Milan Krajča: České mírové hnutí vyjadřuje svou nejhlubší soustrast

27.11.2016 16:50

České mírové hnutí k úmrtí Fidela Castra

Milan Krajča: České mírové hnutí vyjadřuje svou nejhlubší soustrast
Foto: kscm.cz
Popisek: Milan Krajča, člen Ústředního výboru KSČM

Vážení přátelé a soudruzi,

je těžké najít správná slova k odchodu člověka, který zasvětil celý svůj mimořádný život realizaci revolučních ideálů humanity a socialismu. Fidel, jak ho všichni budou i nadále vždy nazývat, byl duší kubánského lidu, nesmiřitelným obráncem suverenity své země  a strůjcem jejího společenského pokroku.

Jako nejvyšší velitel Kubánské revoluce a zásadový internacionalista byl zdrojem inspirace pro desítky národů a stovky milionů lidí na celém světě. Jeho příklad bude následován příštími generacemi bojovníků za lepší svět.

Byl nedílnou a nepřehlédnutelnou součástí mezinárodního mírového hnutí. Světová rada míru proto opakovaně ocenila jeho zásadní roli v boji za mír, proti imperialismu a válce a k jeho odkazu se bude hlásit i nadále.

Jako mimořádný přítel československého a českého lidu naší zemi mnohokrát navštívil a inicioval neobyčejný rozvoj vztahů mezi Kubou a socialistickým Československem. Toto přátelství nebude nikdy zapomenuto.

České mírové hnutí vyjadřuje svou nejhlubší soustrast rodině, vedení Kubánské revoluce, Komunistické straně Kuby a Kubánskému hnutí za mír a suverenitu národů.

Milan Krajča,
předseda Českého mírového hnutí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …