Milan Knížák: Doporučuji nečíst noviny a nedívat se na televizi

19.05.2017 8:49

Schwarzenberg píše, že záchranou světa je Soros. Jako bývalý rektor vysoké školy si dobře pamatuji, jak chtěl u nás Soros zakládat svojí univerzitu a žádal nadstandardní podmínky, o kterých se našim vysokým školám ani nezdálo.

Milan Knížák: Doporučuji nečíst noviny a nedívat se na televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Rozhodně nelze zapomenout na jeho podporu Hillary Clintonové při nedávných amerických volbách a jeho údajnou roli i v současných intrikách proti Trumpovi. Pan Soros si myslí, že může hýbat světem. Plísní Orbána, místo aby mu poděkoval, že chrání Maďarsko.

V televizi běží již několik týdnů pořad s prezidentem republiky Milošem Zemanem, který moderuje nevýrazný až bezradný ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup., který se chová k Zemanovi víc než servilně a bojí se ho zeptat na věci, které by eventuálně mohly být panu prezidentovi trochu nepříjemné. To není žádný duel ani diskuze, jen pan učitel poučuje svého natvrdlého žáka. Zeman vystupuje jako děd Vševěd, pokyvuje hlavou a kazatelsky dává panu Soukupovi najevo svou genialitu. S vážnou tváří a pomalým důrazným hlasem, který mně připomíná projevy Klementa Gottwalda, jež jsem v dětství z rádia slýchával, vypouští z úst hlouposti a nehoráznosti, které nám předkládá jako nepsané zákony. Mám pocit, že si pan prezident myslí, že jsme národ idiotů. Jen aby se nepřepočítal. Možná, že mu my, idioti, v příštích volbách řekneme NE.

Prof. Milan Knížák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …