Michaela Julišová: Etnomasochismus jako nová cesta pokroku

24.05.2017 15:48

Co je etnomasochismus? Jde o patologické sebemrskačství v rámci vlastního etnika.

Michaela Julišová: Etnomasochismus jako nová cesta pokroku
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: terorista - ilustrační foto.

Je to především hledání těch nejhorších prohřešků vlastního národa, rasy, kultury a jejich neustálé vyzdvihování a volání po nápravě.

Etnomasochismus je rozšířený jev v každé úpadkové kultuře související s relativizací hodnot a indiferentismem. V současné době je těžké vyhodnotit, zda v naší civilizaci je na postupu etnomasochismus nebo spíše neschopnost mu čelit. Pravděpodobně je na postupu obojí, neboť indiferentismus a relativizace jsou hlavními znaky úpadku a zanikání kultury. Etnomasochismus tím vyplouvá na povrch.

 Cecília Malströmová, komisařka EU říká: „Evropané jsou rasisti. Už se těším na den, kdy budou Evropané v menšině.  Až potom budeme svobodní a bez předsudků.“

A v tomto duchu zejména v posledních několika letech postupuje společenskopolitické směřování Evropské unie. Úplné podvolení nájezdům cizích nepřizpůsobivých civilizací a jejich barbarským pravidlům je prý výraz humanismu a pokroku!

Vypadá to, jako kdyby etnomasochismus vůči vlastním evropským národům potažmo vůči vlastní civilizaci, byl agendou, vizí, či posláním mocenských struktur i mnohých evropských elit.

A tento etnomasochismus za velkého jásotu a ovací mediální scény, reprezentované údajně nezávislými a objektivními odborníky, se vyučuje ve školách i na univerzitách jako symbol společenské progrese. Hlásají ho mnohé církve, v jeho jménu jednají instituce. Přední představitelé umělecké kulturní sféry se předhánějí v zatracování vlastenectví a na druhou stranu velebí tuto novou  "kulturní revoluci",  na jejímž konci budou  podvolené evropské národy. Celý projekt je zastřešován islámským monokulturalismem, coby pokrokovou ideologií. Islám je prezentován jako náboženství míru a lásky, jehož blahodárné působení má zřejmě pomoci naší zlé civilizaci vykoupit se z dědičného hříchu a kolektivní viny za všechno zlo světa. "Zeitgeist" doby hlásá, že naše podvolení barbarským nájezdníkům novodobých dobyvatelů je tou správnou cestou kupředu!  

Z praktického hlediska však v této údajně rovnostářské doktríně je hlavní princip velkokapitálu, tedy privatizace zisků a socializace ztrát, zcela nedotčen. Ba naopak, základní myšlenka vršení zisků všech zisků je ještě posílena!  Což je velmi zásadní informace ukazující komu situace prospívá a kdo má zájem toto celé podporovat. Takže rovnostářství ano, ale jen jako ideologický nástroj, jako patronát sociálního konstruktu, jehož logická výsledná podoba je rozvrácení našich civilizačních hodnot a hodnotových kritérií potažmo společenských vztahů. Následné etablování diktátu importovaných a domácích menšin má reprezentovat předposlední dějství.

A za tohoto stavu vypukne ráj na zemi, říkají stoupenci novodobých rovnostářských dogmat. V západní Evropě již mají rájů plno! Například jen ve Francii je více než 900 islámských no go zón, kam policie a úřednici již vůbec nevstupují a naše legislativa tam neplatí. A příznivci islámského monokulturalismu jančí blahem a těší se, až se tento pokrok rozšíří po celé Evropě ...

Jak docílit podvolení obyvatel neboli kolektivní vina bílé rasy jako dědičný hřích

Vzbudit pocit viny je jeden z velmi efektivních nástrojů manipulace. Otázka kolonizace není tak prvosignálně jednoduchá a přímočará, jak se nyní snaží vládnoucí elity prostřednictvím své propagandy veřejnosti předestřít. Není tajemstvím, že mnohé státy v Africe  technologie importované tehdejšími kolonizátory využívají dosud. A co hůř, mnohé země z důvodu vlastní neschopnosti doslova "zamrzly" ve stejném stavu, v jakém je kolonizátoři v 60. letech minulého století opustili. Tamní diktátorské režimy a mocenské elity způsobem vládnutí a hospodaření nedokázaly svoje země nikam dál posunout!

