Michael Rada: Proč se chovat jako zvíře

19.12.2016 18:13

Ve svém životě jsem zažil mnohokrát, že lidé označili chování někoho jiného jako zvířecí Většinou se jednalo o negativní přirovnání „Chováš se jak prase“, „Ty jsi ale dobytek“, Ty vole, koukej vole, co je to vole“ (poslední větu jsem slyšel dnes na ulici.

Michael Rada: Proč se chovat jako zvíře
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

V jiných případech však může být míněn opak. Po vášnivé noci je označení Zvíře možná klíčem k další a tak dále.

Snad i proto mne oslovil koncept BUSINESS ANIMALS na který jsem narazil před několika málo dny na sociálních sítích. Nejenže, po oslovení nepřišla automatická odpověď, že budu brzy vyřízen, a namísto ní došla jasně definovaná odpověď, z níž vyplynulo, že si odesilatel před odesláním zjistil, s kým to vlastně má tu čest, ale potvrdila se i skutečnost, že jde o snahu změnit od základu pojem OBCHOD, či OBCHODNÍ ČINNOST.

Nevím, kdo ze čtenářů je sám obchodníkem, či kdo jím byl, či se chystá být, ale co vím je skutečnost, že obchodníci jsou velmi specializování lidé, kteří, jsou-li dobří, mohou ve svém segmentu excelovat. Nemluvím o excelování ŠMEJDŮ, kteří se zaměřili na lidi s nejnižším stupněm sebezáchovy a nejvyšším stupněm empatie, ale o lidech, pro které MOBIL, AUTO, KANCELÁŘSKÝ PAPÍR, nejsou jen slovem vhozeným do ringu, ale náplní a jejich životem.

Takovíto obchodníci, jsou tím méně vidět, čím lépe prodávají.

To znamená, mimo jiné, že nedostávají šanci svůj um uplatnit jinde, či že se jejich svět zmenší na velikost onoho jednoho slova, které je alfou i omegou jejich žití.

Oni však mají navíc, jen to nevidí.

BUSINESSANIMALS není jen další nabídkou, či burzou, je otevřenou platformou a branou, kde jsou nejen obchodovány obchodní příležitosti, ale i lidé a firmy a myšlenky a příběhy a vše kolem a vytváří se tak pevná platforma, kterou možná, kdysi zkoušel zastat LINKEDIN, jenž s však od ní odklonil a nově se ji snaží vytvářet FACEBOOK, který však systémovost bere spíše jako problém než výzvu.

Jak jsem několikrát psal, rozhodl jsem se budovat nové průmyslové odvětví tam, kde jiní zahodili flintu do kontejneru a bránit tomu, aby se tam vůbec ocitla a vytvořit z ní něco, co namísto bolesti, bude přinášet radost.

Jednou ze slabých článků nového průmyslu, jež nese hrdý název INDUSTRIAL UPCYCLING (ZDE), je však prodej nově vzniklých, často ručně dělaných produktů.

Obchodníci, kteří nabídli své služby, do jednoho ztroskotali a mnozí ještě dříve, než stačili vyplout a důvodem byla právě ona specializace.

Businessanimals (ZDE) to chtějí změnit.

Chtějí z dnes často opelichaných a s chrupem prořídlých šelem, které když nebudou na tom jednom, jediném konkrétním místě, zemřou na úbytě, udělal zpět zvířata.

Zvířata, která nebudou lovit a zabíjet do zásobárny, budou dělat to co umí nejlépe lovit a jejich rychlost a logika jim budou větším prostředkem úspěchu než úplatky nákupčímu.

Všimněte si, že příroda a v ní i zvířata, přesto že nežijí s plnými konty virtuální měny, jsou. Žijí často déle, než páni tvorstva, kteří s patentem na rozum, nechápou, že plnění jejich kont dalšími nulami a jedničkami, není ničím jiným než virtuálním štěstím, protože když budou mít hlad, tak se jich nenají

A když vypne elektřina

Tak o všechny přijdou

Jsem moc zvědav, jak se business animals uplatní na poli nového průmyslového odvětví. Věřím, že své místo rychle najdou a dokáží, že sdílení i po obchodní stránce, je správnou cestou do světa bez odpadů a plýtvání ve všech jejich podobách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla