Milan Knížák: Jsme ve válce

19.10.2020 9:20

Celá naše politická scéna zklamala. Přitom je cítit, jak by všichni rádi na pandemii vydělali, tzn. získali hlasy. Jak vládní, tak opoziční politické garnitury jsou zmatené, nedůrazné a nedávají lidem naději. Nejhorší jsou naše „vrcholy“, předseda vlády a prezident.

Milan Knížák: Jsme ve válce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Babiš se schovává a když vyleze z úkrytu, jen blábolí, ostatně jako obvykle. Musím zopakovat, že nemohu pochopit, jak může tento nevzdělaný a vulgární člověk získat důvěru třetiny voličů.

Podobně je to se Zemanem, který bezohledně zurážel polovinu národa a když viděl, jak se lidé bouří, snažil se přednést tatíčkovský projev, který byl skrz naskrz falešný.

Politiky, kteří straší národ opakovaným prohlášením, že jsme ve válce, bych pohnal k soudu za vyvolávání poplašných zpráv. Místo, aby do obyvatel vlévali víru, statečnost a hrdost, dávají najevo, že bychom měli držet hubu a krok a řídit se jejich zmatenými příkazy. Zapomínají, že jsme stále ještě demokratickým státem.

Jediný, kdo si dovolil otevřeně poukázat na licoměrnost politiků a lichost jejich argumentů, je president ve výslužbě Václav Klaus.

Je třeba, aby si lidé uvědomili, že státní úředníci jsou našimi zaměstnanci, spravují naše peníze. Vláda žádné peníze nemá.

Babiš a Schillerová neoperují vlastními penězi, ale rozdělují nám naše peníze. Babiš na tom ještě vydělává, alespoň podle médií. Jeho jmění se během koronavirové krize údajně zvětšilo o 4 miliardy. Bylo by zajímavé zjistit, odkud a za co tyto peníze připlavaly.

Absurdní je několik set miliardový dluh, tzn. obrovské zatížení do budoucnosti a přitom se vlastně pořádně neví k čemu tyto peníze budou využity. Kdyby opravdu došlo k nějakému společenskému kolapsu, budeme si půjčovat bilióny? A kdo nám je půjčí?

Blaničtí rytíři?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Zbytečná svoboda

9:13 Milan Knížák: Zbytečná svoboda

Viděl jsem rozhovor DVTV s paní Olivovou, která se představuje jako umělkyně a pedagožka. Není ani j…