Michaela Julišová: Pachatelé dobra

03.02.2017 18:36

Pojem hysterický zfanatizovaný groupthink zdaleka není nic banálního nebo dokonce přežitého, ale naopak aktuální žhavý odehrávající se fenomén.

Michaela Julišová: Pachatelé dobra
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Některým lidem (a není jich málo) chybí monstrózní kolektivní oslavy, jakými byly První máje, spartakiády a další hromadné akce. Minulý režim měl tuto lidskou potřebu ošetřenou. Všechny občany, kteří tíhli ke groupthinku, sjednotil v různých masových akcích, přičemž tito lidé byli v okázalé unifikované konformní názorové jednotě velmi spokojeni. Přesně tato masová jednomyslnost mnohým lidem chybí, a to evidentně především v západní Evropě a USA. V naší zemi jsme si kolektivního vědomí a povinných kolektivních jednotných názorů užili až dost. Snad jen historie neznalá a nezkušená mladá generace + občané, kteří vždy  poslušně následují "ducha doby" mohou opět podlehnout svodům novodobého kolektivismu a svazáctví. 

Přes milión lidí demonstrovalo za práva žen a proti Trumpovi v USA
https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=427148&sId&mId
http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-protests-analysis-idUSKBN156142
A tak se kolektivizují zdánlivě nesourodé zájmové groupthinky tzv. feministek, LGBT, genderových kazatelů, ekologů-ekofašistů, ezoteriků atd. Spojuje je společný smysl pro jednotný dogmatismus a fanatismus, které je posilují v jejich egoismu. Tyto nestandardní domácí a importované menšiny z podstaty svého založení tíhnou k exhibicionismu, jež musejí nějak veřejně  demonstrovat. Pokud se nestandardní menšiny se svou exhibicí připojí k duchu doby neboli  k politickému směřování, jež prosazují vládnoucí establishmenty, mají vyhráno. Všude jsou pro ně s nadstandardním pochopením dveře dokořán a jejich minoritní zájmové skupiny pozvolna obsadí mainstream. Z mnohdy bizarních požadavků minorit se postupně stávají nové společenské normy platné pro všechny. Obsazením institucí tak diktatura menšin naplňuje svoje zadání. Symbióza zájmů vládnoucích establishmentů a nestandardních menšin se spojuje v mohutný kolos potlačující práva většiny. 
Agresivní vynucování  pozornosti minorit společně s konformními občany, jež rebelují za větší mocenský vliv vládnoucích establishmentů, mnohdy nabývá absurdní podoby:
"Anti-Trump" protestující lze vidět, jak ve Washingtonu v den jeho uvedení do úřadu rozbíjejí výlohy!
https://www.facebook.com/skynews/videos/1611968418817749/?hc_location=ufi

Neméně aktivističtí při páchání humanitaristického dobra jsou také tzv. novodobí ezoterici.
Ezoterici jsou živnou půdou a velmi pevnou oporou současného politického směřování. Proto je masivní šíření jejich bludaření mohutně "shůry" podporované. Ukazuje se totiž, že z ezoteriků se rekrutují ti nejfanatičtější a nejzapálenější sluníčkáři – humanitaristé. Je to logické a je to danost. Novodobí ezoterici jsou lidé žijící ve značně zkreslené realitě, plné rádoby duchovních domněnek a zbožných přání, takže jejich přesun k humanitaristům je jen další logický krok. Morální relativismus, kterého mají plná ústa, patří taktéž k jejich posvátným mantrám. Stanovují si svoje pravidla, přičemž je libovolně v průběhu času mění a přizpůsobují svým potřebám. Jediným pravidlem jsou tedy jejich vlastní postoje a potřeby.
Ezoterismus – humanitarismus se šíří jako lavina. Nemálo popletených lidí je jím alespoň částečně zasaženo. Zkreslené instantní vnímání reality přes růžová sklíčka mnohým lidem vyhovuje. Ošklivá realita je přece tolik fuj a kdo ji vnímá, nebo o ní dokonce realisticky kriticky hovoří, je negativista – se říká! A kdo z hodných lidí by chtěl patřit mezi ty divné negativisty. Mnohem lepší a snazší je zazdít svoje kritické myšlení do nedobytné pevnosti a jen konzumovat a přejímat sladké domněnky okořeněné vznešeným tajemným "duchovním" názvoslovím. A to vše s blahým pocitem, že se zajímám o hlubší a jemné světy a jsem tedy "lepší člověk". Navíc ezoterici žijí přece již v jiné, vyšší dimenzi! Koho z naivků by tato vidina nezlákala. Groupthink bludařů – humanitaristů podporující současné politické elitářské směřování s kurzem k unipolární globalizované kosmopolitní totalitě tak významně posiluje. Konají přece dobro!
Všichni jsou plni pohody a lásky, do prvního konfliktu. Běda, jak s nimi někdo bezvýhradně nesouhlasí a kriticky jim sáhne na jejich posvátné růžové mantry! Se zápalem sice rozprávějí o tom, jak se povznesli nad svoje ego a přebývají v jiných mírumilovných dimenzích. Ve skutečnosti nesnesou jakoukoliv kritiku. Jen zkuste tyto dobré ezoteriky – humanitaristy kritizovat a ihned poznáte, co je to džihád! Možná i proto tolik tíhnou k islámu. Podobnost fanatismu jistě není náhodná – násilím prosadit svoje pojetí "míru a lásky". A kdo nesouhlasí, bude zlikvidován.

