Miroslav Kulhavý: Opoziční trafikanti v Senátu mají vděčný švédský stůl - koronababiš

20.03.2020 9:20

Opozice, po prvotním souhlasu s opatřeními vlády pod heslem „táhneme za jeden provaz“ se lekla, že by se rozplynula jako pára nad hrncem a už vylézá jako krysy z děr a uždibuje z koronavirového jedovatého koláče a podsunuje vládě kulinářské autorství.

Miroslav Kulhavý: Opoziční trafikanti v Senátu mají vděčný švédský stůl - koronababiš
Foto: hns
Popisek: Koronavirus v České republice, ilustrační koláž

Vedle tradičních zarytců v programu antibabiš jako jsou např. Knížák, Halík, zdejší Krystlík, nebo jinde blogeři Šimek, Turner, Bárta a další, je stranická opozice ve varu – tedy spíše si hojně našila (místo roušek) generálské výložky toho po bitvě.

ODS, po dřívější směšné kritice biatlonu bez diváků, zastavení letového provozu s Itálií apod., dnes mává (předseda Fiala) „bojovým plánem“ a chce s Babišem demonstrativně jednat. Ti, kteří vědí o papíru více, říkají – nic převratného. Hezká tvářička v čele Topky (tedy ta rouška jí ničí vizáž, ale umocňuje to, co z ní padá) nezaostávala a naložila vládě, co se jen do ní vešlo. Pravda, některé její názory stojí za zamyšlení, ale když bude mít vedle sebe Kalouska a Schwarzenberga, budou její slova již předem vnímána s despektem.  Jaký je to rozdíl, když se mezi řádky dovídáme, že nový předseda KDU-ČSL Jurečka, se bez okázalosti se svými poznatky  vládě svěřuje a nemusí s tím chodit do médií. Ne že by od Lidovců nezněla mediální zaujatá kritika; pan Bartošek a negace vlády jedno tělo jsou.

Jak lidsky přiznal ministr Vojtěch, taková mimořádná a dříve nepoznaná situace přináší i nechtěné kroky a chyby, ale snaha celé vlády a její úsilí dává naději, že z virové invaze vyjdeme s minimální ztrátou kytiček.

Za výše jmenované bych dal příklad p. Krystlíka, takto evidentně překopávače historických česko – německých vztahů ve prospěch našich sousedů, u Sudet zvláště. Stačí jen pár výroků a někdy jen titulky a je jasno:“Česká státnost selhává“ – Česku vládnou neschopní a nezodpovědní idioti, „V čele českého státu jsou hlupáci“,  „V českém parlamentu sedí hlupáci“ atd. – prostě tu českou kotlinu je potřeba dát pod správu nehlupáků! Jsem jen zvědav, co napíše o spící EU a o Německu zvláště, když po počátečním váhání se v opatřeních proti koronaviru po těch hloupých Češích opičí.

Senátní politické nuly, i ti další za desetinou čárkou se točí nad nedostatkem roušek, ale současný pohled do vlastních řad, míním celou populaci, neudělají. To, že máme mezi sebou debilní zločince – viz případ z uzavřené oblasti na Moravě a nejsou sami, přinutilo vládu vyhlásit povinnost nošení roušek pro všechny. Ano, rouška větším % nechrání před nákazou, ale značnou měrou zabraňuje těm, kteří jsou nakažení a třeba ani o tom neví, v dalším šíření nákazy. Rovněž je dobré zmínit, že k nákaze je potřeba určité množství virové expozice, menší množství onemocnění zpravidla nezpůsobí. A zde právě má rouška oboustranný význam.

Nelze nezmínit konstruktivní přínos senátora Šilara (KDU-ČSL), že premiér je psychopat, nebo P. Růžičky (TOP A STAN) s voláním po vyvození osobní odpovědnosti, či předsedy Vystrčila (ODS), který závistivě vyčítá vládě sebeprezentaci – tedy jako by vláda měla držet ústa a neinformovat. Vyznamenal se i člen sněmovního výboru Válek, když se dožaduje termínu skončení karantény – tedy od doktora fundovaný požadavek.

Tedy shrnuto – jen nenávistné štěky; žádný konstruktivní návrh na zlepšení situace. Co kdyby Senát využil svých prostředků a např. zjistil více o testu na vzorku 320 nakažených ve Wuchanu, které léčili  lékem na běžnou chřipku – ravipiravir a s velmi dobrými výsledky.

Po senátní žalobě na Zemana a dalších podivných aktivitách jsou výroky a  chování opozičních senátorů dle šablony „koronababiš“ už skoro směšné a tím sami vzbuzují u některých občanů (a není jich málo) otázku: „Potřebujeme senát?“ No, jako trafika dobrý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

15:57 Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

Zdá se, že mainstreamové agentury pro výzkum veřejného mínění tvoří nerozbornou jednotu.