Michael Rada: NE – Nejsme Elita

10.09.2016 8:35

Nová strana na politické scéně začíná již od prvního dne oznámení svého vzniku vytvářet v tuzemské politické kaluži značný ohlas. Důvodem není zvučné jméno, či stovky milionů investované do reklamy, ale skutečnost, že svou existencí nabourává její desetiletí budované základy.

Michael Rada: NE – Nejsme Elita
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

NE je stranou, která by nejraději slovo politika, ze svého slovníku vyřadila a to z jednoho důvodu. Je jím skutečnost, že je tento výraz synonymem pro většinu z toho, proti čemu její členové stojí.

Ono možná, by bylo vhodné vynechat i výraz strana, protože i ten není přesný a hovořit o uskupení, které vzniklo s cílem vyvolat a hlavně realizovat změnu od kořenů a to v celém spektru vedení státu.

NE je zkratkou dvou slov, které vyjadřují členy – NEJSME ELITA.

To platí pro všechny aspekty naší práce a žití. Elity se uzavírají do sebe, my se však otevíráme ven. Elity se snaží od ostatních odlišovat, my se snažíme najít společnou řeč. Elity chtějí mít často víc než ostatní, býti nad ostatními, ale my se chceme dělit o to, čeho společně dosáhneme a býti s těmi, kdo pomohou.

NE však zároveň stojí pro to, co nechceme

  • NEchceme nadřazenost politiků a státních úředníků

  • NEchceme být zaměstnanci strany, ani státu, ale lidí, kteří nás zvolili

  • NEchceme dotace pro dotace

  • NEchceme za absence plat a jisté místo

  • NEchceme beztrestnost bez ohledu na funkci, či výši konta

  • NEchceme města plná prázdných budov ve správě městských statků

  • NEchceme zastavování dalších polí a zeleně, když jsou továrny a haly prázdné

  • NEchceme nadále podporovat filosofii země levné pracovní síly

  • NEchceme se poklonkovat na západ, ani na východ, chceme být hrdí občané státu

Nejsme neomylní a nebojíme se to přiznat, a proto od počátku chceme nastavit nejen ve svých řadách transparentnost, všeho a všech, tak abychom předešli následným dohadům a to kdo, co, kdy a za kolik.

Vstup do politiky nebereme jako cestu ke korýtku, ve které je vždy dost pro všechny, kdo se k němu dostanou a zbytky pro ty co ne. Zároveň bereme politiku jako zaměstnání se vším co k němu náleží.

  • Pracovní smlouva na dobu určitou

  • Přesně specifikovaná pracovní činnost, s cíli, kterých je nutné dosáhnout pro jeho zachování

  • Pracovní doba, absence i výpověď, v případě, že se nebude dodržovat

Co k ní nepatří, je sezení v prostorách daleko od lidí, díky kterým a pro které naši práci vykonáváme. Bezmezné využívání přiděleného vozového parku bez ohledu na spotřebu a skutečnou potřebu. Modré majáčky patří těm, co zachraňují životy, ne těm co budují jen vlastní hodnoty.

Není nás v republice mnoho, jen asi 10.000.000 a proto nevidíme potřebu dostávat státní příspěvky za virtuální němé hlasy. Změnu si musíme zasloužit svou prací a to je důvod, proč jsme se rozhodli oznámit NE.

My NEJSME ELITA, jsme občané, jen někdy v tom, co děláme, jsme důslednější a rybu, smrdící shora, se nebojíme shora také shodit. Naše NE skrývá jasná slova, to je věc, která mnohým ANO schází.

Autor je "otcem projektu" Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje, které založil s cílem "vytvoření světa bez odpadů a plýtvání ve všech jejich podobách". Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1. 1. 2015  projekt E-MOTION, v němž se věnuje publicitě osobních elektrických transportérů, například elektrických jednokolek s gyroskopem. Předtím působil na seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska. Za nejlepší knihy považuje MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY a PROROK, jelikož dle jeho slov obě nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je prý jeho dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechová vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah jeho příspěvků vynahradí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…