Michaela Julišová: Nenechme si vzít „nebezpečné myšlenky“

24.03.2016 12:36

Není pravda, že se integrace nepodařila. Integrace se velmi vydařila. Podařilo se nám integrovat značnou část blízko východních konfliktů.

Michaela Julišová: Nenechme si vzít „nebezpečné myšlenky“
Foto: archiv T. Jirsa
Popisek: Imigranti v Makedonii

Na negativní a tragické události související s vpádem ilegálů do Evropy, kritici tohoto fenoménu naléhavě upozorňovali hned od začátku celé “akce invaze". Většina médií, politiků a elit z nich udělali fašisty, islamofoby, xenofoby a tím ihned na začátku vyřadili celý kritický názorový směr z demokratické diskuse.  Žádoucí a povolený byl pouze úzký koridor doporučených "korektních vítačských" názorů. Na toto se nesmí zapomenout! Nejde jen o satisfakci, jde o podrobné rozklíčování a vysvětlení důvodů a motivací, které vládnoucí "demokraty" vedly k osudnému nedemokratickému chování a jednání.  Ať už je za tímto trestuhodným počínáním politiků úmysl, kalkul nebo "pouze" hloupost, musejí za tyto své činy především nést náležitou odpovědnost! Nelze zatížit Evropu a celé generace Evropanů takto osudovou ránou a následně pokrčit rameny nad ubohým výsledkem svým špatných a zlých rozhodnutí. Ukazuje se, že až na pár výjimek, evropská politická reprezentace jako celek naprosto selhala a společně s ní selhal i celý projekt Evropské Unie.

Co se týká tématu krize naší civilizace, domnívám se, že naprostá většina lidí má ve své mentalitě "hodnotový žebříček" hrozeb a nebezpečí v pořádku. V současné době jsme svědky i účastníky krize politiků, elit včetně novinářských elit, kteří se nám prostřednictvím médií snaží vnutit vizi reality, jež je v rozporu s vizí reality většiny obyvatel Evropy. Tito politici tak vytvářejí  v celé Evropě krizi, jež přenášejí na celou společnost.  Veřejnost, která situaci vnímá  na rozdíl od politiků značně odlišně,  je velmi nahněvána a rozladěna z bizarních až absurdních stanovisek a mínění, jež se z médií od politiků a elit dozvídá. Řekla bych, že názorová propast mezi politiky a veřejností se významně prohlubuje, a to nejen v rámci tématu invaze ilegálů. Politici a elity, odtrženi od skutečné reality, pak sdělují lidem nezodpovědná a mnohdy nesmyslná "řešení" svých krizí, nad kterým zůstává rozum stát. Problém je, zdali tato jejich "pomýlenost" je projevem jejich hlouposti a naivity nebo je to celé jinak. V takovém případě se nabízí otázka KDO má tedy zájem na destrukci a destabilizaci Evropy a PROČ.

Ještě malá poznámka k politické korektnosti. Za etický pojem korektnost lze v podstatě schovat jakoukoliv  manipulaci či jiné cílené omezení demokracie. Těchto praktik jsme svědky i v dnešní politice. Za pomoci tzv. politické korektnosti se tedy podařilo politikům, elitám a médiím vyřadit z legitimní demokratické diskuse  jeden celý kritický názorový proud týkající se současné invaze ilegálů a s ní související zvýšený terorismus v Evropě, potažmo pozvolná islamizace Evropy. Oportunismus  je opět na piedestalu ctností.  Stačí  jen šikovně podstrčit lidem představu, že kritika určitého názorového směru jsou nebezpečné myšlenky, jejich nositelé nepatří do „správné“ společnosti a zaujmout jediný vyhovující „humanistický“ názor.

NE "politické korektnosti" v její aktuální děsivé podobě, která symbolizuje omezení demokratické diskuse! NE všem, kteří ji propagují a prosazují!

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…