Miroslav Kulhavý: Může Evropa se svou demokracií ještě přežít?

11.09.2017 15:14

Něco je špatně; jsou demokratické zásady tak nefunkční, že vedou Evropu do záhuby? Jsou ty zásady, které generace před námi těžce vybojovaly, jen slepá cesta?

Miroslav Kulhavý: Může Evropa se svou demokracií ještě přežít?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Je na pořadu dne hledat „vůdce“, který za nás problémy vyřeší? (Toho samozvaného v sukni u sousedů už máme.) Je Listina základních lidských práv omyl?

Tyto a podobné otázky musí soudného Evropana napadat, když se podívá na současný stav, zvláště na Západ od nás. Je lehce rozpoznatelné, že píši o migraci a o islámu. Nejsem analytik – profesionál, ale sečíst 1 + 1 ještě umím; o ničem jiném to není!

1) Kdo tvrdí, že islám je jen náboženství, buď záměrně lže a nebo o islámu nic neví. I sami muslimové říkají otevřeně, že jejich víra jim organizuje nejen duchovno, ale i každodenní život ve všech směrech, současně i celou společnost a tedy i zahraniční politiku. Neslučitelnost s demokratickými pravidly je zjevná.

2) Největší zmýlená je brát ohled na to, že muslimové mají různé výklady svých uznávaných textů a podle toho se pomyslně dělí na více či méně radikální nebo na více či méně „umírněné“. Neexistuje žádné vodítko jak je rozlišit. Vyznává-li někdo 100% textu je jednoznačně radikál a měl by být v Evropě na Boží stezce, protože žádná smlouva s majoritou nebyla uzavřena. Ti, co vyznávají jen 80% nebo 60 nebo 50 nebo jen 40%, to na čele napsáno nemají a žádné jiné rozlišovací znaky nejsou známy. Když ze všech těchto skupin záměrně vyberu do pomyslné řady cca 1000 muslimů a přivedu pány Rozumky, Kocáby, Schwarzenberky, Dienstbiéry, přidat Šabatovou atd., prostě pražskou kavárnu včetně některých profesorů a jimi zblbnuté studenty a také včetně některých herců, nezapomínaje na Halíka a nikdo, opakuji: NIKDO z nich je nebude umět od sebe rozlišit!!!

3) Obráceně řečeno: tihle vítači VĚDOMĚ chtějí do ČR přitáhnout vrahy a nebo min. zjevně destrukční partu k rozebrání demokracie. Když to víme předem, jaká bude jejich trestní odpovědnost? Uhrají to na nepříčetnost nebo na pomatení smyslů? To by šlo u jednorázového aktu, ale za ty léta zpět a při pohledu na Západ od  nás, může s příchodem muslimských migrantů souhlasit jen hlupák. Ano, i ten, kdo zná Goetheho nazpaměť nebo plně chápe teorii relativity, může být jednostranně zaslepený hlupák, který nechápe širší souvislosti. Vzájemná solidarita, pomoc lidem v nouzi atd., to jsou nezpochybnitelné zásady, přímo esa v rukou kulturního člověka v evropském prostoru; přebije je jen žolík. A tím žolíkem je BEZPEČNOST OBČANŮ a zachování demokratického uspořádání státu.

Ještě více v žalovatelném postavení jsou politici, kteří o tom všem rozhodují. Mají k tomu slušný servis a proto by měli vědět o islámu více než průměrně informovaný občan. V Německu se už lidé pomalu probouzejí a spojují si mrtvé a zraněné nebo znásilněné v ulicích svých měst se záměrně otevřenými hranicemi islámské invazi. Vpuštění těchto lidských zvířátek (nejmírnější název),pro které jídlo a nevázaný sex bylo životní náplní,má svého hlavního viníka, což dokazuje přes tisíc trestních podání na Angelu Merkel. Jen díky poplatným soudům jsou tyto oznámení v šuplíku. Ovšem v případě, že se z Německa nestane islámský stát (pánbů chraň!) a Němci se konečně plnou silou islámu postaví, věřím, že se svazačka z NDR svého soudu dočká.

4) Jedna věc jsou lidé s určitým rozdílným islámským vyznáním, ale druhá, pro rozhodování nejpodstatnější, je otázka platného práva. Evropský soud se vyjádřil odmítavě k právu šária, azyl zařadil mezi nenárokové položky, zcela jistě se ve všech evropských státech nachází zákon, který odmítá náboženský rasizmus, ale u islámu je ticho po pěšině. Přidá-li se k tomu popírání řady zásad z LZPaS, je rozpor s evropským právem naprosto zjevný.

Zavírání očí před jasným zněním zákona, viďte pane ministře Hermane a celá vládo, je jako vhození drahých kovů (demokracie) do kontejneru na směsný odpad. Je pak velmi nejisté, zda se podaří u třídící linky ve spalovně (příští vládě nebo možná až příští generaci) tento vysoce hodnotný materiál zachytit a použít.

5) Je již zcela zjevné, že současná evropská politická garnitura, včetně té naší, není schopna (nebo pro mrzký peníz ochotna) se hrozbě islamizace postavit. Všechny výmluvy, proč to nejde, jsou jen zástěrkou vlastní neschopnosti nebo nenažranosti. Nečinnost z obavy nepokojů a konfliktů je hlava v písku; je to stejné jako když vážně nemocný, z obavy pooperačních bolestí, se neléčí. Buď se rozhodne později a zásah bude rozsáhlejší a nebo v odmítání setrvá a pak…..

Odpověď na otázku z titulku je zřejmá; Evropa může přežít, ale s jinými lidmi v čele, kteří budou konat. A tady je nezastupitelná úloha občanů – voličů. Těm na Západě se výběr zatím moc nepovedl a v Německu je očekávání jen z bláta do louže. Bude mít český volič u volební urny výše uvedené na paměti?

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…