Milan Faltus: Postillon hlásí - Mexiko začíná na hranicích s USA hloubit tunely

29.01.2017 14:20

Co se to na hranicích Mexiko–USA děje? Z médií se dozvídáme, že před několika dny začali stavební dělníci z pověření mexické vlády na několika místech podle hranice s USA hloubit obrovské tunely.

Milan Faltus: Postillon hlásí - Mexiko začíná na hranicích s USA hloubit tunely
Foto: archív autora
Popisek: bagr - Mexická vlajka, ilustrační foto.

Nějakých 100 metrů od hranice začali dělníci bagry a stavebními stroji hloubit zeminu. Kam tunely povedou, je zatím nejasné – na dotazy médií vláda neodpovídá. 

"Do toho nikomu nic není" říká mexický prezident Enrique Peña Nieto. "Ve vlastní zemi si přeci můžeme kopat tunely, jak chceme. Jaké infrastrukturní projekty v naší mexické zemi provádíme, je jen a jen naší věcí!" 

Podle informací, které unikly ven, mají být tunely dlouhé několik kilometrů. Dá se tak prý soudit podle množství materiálu, který je na staveništích přítomen. Jak budou tunely nakonec vypadat, ukazuje vizualizace, kterou má Postillon k dispozici:

tunel USA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Současně vznikají na četných vyvýšeninách kolem hranic státem subvencované školy paraglidingu a firmy, které nabízejí lety balónem, "aby se mexičtí občané mohli ještě lépe potěšit pohledem na přírodu tohoto zvláštního regionu", píše se v oficiálním prohlášení.

Podrobnosti o vlastním účelu stavebních opatření mexická vláda zatím tají. O financování mamutího projektu však nenechává nikoho na pochybách. "Náklady na tunely ponesou USA", říká prezident Nieto.

Z německého serveru Der Postillon  vybral a přeložil Milan Faltus.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …