Michael Rada: Poklady ve skříních a šuplících

30.11.2016 11:52

Není to tak dávno, co v mém blogu vyšel článek s názvem Podklady pod nohama. S ohledem na odezvu jsem se rozhodl vydat na toto téma článek další a ukázat, že poklady není třeba hledat jen venku v ulicích, ty zapomenuté, totiž často leží přímo v našich domovech.

Michael Rada: Poklady ve skříních a šuplících
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Pravidelní čtenáři již tuší, že nebudu hovořit o zlatě, drahých kamenech, či výherních vkladních knížkách a mají pravdu. Já se do skříní a šuplíků podívám hlouběji, než činíme v každodenním shonu, podívám se do jejich černých duší skrývajících se často v nejvzdálenějším koutě, rohu, v nástavci, či pod gaučem, prostě tam, kde se odkládá to, co už se nepotřebuje, VZPOMÍNKY.

A tak se ty starší skrývají v papírových albumech, které prohlížíme, s čím dá většími rozestupy. Ty mladší v mnohonásobně větším objemu pak skrývají se harddiscích našich počítačů, CD ROMECH, Flash kartách a ty uprostřed najdeme například na FLOPY DISCÍCH, či disketách u kterých šance přehrání, zůstala minulostí.

Jeden z projektů, který realizujeme nám však dal možnost, přenést ty nejvzácnější do podoby, kterou probudí každý světelný paprsek a velikost obrazu záleží jen na jeho intenzitě a velikosti plochy, na kterou je promítán.

Že nevíte, o čem hovořím?

Třeba Vám to prozradí krásná žena, či umně skrytý muž po jejím boku.

 

Že je neznáte? NO a co třeba pány z následující galerie, ani ti Vám nic neříkají? Předpokládám, že filmy pro pamětníky, nesledujete.

Každý z těchto obrazů, je ručně vyřezán do nefunkční, gramofonové desky. Pro vznik posloužila fotografie a postavíte-li tento obraz před zdroj světla, na nejbližší zdi se Vám objeví dokonalý obraz jehož velikost není ničím limitována.

17.listopad má každý spojený s něčím jiným, ale hodně z nás, kdo jej zažili má před očima obraz jediného muže a jeho obraz díky výše uvedené technice bylo možné promítnout i na rodinný dům, jen fotoaparát nestál za moc.

 

Budete-li tedy i Vy chtít darovat svým příbuzným, známým, či obchodním partnerům víc, než jen konzum a pozlátko, máte možnost. Vzpomínky takto zachováte na věčnost.

A je ještě jeden důvod, proč se k tomu rozhodnout. Minulostí, dáváte budoucnost, protože i díky Vašemu rozhodnutí a nákupu, bude svět který přichází čistší a nebude nutné odpovídat vnoučkům, proč jsme zničili planetu, kde se dalo dýchat bez plynových masek a pít vodu z potůčků a řek, aniž bychom se museli bát že nám rozežere nejen vnitřnosti, ale i ruce, které do ní ponoříme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…