Genderová inkvizice
Na nudu a stereotyp si zejména v poslední době vskutku nemůžeme stěžovat. Dalším bizarním společenským jevem je péče o tzv. genderovou vyváženost. 
Inspirací k této úvaze, se stala kauza pana Jiřího Žáčka a jeho básně o ženách maminkách, kterému genderoví kazatelé jediných čistých pravd, vyhlásili džihád.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pranyrovany-basnik-zacek-misto-seriozni-debaty-se-to-zvrhlo/r~849ec8e4e3cc11e6a6940025900fea04/?redirected=1485501671 
Zajímavé, že ústřednímu genderovému výboru a genderové inkvizici islám a podřízené postavení žen v islámských zemích a jejich utrpení vůbec nevadí. Naopak, tito genderoví inkvizitoři jsou schopni zde vytvořit pátý a šestý gender, islámu však otevřeně fandí a islamizaci podporují. Ale žena-maminka je pro ně nesmiřitelný pojem!
Jak dlouho ještě necháme ve společnosti, respektive v naší civilizaci, řádit tyto pomatené, zakomplexované a duševně nemocné lidi? Jak dlouho ještě dovolíme, aby tyto amorální elementy určovaly a stanovovaly své absurdní normy pro celou většinovou zdravou společnost? To už jsme doopravdy takoví slaboši, že si necháme líbit jejich silový diktát?
Hoďte na ty pederasty a další "malomocné" lidi někdo síť nebo je zavřete do blázince. Rozvrátili a rozdělili celou společnost a táhnou ji k morálnímu dnu.
Ve jménu údajné rovnosti necháme dusit a grilovat většinovou společnost, necháme pederasty zpustošit a zničit naše tradice, hodnoty a celou "společenskou smlouvu", načež oni společně s dekadentními elitami, částí zvrácené umělecké fronty a aktivistickými médii zcela ovládnou veřejný prostor potažmo celou společnost a nám všem stanoví už POUZE svůj diktát bizarních norem!
Podle nové genderové věrouky je celá většinová společnost automaticky rasistická a xenofobní. Je to tedy něco jako dědičný hřích, už se s ním narodíme. A tak je třeba ji potlačovat a dusit. Zatímco nestandardní importované a domácí menšiny jsou údajně naopak xenofilní a kosmopolitní, což ve vnuceném nastoleném newspeaku znamená pokrokové a správné. Většinová společnost je tedy povinna zcela opustit a zatratit svoje zájmy a svoje hodnoty a bezvýhradně jako diktát přijmout "hodnoty" a normy nestandardních menšin.
A toto tyranizování pomýlenými dezorientovanými elementy, jejichž životní strategií je egoistické prosazování svého zkresleného vidění reality, je dle současného establishmentu demokracie!
Víte, jak skončí společnost, která bude apriori ke všemu a ke všem extrémně vstřícná, tolerantní a změkčilá? Ti nezměkčilí a agresivní ji postupně ovládnou a zničí!

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…