Michael Rada: Jak se staví průmysl

14.12.2016 8:20

Dnes si dovolím vrátit se k tématu, které je mi nejbližší. Je to moje práce. Možná Vám to přijde divné, ale já svou prací žiji a mám ji rád. Možná je to i proto, že dělám to, co mne baví, dokonce to, co nedělal nikdy nikdo přede mnou, a každý den je tedy výpravou prospektora do nově objevených míst.

Michael Rada: Jak se staví průmysl
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Zároveň je cestou kartografa, který tuto cestu zaznamenává, ne pro sebe, ale pro ostatní, aby se na ní neztratili.

Když se dívám zpět, ale i před sebe, vidím celý vesmír, galaxii vedle galaxie.

Podívám-li se pozorněji, vidím krásnou zelenou planetu, místo pro život

A všude plyne čas, který se nedá zastavit. CO se však zastavit dá, je plýtvání a tvorba odpadu, a právě to je mou cestou a prací kterou mám tak rád.

Na začátku měsíce listopadu jsme se rozhodli spolu s novým obchodním partnerem, dotáhnout do konce informační portál, který by nám umožnil informace o potenciálu nového průmyslového odvětví nazvaného INDUSTRIAL UPCYCLING sdílet se zbytkem světa.

Neuplynul ani jeden týden a tento portál se dostal do hledáčku takového množství hackerských útoků, že jeho správce, který je v oboru již dvacet let, říkal že nikdy před tím nezažil. Hra na kočku a myš začala a s přibývající obranou, přibývaly útoky, a to až do okamžiku, kdy se přestalo bránit pro-aktivně, ale začal se koncentrovat na jiný způsob soužití, využívajíce energii útoků, proti nim samotným.

Situace ustala a narůstající návštěvnost nás utvrzovala v tom, že se udělalo dobře.

Protože však byl web v českém jazyce, doporučovali jsme zahraničním zájemcům, aby využili nástroj internetového překladače translate.google.com, který jim češtinu převedl do jejich jazyka.

Jen jeden den před napsáním tohoto článku jsme zjistili, že hackeři pravděpodobně zanechali na našich stránkách překvapení v podobě kódu, který je upravuje a zamezuje tak realizaci překladu. Namísto standardních stránek ww.industrial-upcycling.cz jen v jiném jazyce, se objevuje bez ohledu na zvolený jazyk nesmyslně sestavená stránka v japonštině odkazující na něco zcela jiného, než na způsoby jak zabránit vzniku odpadu.

Od prvního okamžiku, kdy jsem již v roce 2010 začal systematicky pracovat s tématem možnosti prevence vzniku odpadu a obíhal šest měsíců ministerstva, abych si ověřil, že mé úvahy jsou správné, jsem věděl, že to bude těžká a složitá cesta, v níž klacků hozených pod nohy bude podstatně více, než podaných rukou. Čekal jsem je na souši, ve vzduchu i na vodě, ale v té době mne ani nenapadlo, že budou i ve virtuálním světě neviditelných záškodníků.

Peníze mají moc, ale to neznamená, že když je nemám, že jsem bezmocný, tak to totiž není. Podíváte-li se do vyhledávače google a zadáte-li tam mé jméno, zjistíte, že informace na internetu jsou. Zadáte-li do stejného vyhledávače heslo INDUSTRIAL UPCYCLING. Opět najdete odkazy na mou práci, a tak můžete pokračovat.

Zadáte-li do toho samého vyhledávače a do uvozovek výraz „prevence vzniku odpadu“ vyjedou na prvním místě politické stránky

U kterých po chvilce zjistíte, že jsou již více než rok a půl staré a výsledek - leták, jehož výrobou a distribucí se pravděpodobně vyrobilo několikanásobně více odpadu, než jakému se podařilo po politické cestě zabránit.

Podmínkou změny však není nutnost čekat na dotace a politiky. Ona samotná dotace, kde jen za zpracování si ukrojí daná společnost 400 – 600.000,-Kč je vlastně plýtváním a já chápu obavu politiků a odpadářů a důvod jejich rezistence. Mohlo by se totiž ukázat, že nejsou potřeba, a to se nesmí dostat na povrch, co říkáte?

Na úplný závěr si dovolím jen malou poznámku pod čarou. Nevím znáte-li magazín CORPORATE VISION, který se snaží nacházet a představovat hlavně Evropské, ale i národní Lídry v jednotlivých segmentech. Pro rok 2016 udělil i cenu BEST WASTE PREVENTION COMPANY – nejlepší společnost v oblasti prevence vzniku odpadu. Vítěze najdete na obrázku níže a pod obrázkem se dostanete i na stránky oceněné společnosti, tak je pozdravujte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…