Michael Waigel: Jací jsou čtenáři Parlamentních listů? Samé strachy a podezírání…

18.11.2019 22:30

Posledních třicet let jsem velmi šťastný a spokojený a těžko se mi polemizuje s těmi, kdo vývoj vidí opačně.

Michael Waigel: Jací jsou čtenáři Parlamentních listů? Samé strachy a podezírání…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Na síti jsem našel rozhovor s europoslancem za SPD Ivanem Davidem, který předevčírem vyšel pod titulkem „Věříte teoriím spiknutí? Spílají vám proto do hlupáků? Europoslanec David z SPD má konspirace za hotovou věc“ (k přečtení zde).

V tomto rozhovoru mě zaujaly jen dotazy. U odpovědí pana doktora Davida člověk uvažuje, zda se nachází v duševní rovnováze. Místy má rozumná stanoviska, ale vše zastře svými jinými nepředloženými výroky. Kdyby mi dal text někdo přečíst, aniž bych věděl, s kým rozhovor je, řekl bych, že jde asi o komunistu, bude to chytřejší z komunistů a bude trpět stihomamem. Nejvíce mě překvapují jeho neustálé odkazy na polistopadovou elitu, která u nás vládne ve svůj prospěch, mohutně k tomu využívá propagandu a tím udržuje lid v nevědomosti. David ale nikde neříká, kdo ta elita konkrétně je, jen na jednom místě jsem pochopil, že jeden z nich byl Václav Havel. Ivan David byl ovšem roky v této době ministrem. Kdo tedy jsou ony záhadné, vším manipulující elity, když to nejsou ani ministři?

Lid pochybuje o Pavlu Rychetském a Václavu Moravci?

Mnohem více než výroky Ivana Davida mě zaujala čtveřice anket, které článek náhodou doprovázely a jejichž výsledky jsou následující:

1. Má Tomio Okamura vaši důvěru? Ano: 86 %. Ne: 14 %.
2. Má předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský vaši důvěru?  Ano 7 %. Ne: 93 %.
3. Je pro vás Václav Havel hrdina? Ano: 9 %. Ne: 91%.
4. Je Václav Moravec vyvážený ve skladbě hostů, které zve do svých pořadů? Ano: 4 %. Ne: 96 %.

Bohužel, tohle není propaganda, jde totiž o realitu vypovídající o tom, kdo jsou čtenáři Parlamentních listů. Samé strachy a podezírání… Navíc nehlasovalo pár nešťastníků, ale desítky tisíc lidí frustrovaných z vývoje po listopadu 1989. Já mezi ně rozhodně nepatřím, posledních třicet let jsem velmi šťastný a spokojený a těžko se mi polemizuje s těmi, kdo vývoj vidí opačně. Takto jednoznačně by anketa nedopadla ani mezi čtenáři Práva, to jedině tak mezi čtenáři Haló novin. Tihle starokomunisté jsou přesně ti, koho mi Ivan David svými odpověďmi nejvíce připomíná a pro něž se v Parlamentních listech vyslovil.

Michael Waigel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…