Miroslav Kulhavý: Kritici prezidenta Zemana si nevidí ani na špičku nosu; pokrytci!

13.01.2017 10:40

Ti, kteří jsou proti Zemanovi, ale byli doposud zdrženliví, se odhalili. Jistě, obecně na první pohled je vinen; tajné zprávy se nezveřejňují (pokud to nebyla připravená návnada při znalosti Zemanova naturelu). Jak je jednoduché si kopnout; avšak ten, kdo není totálně zaujatý a připustí i druhou myšlenku, se musí ptát: co vlastně zveřejnil? Jen to, co všichni, kdož sledují dění v Evropě, znají.

Miroslav Kulhavý: Kritici prezidenta Zemana si nevidí ani na špičku nosu; pokrytci!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

  1. Komu mají sloužit tajné služby? Občanům?
  2. Kdo vystavuje občany svými prohlášeními většímu nebezpečí; Zeman nebo Chovanec?
  3. Jaká je kontrola našich hranic s Německem?

Ti, kteří jsou proti Zemanovi, ale byli doposud zdrženliví, se odhalili. Jistě, obecně na první pohled je vinen; tajné zprávy se nezveřejňují (pokud to nebyla připravená návnada při znalosti Zemanova naturelu). Jak je jednoduché si kopnout; avšak ten, kdo není totálně zaujatý a připustí i druhou myšlenku, se musí ptát: co vlastně zveřejnil? Jen to, co všichni, kdož sledují dění v Evropě, znají. Neměly to být právě tajné služby (od sloužit občanům), které měly příslušnou formou občany informovat?! Kdo víc ohrozil občany: ten, kdo obecně varoval nebo ti, kdož mají občany jako figurky na šachovnici ke svým hrátkám?

Potencionální terorista, mající hnusné úmysly a připravující srabácký čin proti nevěřícím psům, musí zcela jistě předpokládat, že může být sledován. Má své krytí, důvěřuje mu a nějaké obecné prohlášení jej nevyděsí; takových, jako je on, zde může být klidně desítka. Hloupé bláboly o případném narušení sledování jsou velmi pochybné. Pokud přece jen znervosní a začne konat nestandardně, víc na sebe upozorní, urychlený odchod bude také z řady a sousedé budou mít buď obecné avízo od hlavy státu a nebo od našich služeb konkrétní identitu. Obecně lze vyhodnotit: pokud prezidentovo prohlášení zapříčiní odchod muslimského všiváka, je na místě Zemanovi poděkovat.

Pokrytecký postoj pana Chovance je zcela evidentní; na jednu stranu říká, že vše je pod kontrolou (nemám nic hlášeno), ale na druhé straně vyzývá občany k větší obezřetnosti, k pozornosti ke svému okolí, k vynechání své přítomnosti v t.z. měkkých cílech (lidnatá náměstí, prodejní trhy, ale i přeplněné dopravní prostředky - to nevím jak, a pod.), tedy jinými slovy to, co sdělil Zeman.

Když k "nemáme nic hlášeno" přidáme nehlídanou německou hranici, je pokrytecké prohlášení "vše je pod kontrolou" v plné nahotě. V poslední době, při častějším cestování přes vnitřní Prahu, potkávám (a jistě nejsem sám, kdo si všimnul) skupinky mladých mužů arabského vzhledu, kteří evidentně nejsou tradiční turisté. Nejisté chování, každou holku svlékli očima 4x za vteřinu (někdy i s komentářem mezi sebou); nejpravděpodobněji migranti z Německa s luxusními dávkami v kapse při nákupech a možná i dalších aktivitách v lacinějším Česku. Pane Chovanče, jen velký naiva Vám bude věřit, že jsou tyto osoby pod kontrolou.

A je to horší. Nedávno, na konci téměř prázdné nové tramvaje, kde je za posledními dveřmi takový hluchý prostor, seděla osamělá dívka. Přistoupilo šest cizokrajných mladíků, chvíli okouněli a pak, za pozornosti ostatních mladíků, se jeden jal dívku obtěžovat. Napřed slovně a pak jí přejel hřbetem ruky po tváři. Dívka jej lehce přes ruku pleskla a bylo zle; rysy v obličeji ztuhly, vylil se proud nesrozumitelných, ale tónem útočných slov a ....Naštěstí se kousek ode mne zvedl mladík, no mladík - cca 190 cm, široká ramena a ...vecpal se mezi muslimáka a tu holku. Šel jsem solidárně s ním (ač jsou mé fyzické možnosti již poněkud omezené), protože jinak nikde nikdo; chvíli si mlčky zblízka civěli do očí a pak s asi urážlivými kecy vystoupili. Budu si dlouho pamatovat ten vděčný kukuč (se slovy díků) vystrašené dívky. Nicméně mě uklidňuje, že to byli jen kulturní obohacovači německé populace, jako mnozí další (několik set tisíc s odmítnutým azylem), pod osobní kontrolou pana Chovance.

Jednoduché shrnutí: kopáním do Zemana se daleko větší bezpečnostní problém nevyřeší (lidé bez azylu zde nemají co dělat). Kdy přistoupíme ke komplexnější kontrole hranice s Německem; až to u nás taky bouchne?!

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…