Michael Rada: Taky uklízíte Česko? Proč?

14.10.2016 8:35

Tak je tu další kolo úklidu, úklid podzimní. To je ten, kdy se lepí zpátky na větve spadané listí, aby se ukázalo, jak je u nás dobře. A když už ho je moc, pak se nahrne na ten největší bordel, a řekne se „to tu máme krásně“.

Michael Rada: Taky uklízíte Česko? Proč?
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Ukliďme Česko, je jistě akcí záslužnou, ale také zastírací. Zásluhy není třeba jmenovat, ty najdete na stránkách akce sami, s čísly je totiž nutné se pochlubit.

Když jsme u nich, rád bych si s nimi malinko pohrál

Podívejme se tedy na celou statistiku jinak

·  Na každé akci se v průměru sebralo 950,83 kg odpadu

·  Na každé akci bylo průměrně 42 účastníků

Podívám-li se na to tímto způsobem, dojdeme k číslu udaném na nejspodnější pozici v levém sloupci.

Něco mi tu však schází.

Á, už vím, srovnání.

Zeptáme-li se internetu, kolik odpadu vyprodukuje v průměru jeden občan za rok, dojdeme k deseti až patnáctinásobku tohoto objemu, tedy 200 – 300 kg a co Vám mohu garantovat je skutečnost, že i toto číslo je vymyšlené, respektive nepravdivé, protože ani zdaleka není brán v potaz všechen odpad generovaný v naší zemi a následně rozpočítaný, protože tam bychom se dostali na 10 a možná i stonásobek (ale o tom se nemluví).

Na celé akci je ještě jedna věc, která způsobuje mou nelibost. Je to malá, malinká drobnost.

Nikdo se neptá, proč ten nepořádek neuklízí společnosti, které jsou za to placeny jak občany, tak státem, tak Evropskou unií, tak dotacemi, tak zisky, které bez námahy získají z vytříděného materiálu.

To nikoho ze 78.000 účastníků nenapadlo, že dělá práci za jiné, které si navíc už předplatil?

Jak víte z mých blogů, zabývám se prevencí vzniku odpadu a plýtvání a dělání práce za jiné takovým plýtváním je, jen bylo zabaleno do sociálně-kulturního cítění, které umožní (kromě jiného) 49.000 dětí vnuknout falešnou myšlenku na to co je správné.

Mluvíme-li o odpadových společnostech, které takto krásně vodí občany za nos, pak se asi není čemu divit, dozvíme-li se že to jsou právě ony, které podobné akce i celý web sponzorují a to hezky na pozadí, že společnosti VEOLIA, či KAISER SERVIS.

Polévku si samozřejmě přihřívají politici, právě ti, za jejichž pomoci se nejen naše republika mění ve skládku nejen místních občanů, ale i nadnárodních korporací, které k nám s radostí své neprodejné zbytky, či neekologickou výrobu transferují, protože v zemi zvané CZECHIA, se může všechno, když víte komu zaplatit.

Před samotným závěrem  přidám link na blog z listů minstra financí, věnovaný právě tomuto tématu a doporučuji si přečíst i komentáře.

Závěr však přenechám ukázce toho, že k celému tématu se dá přistoupit úplně jinak, tak že Recyklace odpadu bude Proti Upcyklaci výrobků jen nuzným východiskem pro ty, kdo změnu nechtějí.

Podívejte se, jak lze zpracovat upcyclingem jednorázové nákupní tašky. Nepřipomíná Vám to komunitní čas draní peří?

Co takto nechat odpad, aby se stal připomínkou toho, co ti, jež z něj benefitují, nechávají zahubit, tedy život a krásnou modrou planetu.

A jestli Vám ani to nestačí, pak se podívejte, jakou stopu za sebou zanechává civilizace, kterou nazýváme moderní, ale spíše by se hodil výraz KOMZUMNÍ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…