Michael Rada: V minulém díle jste viděli

09.12.2016 8:40

Tak toto bývala věta, kterou jsme slyšeli v dobách, kdy seriál znamenal velké těšení a svátek jednou za týden, 14 dní, či dokonce měsíc. Dnes, podíváte-li se do programu všech českých televizí zjistíte, že denně je vysíláno přes 86 dílů, a tak proto možná, lidé více hovoří s televizí, než sami se sebou.

Michael Rada: V minulém díle jste viděli
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Dnešní článek však nebude o televizním vysílání. Spíše o tom politickém, které, jak se ukazuje také představuje nekonečný seriál, který je poddanému lidu předkládán pod pojmem POLITICKÁ PRÁCE. Ve skutečnosti se však jedná o divadlo, jehož scénář píše někdo jiný.

Chcete-li lepší, vyšší kulturu, můžete jít například do Divadla Národního (ZDE) a nezapomeňte s sebou vzít svůj starý spotřebič, třeba pračku, ať z toho života také něco má. Jak se totiž ukázalo v článku, jehož link se skrývá na předchozím řádku, vládou podporovaný, lidmi placený a vybranými dobrodinci vycucávaný systém sběru „starých spotřebičů“ byl postaven jen tak naoko, aby se neřeklo.

Stejně tak recept na EET, kvůli kterému byl pan ministr financí tolikrát brán na pranýř mnozí nepochopili správně. Jedná se to totiž o zkratku pro Etiopské Emu Topinky, vybranou to specialitu místní smetánky, která maso ptáků EMU musí vozit přes půl zeměkoule. Jak správně pan ministr říká, EET je pro všechny jen někteří budou mít výjimky (ZDE) a …. Mnoho teček a na konci křeček s tvářemi naducanými k prasknutí jednokorunovými akciemi vlastních společností, z nichž není třeba platit daň.

Ale ani to nic není proti tomu, když bratr GOOGLE vypoví službu (ZDE). To pak nejen, že na svoji EET slosovatelnou účtenku můžete čekat dvě a více hodin, ale Vy se ani nedozvíte, kde jste, nebudete vědět kolik je hodin, Vám určené zprávy budou létat éterem, dokud jim nedojde palivo a Vy, zmizíte z virtuálního světa do pryč. Ač se jednalo jen o dvě hodiny, připomínalo to, následně v mediích úvod k vynikající knize Ondřeje Neffa, TMA a je jedno jakou verzi si vyberete.

Když výpadek jediného hráče internetu způsobí takové neštěstí (jsem zvědav, zda-li za 9 měsíců se projeví vyšší porodnost, jako tomu bylo v předrevoluční minulosti v době výpadku televizního signálu), co teprve kdyby opravdu přestala jít elektřina, jak popisuje pan Neff. Myslím, že zkáza by byla ještě rychlejší, než si myslel.

Velice brzy by totiž vody byly ještě plnější jedů, než jsou dnes a špíny a obrázky z Egyptského Nilu (ZDE) a vůbec vodohospodářství, by se promítli do tuzemska, kde voda slouží k jedinému účelu – DOBRÉMU BUSINESSU, TRŽNÍMU PODNIKÁNÍ, typu URVI CO MŮŽEŠ.

Když jsme u té vody. Kalová jezírka v mnoha částech průmyslové republiky, jsou vlastně neškodná, tvrdí odborníci, mají-li však od nich strčit ruku bez ochranných prostředků, raději odjedou na zásah do Černobylu, protože tam je jich třeba. Je fascinující, jak desítky let staré ekologické zátěže nikoho netíží (ZDE), kromě lidí, kteří v jejich blízkosti bydlí, uvěříce slibům že do roka bude všechno jinak. Nebylo a nebude.

Důvod, kalová jezírka je KOMODITA CENĚNÁ ÍCE NEŽ DRAHÉ KOVY. Jsou totiž nekonečné a každý rok můžete jejich prostřednictvím odčerpávat desítky milionů na jejich sanaci, konzervaci, analýzu, rozbory a mnoho dalších profitu libých činností.

Děje se to i přesto, že existují metody, cenově v desetině nákladů, které by jednou pro vždy z bydliště Ropákova, udělaly místo pro život. Že je neznáte? Já ano, stačí se jen zeptat.

Ptát se však nesmíte těch, kteří čekají na další miliónek snadného zisku.

Na závěr ještě maličkost. Víte že solární fotovoltaické moduly, mohou namísto 24-26% účinnosti, dosahovat až 80%? Co by ne, ale kdo by o to stál, že.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…