Není tajemstvím, že zisky z tehdejší kolonizace putovaly na konta soukromých nadnárodních firem, nikoliv státům nebo dokonce obyčejným občanům. Nezájem poukázat na tento zásadní fakt a naopak soustavné bazírování na údajné kolektivní vině celé naší civilizace platné plošně, je přímo odporný kalkul. Kolonizace byla veskrze soukromá věc soukromých firem, tedy velkokapitálu, který si svoji koloniální agendu lobisticky legislativně vyjednal a ošetřil přímo v tehdejších vládách. Z daní poplatníků tak byly hrazeny náklady, zisky směřovaly na konta soukromých firem.

Je zarážející, kolik lidí je ochotno tuto manipulaci údajnou dědičnou kolektivní vinou akceptovat! A to bez dalších otázek a bez jakýchkoliv historických znalostí. Přičemž ani Norimberský proces kdysi neuznal kolektivní vinu Německa jako legitimní. Kolektivní vina Němců byla tehdy v procesu odmítnuta a vyvrácena. Naše legislativa je totiž založena na vině individuální, nikoliv kolektivní. Kolektivní vina odporuje demokratickému pojetí společnosti.  Je zajímavé, jak nyní jsou elity schopny manipulovat pomocí této údajné dědičné viny s celými národy. A lidé bezmyšlenkovitě poslouchají a přikyvují. Etnomasochismus, jež je namířen proti bílé rase, se tak zakořeňuje ve svém plném rozsahu.

Fakt, že arabská a později i islámská civilizace pomocí násilí a agrese kořistila a kolonizovala půlku Afriky a půlku Asie, je zřejmě jakési drobné nedopatření, o kterém raději ani nebudeme mluvit.  A takřka nikoho z odborníků - historiků  nenapadne na tuto skutečnost poukázat. Naopak naší lidé jsou soustavně terorizováni apelem na svůj etnomasochismus vůči vlastní civilizaci. Toto vnímám jako projev rasismu proti bílé rase.  Vypadá to, že právě tato sofistikovaná manipulace je velmi efektivním  nástrojem rozkladu a degradace našich civilizačních a civilizovaných hodnot. Přičemž převrácené pojetí spravedlnosti, jež logicky nastane,  způsobí úpadek naší civilizace.

A tímto se dostáváme k velkému snu Cecílie Malströmové a ostatních vládnoucích mocenských  elit  - jeden globální rovnostářský  svět.  A asi nemusím dodávat, že určité vrstvy obyvatel jsou z tohoto projektu vyňaty a samy sobě přiřkly doložku nejvyšších výhod.

V zápalu radostné euforie, s utkvělou naivní představou, že systém je dobrý a nikdy by nám neublížil, se postupně budeme zbavovat dalších a dalších svobod. Švédsko je napřed v řadě sebevražedných agend, zbavení se hotovosti nevyjímaje. Hotovost je svoboda. Pokud vás stát hotovosti zbaví, bude vás mít zcela pod kontrolou. Zazlobíte - nenakoupíte.

Švédsko kráčí vstříc bezhotovostní ekonomice, kartou lze zaplatit i v kostele

http://ekonomika.idnes.cz/svedsko-bezhotovostni-ekonomika-penize-cash-online-digitalni-platby-128-/eko-zahranicni.aspx?c=A170516_181141_eko-zahranicni_rts

Na závěr se nabízí otázka, je vůbec možné, že by celou tuto absurdní utopii mohly vládnoucí elity myslet vážně nebo je cílem odehrávající se bizarní tragikomedie přikrýt cosi jiného? A pokud tomu tak je, jaké jsou skutečné plány vládnoucích elit a kam směřuje naše civilizace?

Odkazy k tématu:

„Vyvražděte bělochy.“ Spisovatel Kuras popisuje, co se učí na univerzitách v USA a co se tam dělo po zvolení Trumpa.

