Miloslav Bouda: ČT poškodila kandidáty strany Aktiv nezávislých občanů

28.09.2013 19:17

Vystoupení lídra ANEO v Středočeském kraji, pana Stehlíka, v pořadu Interview Daniely Drtinové volby 2013 považuji za velmi nešťastné.

Miloslav Bouda: ČT poškodila kandidáty strany Aktiv nezávislých občanů
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

V tomto pořadu měl původně vystoupit pan Jiří Bezděk, kandidát této strany za Jihomoravský kraj. A on to byl, kdo měl od předsedy strany pana Šnajdra mandát k tomuto vystoupení. Česká televize studio Praha oznámila telefonem panu Bezděkovi v době, kdy už byl na cestě do Prahy, že jeho vystoupení ruší a bude nahrazeno vystoupením pana Stehlíka. S tímto jsme my zplnomocněnci a kandidáti přítomní na schůzce řešící otázky ohledně voleb, nesouhlasili. Veřejnoprávní Televize nemá právo zasahovat do interních záležitostí strany a určovat kdo v jakém pořadu vystoupí. Pan Stehlík i přes náš nesouhlas k natáčení tohoto pořadu odejel. Určitě to je věc morálky jak se který člen a zvláště kandidát chová vůči straně a zda dodrží její usnesení. To se bohužel nestalo, a pan Stehlík navíc v tomto vystoupení víceméně prezentoval převážně svoje zájmy a otázky související s volebním programem šly stranou. A k tomu je přece tento pořad určený, čímž v očích veřejnosti stranu, poškodil. Já osobně bych nikdy nepřistoupil na nahrazení přítomného kandidáta pana Bezděka, připraveného na toto vystoupení, jedině snad z důvodu zdravotní indispozice a taková situace nenastala. Česká televize nám tímto jasně předvedla, že je ve skutečnosti loutkové divadlo kde za provázky tahají lidé nebo skupiny ve prospěch mocenských zájmů. Pro nás občany to je jasný důkaz jaká, že to je ,,Veřejnoprávní televize“. Vím, že pan Stehlík chce očistit svoje jméno od vykonstruovaného obvinění, ale do tohoto pořadu to skutečně nepatřilo. Nyní je snad každému nad slunce jasné pro koho tato televize vyrábí pořady o volbách, a většina daňových poplatníků financujících prostřednictvím koncesionářských poplatků tuto televizi to pociťuje na své vlastní kůži. Pan Bezděk měl prostě smůlu, protože někdo dokáže skvěle tahat za provázky v tom loutkovém divadle zvaném Česká televize.

Miloslav Bouda, kandidát Královéhradeckého kraje strany ANEO do sněmovny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …