Michael Rada: Máme dovoleno. Vše

11.10.2016 8:35

Zatímco hned po oznámení výsledků voleb volali z ANO Komunistům, jak si to tedy rozdělí, mně se honily hlavou myšlenky trošku jiné. Napůl matematické (jak by jistě uvítala paní profesorka Heroutová) a napůl filosofické (jak by jistě uvítala paní profesorka Veselá).

Michael Rada: Máme dovoleno. Vše
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Nejde mi totiž pořád z hlavy myšlenka, jestli by to nešlo bez politiků a voleb. Je stále častější, protože jak ukazují politické strany a vývoj, na to aby mohly být zvoleny, brzy totiž ani voliče potřebovat nebudou.

Z tisku jsem pochopil, že v letošním roce přišlo k volbám 34% voličů.

To je nízké číslo a uvědomíme-li si, že vlastně nemá co do činění s počtem obyvatel naší země, může to být ještě překvapivější. Ač jsem hledal, jak jsem hledal, počet oprávněných voličů jsem nenašel. Zato jsem našel, že k 30. červnu 2016 měla Česká republika 10.564.866 obyvatel.

Z nich snažilo 11.803 získat, či udržet křeslo (už ne židli, či místo) v politice, to činí 0,11% obyvatel.

Těchto 11.803 zájemců se ucházelo o 675 křesel, to znamená, že se mohlo dostat jen na 5,71% z nich.

Pokud vím (jestli se to nezměnilo), mohou volit lidé od 18 let věku, a tady nastává problém, protože skutečné číslo, kolik jich je, jsem nenašel ani na centrálním zdroji statistického úřadu, který se tváří, že obsahuje všechno vědění republiky, převedené do podoby čísel a z nich vycházejících grafů.

Jestliže volilo (jak je udáváno) 34% obyvatel a vycházel bych z celkového počtu obyvatel (což je chybné), pak by k volbám přišlo 3.592.054 obyvatel. To však není pravda.

Bohužel ač jsem procházel ČSU a další zdroje křížem krážem, informaci o skutečném počtu registrovaných voličů se mi nepodařilo dohledat a mám podezření z toho, že neexistuje. Je to jen virtuální číslo, které se upravuje dle toho, jak se to zrovna hodí.

Ať je však skutečný počet voličů jaký chce, jedná se o 34%.

To znamená, že třetina lidí určí, kdo bude vládnout nejenom jí, ale i zbylým dvěma třetinám.

Včera jsem publikoval článek o tom, že komunální volby 2016 vyhrálo NE. Je to sice pravý opak toho, jak je vítezství publikováno tiskem i samotnými stranami, které tvrdí, že volby vyhrálo ANO, ale já to tak skutečně nevidím.

Mnozí totiž nepřítomnosti u voleb a nevhozením lístku vyjadřovali jedno. Není koho volit, či chcete-li, Není komu věřit a tak to skutečně je.

Politiku naší země budou bohužel i nadále řídit lidé zneužívající dotace, přihrávající malé i velké domů svým známým a společnostem a vedle nich budou sedět lidé, kteří 27 let nedělají nic jiného, než že sedí a co se děje kolem nich je jim celkem jedno, ono i odsezení si své politické kariery docela dobře vynáší, hlavně máte-li oběd za dvacku, při návštěvách vše zdarma, stejně jako jízdné a další maličkosti, které prostý lid musí platit ze svého, stejně jako daně, které jsou desátkami za jeho vlastní práci, do cizích kapes a natáhnutých rukou.

Do rukou, které s takovou chutí rozhazují a nezapomenou si vždy trochu ulít do vlastního rybníčku, aby bylo kam umístit nafukovací bazén, který jako jediný svou velikostí může sloužit za plavidlo, i když tím byla potlačena jeho původní funkce.

No a co?

Cesta na hrad už není tak dlouhá a nejoblíbenější z distributorů buchet a koláčů už má našlápnuto. Namísto toho, jehož jméno nesmí býti vysloveno, je tím, jehož jméno se musí objevit všude a hned dvakrát.

Nejdříve Krakonošovo, pak Lidu a dnes ….

Dobrou noc a nezapomeňte, že DOVOLENO, znamená víc než jen čísla, znamené to volné ruce pro ty, kdo si s jejich mytím, už dávno přestali dělat starosti, stejně jako s čistým štítem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…