University of Wisconsin například zavádí studijní předmět „Problém bělosti“ o tom, jak se má člověk vypořádat s tím, že je běloch a tím pádem patří ke kolonizátorům a utlačovatelům a musí tudíž bílou nadřazenost vymýtit.

Profesor George Ciccariello-Maher zase oznámil, že si přeje „genocidu bělochů“. Na jiných univerzitách byly studentům nabízeny terapie proti psychické újmě, které jim způsobilo zvolení Donalda Trumpa… Podle Kurase nyní existuje především protibělošský rasismus... V knize jsou takových příkladů desítky.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vyvrazdete-belochy-Spisovatel-Kuras-popisuje-co-se-uci-na-univerzitach-v-USA-a-co-se-tam-delo-po-zvoleni-Trumpa-Je-to-sila-488346

Evropská integrace ztratila svůj étos

Nová evropská identita

Evropská identita nesmí odkazovat na partikulární minulost, kulturu, náboženství, filosofii či poselství. Snahou je stvořit zcela neutrální identitu, která má potenciál zahrnout každého, nikoho neurazit, nikoho nezdůraznit. Prvním na odstřel je národ, další v pořadí jsou jakékoliv hodnoty a instituce odkazující na evropské dějiny a kulturu. Evropská identita nemá být budována na minulosti a historickém dědictví, ale na přihlášení se k abstraktním ideálům.

Politickou loajalitu má generovat oddanost základním hodnotám jako demokracie, svoboda či lidská práva, které jsou univerzálně přenositelné, a ke ztotožnění s nimi není potřeba žádného specifického kontextu. Evropská unie nemá být určitým společenstvím, s určitou minulostí, na určitém místě, ale abstraktní komunitou abstraktních jedinců otevřenou všem, vágní prostor principů, hodnot a práv, který by teoreticky bylo možno vsadit kamkoliv a kdekoliv.

Tento světonázor se projevuje způsobem řízení současné Evropské unie i agendou, kterou prosazuje. Snaha o mikroregulaci a výchovu lidí se zde mísí s megalomanskými globálními plány na záchranu světa, ať už je to globální oteplování, chudoba nebo diskriminace. S nadsázkou se dá říct, že Unie se spíše zastane ledních medvědů či amazonských indiánů než křesťanů na Blízkém východě, kteří čelí čistce ze strany většinové muslimské populace.

http://institut2080.cz/publikujeme/evropska-integrace-ztratila-svuj-etos

A takto vypadají země, kde elity a nemalá část obyvatel ztratili kontakt s realitou a přestali vnímat nebezpečí etnomasochistického extremismu. Životní styl si nechali vzít už dávno! Nyní si nechávají vzít i životy svých dětí!

Ženy z pařížské čtvrti se kvůli obtěžování migranty bojí vycházet

Obyvatelky pařížské čtvrti Chapelle-Pajol se kvůli sexuálnímu obtěžování migrantů bojí chodit samy po ulici. Situace se v posledních měsících natolik zhoršila, že se v 18. okrsku francouzské metropole o víkendu demonstrovalo. Kromě sexuálního nátlaku přistěhovalci ženy napadají také za to, že se nezahalují. Informoval o tom list Le Parisien

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/438545-zeny-z-parizske-ctvrti-se-kvuli-obtezovani-migranty-boji-vychazet.html

Sebevražedný útok na koncertě pro náctileté v Manchesteru: 22 mrtvých včetně dětí

Dvaadvacet mrtvých včetně dětí a 59 zraněných si v pondělí večer vyžádal útok sebevražedného atentátníka v multifunkční hale v anglickém Manchesteru, kde koncertovala americká zpěvačka Ariana Grande. Oznámila to místní policie. Na koncertě bylo asi 20 tisíc lidí, většina z nich byly děti, uvedla BBC.

https://www.novinky.cz/zahranicni/438559-sebevrazedny-utok-na-koncerte-pro-nactilete-v-manchesteru-22-mrtvych-vcetne-deti.html

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …