Milan Rokytka: Ať žije Svobodná Eurasie!

28.12.2014 11:55

Sergej Lavrov připomněl veřejnosti palčivé téma havárie civilního letadla nad Ukrajinou, neochotu Západu vyšetřit příčiny a TOP analytici doplňují jak informace, tak východiska z nebezpečné situace hrozící bratrovražedným bojem za cizí zájmy.

Milan Rokytka: Ať žije Svobodná Eurasie!
Foto: mid.ru
Popisek: Ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov

Spojené státy a Ukrajina budou muset dříve či později odpovědět na otázky týkající se vyšetření havárie malajsijského Boeingu 777 nedaleko Doněcka. Prohlásil to ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

"Stále ještě nemáme odpověď na naše otázky. Kde jsou údaje amerických satelitů, které v ten den sledovaly uvedenou oblast? Kde jsou údaje amerických letadel, která letěla nad touto oblastí? Kde jsou výpovědi dispečerů z Dněpropetrovska, kteří řídili tuto část oblohy nad Ukrajinu? Už jsme dávno požádali, aby nám předložili letové záznamy ukrajinských bojových letounů z Ukrajiny, které se nacházejí v této oblasti," řekl Lavrov v rámci pořadu " Večer s Vladimirem Solovjovem "na kanálu" Rusko 1".

"Stále tvrdí, že za vše může Rusko, že na vině jsou povstalci, jen aby zmátli vyšetřování," dodal ministr zahraničí s tím, že si je jist, že se pravda nakonec vyjeví.

Zástupce ukrajinské bezpečnostní služby (SBU) odmítl komentovat návrh ruského vyšetřovacího výboru, aby byl na detektoru lži prověřen vojenský letec Vološin, který se údajně dle ukrajinských vojáků podílel na katastrofě boeingu.

„Podobné informace nekomentujeme,“ řekl zástupce SBU, jak nás informovala stanice Hlas Ruska. Podle TOP informací se ale už ukrajinský prezident Porošenko v telefonickém rozhovoru se svým americkým protějškem přiznal, že civilní letoun sestřelily ukrajinské ozbrojené síly, viz http://tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz/2014/08/porosenko-se-priznal-obamovi-k.html

Takže Ukrajinci a další Evropané mají jednoduchý výběr: "Držet basu" se záludnými, prolhanými vrahy, kteří ekonomicky kolabují, nebo se emancipovat v lidových republikách a na základě ústavní smlouvy schválené plebiscitem vytvořit Federaci svobodných národů, která se bude starat o společnou zahraniční a bezpečnostní politiku. Kdo bude Zlatým slavíkem Federace je celkem jisté, shodují se TOP oslovení muzikologové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Milan Rokytka - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…