Mira Třebická: Uklidím Donaldovi, uklidím Milošovi, neuklidím Slávkovi, uklízí sám

18.11.2016 9:40

Po letošních prezidentských volbách v Americe a před prezidentskými volbami v republice České jsem si založila živnost Trebicka.uklid.lidi, s r. o. Jak Donaldu Trumpovi, tak Miloši Zemanovi nabízím své služby!

Mira Třebická: Uklidím Donaldovi, uklidím Milošovi, neuklidím Slávkovi, uklízí sám
Foto: pixabay.com
Popisek: Úklid - ilustrační foto

V Americe pomohu s uklizením Meryl Streep, Jane Fonda, Roberta De Niro, Lenny Kravitze, Paula Simona, Cher, Barbry Streisand, Whoopi Goldberg, Lady Gaga, Katy Perry, Beyoncé Knowles, Jennifer Lopez a dalších osob, které projevily úmysl se uklidit. Někdo do Ruska, někdo do Itálie, někdo na Jupiter a někdo možná i do Tramtárie. Z hlediska mého nového byznysu pevně doufám, že jejich výroky nebudou na úrovni jednoho nejmenovaného (zatím) prezidentského mluvčího.

V České republice je situace odlišná. Potřeba je uklidit především na Pražském hradě osoby, i když si o to neřekly. Amatéři všech druhů se tam spojili a usilují našemu prezidentovi o znovunezvolení. A ten, jak je vidno, nemá už sílu zatočit s nimi, tak jako zatočil s Miroslavem Šloufem, který ho vytáhl z objetí stromů na Hrad. Jak jinak si vysvětlit tolerování diletantismu nejhrubšího zrna u pánů Ovčáčka a Forejta. Při jejich úklidu jim vystavím tento účet: nekonečné neúspěšné hledání Peroutkova článku, svalování pozdního příjezdu na pohřeb slovenského prezidenta na letecké dispečery a počasí, účast amerického velvyslance na oslavách 28. října na Pražském hradě v neviditelném plášti Harryho Pottera, telefonáty s Jiřím Bradym asi kvůli velikosti bot, Hůlkovo hostování ve Vídeňské státní opeře, neznalost rozdílu mezi vlajkou NATO a OSN, faux pas při návštěvě prezidenta Obamy, kdy hradní protokol nevěděl, že je americký prezident levák a další faux pas při skotáckém vystupování Forejtka vůči prezidentovi Azerbajdžánu, který dokonce kvůli tomu zkrátil svou státní návštěvu. Jediné, co by na účtu nemuselo být je pojem viróza, kterýžto natolik zlidověl v mnoha domácnostech a pracovištích, že jeho vymyšlení je přínosem do českého jazyka. Ovšem lapsusů, kterých se nejbližší prezidentovo okolí dopouští je ještě mnohem mnohem více. Evidentní je, že náš prezident už ztrácí sílu s nimi zatočit a možná kvůli nim už raději kandidovat nebude. Jak jinak si vysvětlit kancléře bez prověrky, ředitele protokolu bez odpovídajícího vzdělání a oblíbeného poradce Martina Nejedlého, který směřuje prezidenta na východ a nikdy jinak. Ještěže, když je nejhůř, dobrou marku zachraňuje Hynek Kmoníček.

Naopak Slávek Sobotka si prý tak nějak uklidí sám. Ze dveří vymetl Diensbiera a Němečka, jak si přál Andrej Babiš, pod koberec zametl Hermana s Ťokem, jak si přáli Bělobrádek s Babišem. A když bude chtít náš pan premiér pokračovat v úklidu, může se zaměřit na ministerstvo obrany, kde sedí ministr Martin Stropnický, velmi unavený z toho, že stále ještě neudal Karlínská kasárna, jejichž prodej před třemi lety zrušil a tím připravil stát o více než půl miliardy.

Pevně doufám, že mi nová úklidová firma dále pokvete, protože osob, jež by bylo potřeba uklidit, je stále ještě dost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…