Milan Podlipný: Násilí je neoddělitelnou součástí politické doktríny islámu

12.06.2017 16:34

Stále častější džihádistické útoky v dnešní Evropě přestávají být něčím neobvyklým. Ať už se odehrají kdekoliv, všechny jsou plodem toho samého stromu. Pokud nevíme, co se o nás píše v islámské trilogii (koránu, síře a hadísech), jakékoli vysvětlení útoků je chybné. Tyto útoky jsou projevem džihádu. Násilné činy jsou neoddělitelnou součástí politické doktríny islámu. Byly, jsou a vždy budou tam, kde je politický islám dostatečně silný.

Milan Podlipný: Násilí je neoddělitelnou součástí politické doktríny islámu
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Džihádu je zasvěceno 31 % textu islámské trilogie (koránu, síry a hadísů). Tři základní texty islámské doktríny výslovně podporují a ospravedlňují zabíjení nemuslimů.

Nejnovější džihádistické útoky v Manchesteru a Londýně plně následovaly příklad proroka Mohameda a jeho boha Alláha. Pro džihádisty jsou tyto činy bránou do ráje, aniž by museli čekat na soudný den.

Proces islamizace v současné době na Západě probíhá 2,3krát rychleji než kdy dříve v historii.

Připomeňme si, že Pákistán dříve býval hinduistický, Afghánistán buddhistický, Írán zoroastriánský a severní Afrika, Turecko, Levanta a Irák dříve vyznávali ortodoxní křesťanství. Současný stav je výsledkem neznalosti džihádu a práva šaría. Žijeme v době informační nerovnováhy. Lidé si uvědomují, že něco není v pořádku, ale přesto necháváme násilí volný průběh bez schopnosti jasně definovat příčinu.

Pokud chceme pochopit jakýkoliv projev politického islámu, můžeme se s jistotou obrátit na jeho zakladatele Mohameda. Nikdo, kdo vyznává islám, nikdy neprohlásil, že se jeho prorok v něčem mýlil.

[Muslim 001,0031] Mohamed: „Bylo mi přikázáno vést válku proti lidstvu do té doby, dokud lidé nepřijmou, že neexistuje jiný bůh nežli Alláh, a dokud neuvěří, že jsem jeho prorokem a nepřijmou všechna zjevení, která jsou skrze mě vyslovena. Když takto učiní, budu chránit jejich životy a majetek, pokud šaría nestanoví jinak, v tom případě pak jejich osud leží v rukou Alláhových.“

[Buchárí 4,52,142] Mohamed: „Bojovat v džihádu s káfiry (nevěřícími) byť i jediný den je ušlechtilejší než celý pozemský svět a vše, co na něm leží. Kousek v ráji, který je menší než vaše jezdecké bičíky, je větší než celý pozemský svět a vše, co na něm leží. Jeden den nebo noční cesta strávené v džihádu jsou ušlechtilejší než celý pozemský svět a vše, co na něm leží.“

Korán 2:216 A je vám předepsán také boj, i když je vám nepříjemný. Je však možné, že je vám nepříjemné něco, co je pro vás dobré, a je možné, že milujete něco, co je pro vás špatné; jedině Alláh to zná, zatímco vy to neznáte.

Korán 4:89 A přáli by si, abyste se stali káfiry, jako jsou oni, a abyste byli všichni stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud neopustí své domovy, aby bojovali na cestě Boží (džihád). A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete!

Korán 4:95 Nejsou si rovni ti věřící, kteří zůstali sedět doma – kromě těch, kdož jsou neschopní, s těmi, kdož usilovně bojují za Alláha (džihád) majetky svými i životy svými!

Milan Podlipný
Centrum pro studium politického islámu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…