Michal Malý: Ještě větší SLEPICE, než jsme si mysleli…

21.02.2016 12:21

Koalice chce, abychom drželi hubu a krok, platili daně, měsíčně posílali babipráskačenky DPH, nekritizovali migraci, dodržovali zákony ještě než začnou platit a přitom je sama porušuje.

Michal Malý: Ještě větší SLEPICE, než jsme si mysleli…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

První místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslava Jermanová z hnutí ANO odpověděla  v otázkách Václava Moravce na otázku, zda může mít národ úctu k zákonům, když sami poslanci porušují zákon tím, jak protlačili EET:

„My jsme byli dotlačeni do situace, kdy nám nic jiného nezbylo, protože jednací řád přežil svoji dobu. Je tam spoustu děr, kterých se dá využít a zneužít a v tuto chvíli je zneužíváno. My se na to díváme z hlediska toho, že jsme dostali od voličů právo vést tuto zemi, snažíme se to dělat a menšina nám v tom brání,“ (zdroj).

Tedy, paní Jermanová prohlásila, že koaliční poslanci porušíli jednací řád sněmovny, čili zákon. Důvodem má být to, že dle ní zákon je nedokonalý a umožňuje opozici blokovat sněmovnu. Inu tak fajn, pokud mi paní Jermanová jako zákonodárce dává příklad, že mohu porušovat zákon, pokud se mi nelíbí, tak co kdybych přestal každý měsíc posílat babipráskačenky DPH, ignoroval EET, hulil v nekuřáckých hospodách? Co kdybych přestal platit daně, když vím, že se se stejně buď rozkradou, nebo nesmyslně rozhází? Rozhodne Ústavní soud tak, aby se Babiš „nažral“ a Ústava zůstala celá?

Na Ústavní soud míří stížnost TOPky, která chce docílit zneplatnění zákona. Jakkoli je ten zákon paskvil, věří snad někdo tomu, že levicový Ústavní soud zákon zruší a postaví se prezidentu Zemanovi, který soud složil, postaví se ČSSD a ANO? Pokud ale Ústavní soud zákon nezruší, bude tím deklarovat to, že pokud nám zákon nevyhovuje, pak jej můžeme (beztrestně) nedodržovat a tedy porušovat. Když jsem si na timelime Andreje Babiše postěžoval na cenzuru, byl můj příspěvek obratem smazán. Jiný příspěvek, který se týkal místopředsedkyně Jermanové, byl ale na jeho timelime ponechán a měl nadpis:

„Ještě větší SLEPICE, než jsme si mysleli…“

Tak, pokud s tím ohodnocením místopředsedkyně Andrej Babiš souhlasí, odpustím mu i to mé smazání...

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

10:14 Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

O směřování univerzit rozhodují pouze zaměstnanci a studenti v akademických senátech, nikoliv správn…