerných pár milionů. Myslím, že musíte být nadšeni, alespoň do doby, než vytáhnete kolo, či některý z prostředků osobní elektromobility a pojedete se projet. Ona totiž NOVÁ CYKLOSTEZKA, mnohdy může znamenat jen značku zapíchnutou na začátku a konci cesty, která je na místě už pár desítek let a na kole jste po ní jezdili už jako děti. Ovšem, co by jste chtěli za ty peníze, že?

Možná to, co nyní vzniká ve Finsku, tedy nejdelší most určený jen pro pěší a prostředky čisté mobility.

Myslím, že pro dnešek toho bylo a pro, že se sliby mají plnit nejen o Vánocích, na závěr zasílám ceny, se kterými oslavujeme výročí E-MOTION a čisté mobility, právě nyní my.

Aby nedošlo k mýlce, dodávám, že všechny níže uvedené ceny jsou včetně DPH!

AIRWHEEL X3  170WH    bílo/červená       14.950,-Kč
AIRWHEEL Q1  170WH   černo/červená    15.950,-Kč        nejlehčí dvoukolá jednokolka
AIRWHEEL Q5  170WH   bílo/zelená         17.950,-Kč         přední a zadní světlo dvoukolá jednokolka
AIRWHEEL Q5  260WH   bílo/modrá          19.950,-Kč

Všechny stroje AIRWHEEL mají max. rychlost 18 km/h a dojezd mezi 10 a 20 km na jedno nabití

A na závěr to nejlepší

FASTWHEEL EVA CLASSIC  130WH  bílo/černá   13.500,-Kč/ks   přední/zadní osvětlení a max. rychlost 20 km/h

Od každého typu jsme připravili 10 kusů a budete-li si některý přát právě Vy, či ho pořídit k vánocům pro své blízké, pak nezapomeňte napsat, kde jste se o něm dozvěděli.

Jistě chápete, že ČISTÁ MOBILITA není v Čechách pro všechny, nebo se snad páni politici mýlím?

Aby jste věděli do Vás čeká, přikládám jedno čerstvé video:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka