Miroslav Kulhavý: Pane Konvičko, proč ničíte protiislámské hnutí?!

05.10.2016 17:37

Loajalita má své meze a už se nedá mlčet. Takto to dopadá, když politický prvňáček si dá neuskutečnitelné cíle (nebo mu je někdo nakukal) a dělá všechno pro to, aby ti, co mu fandili, si poťukali na čelo a šli hledat jinam. To, co musí sluníčka a další odpůrce kritiků islámu hřát u srdce, je rozdrobenost protiislámského hnutí. Martine Konvičko, kam se poděla věcná kritika stále více se rozlézající muslimské nepatřičnosti v Evropě z Vašich dřívějších článků? Solidní argumentace je právě to, co přitáhlo další čtenáře a co rozšiřovalo řady Vašich příznivců.

Miroslav Kulhavý: Pane Konvičko, proč ničíte protiislámské hnutí?!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

Váš dnešní způsob projevu mně připomíná postoje uvadajících rádoby celebrit, směřujících do přístavů nejhrubšího bulváru. Filozofie - blbá reklama, společenské průšvihy atd. jsou taky dobré; hlavně, když se o mně píše – to však do politiky určitě nepatří a žádné plus body to nenažene, spíše odradí. Stále nemohu uvěřit, že je tak rychlá proměna člověka možná; od vypovězení smlouvy s Úsvitem NK se mně na mysl derou vysvětlení o špatném našeptávači a nebo o nátlaku mocných, nedej Bože o penězích. Pokud to bylo jen hodně polechtané vlastní velké ego, je to o to smutnější.

Není tak složité z různých signálů od občanů dedukovat, že většina je proti přijímání migrantů; určitě velké ne je bruselským kvótám a zásadní ne je proto, že jsou to muslimové. Nečiním si nárok na podrobnou analýzu protiislámské scény v kontextu ke krajským a následně k parlamentním volbám. I laikovi je však zřejmé, že původní silná skupina facebookových příznivců IVČRN se rozdělila ke škodě věci. Je však pravdou, že po petici proti přiznání II. stupně registrace ÚMO, kterou podepsalo více než čtvrt miliónu občanů a kterou současný parlament hodil do koše, bude nutné k prosazení postoje vůči muslimům vstoupit na politické kolbiště, neb jinak názor většiny občanů zůstane v šuplíku. Proto vzniklo BPI, i když zlé jazyky budou stále mlít něco o výtahu do politických křesel.

Z dlouhodobě zavedených parlamentních stran je to jen ODS, která s berličkou z muslimské migrace by ráda zase na výsluní. Pan Fiala však velmi průhledně využívá postoj či nepostoj na dané téma ke kritice vlády v čele s ČSSD, ale nic věcného nepřináší. Z dalších, kteří se protiislámskou (někdy jen migrantskou) tématikou zabývají, SPO a SPD se spojují navzájem, aby hranici 5% vůbec přelezli. Další rovnocenné partnery neberou; podporovatele jistě ano. Ti se mohou rekrutovat z okrajových iniciativ,známými více pod jmény jako je Hašková, Černohorský, Bartoš, Vandas a další, ale přímá spolupráce má negaci pod názvem krajní pravice s nacionalistickými až fašizujícími prvky. To je také hlavní důvod, proč BPI s nimi nespolupracovalo.

Z řady veřejných akcí bylo zřejmé, že to BPI se stále sílící účastí příznivců nemělo zapotřebí (viz. nejpočetnější demonstrace 6.2. Na Hradním nám.). I akce zoufalce Cempera, který zablokoval přístupy (možná tisícovku odradil), byla marná. Z nervosních reakcí oponentů bylo znát, že BPI začíná dost vadit. Zbývaly jen účelové komentáře s házením do jednoho pytle s jinými, např. s tvůrci šibenic a pod., což nikdy nebylo BPI vlastní a informovaní to vědí.

A do toho přijde náhle výpověď smlouvy Úsvitu NK, neplatný sněm (peníze z účtu nedosaženy, p. Hample), pak následně Staromák a naposled záchodová Ka´ba; je to jen náhoda? Mnozí se snažili, aby byl Martin Konvička (i s Petrem Hamplem) výraznou tváří protiislámského tažení, ale stačí neuvážený krok neřízené střely (nebo řízené?) a úsilí mnohých je vyhozeno do koše.

Ti, kteří nemají ve zvyku utíkat od rozdělané práce, vytvořili nový spolek BPi - blok proti islamizaci (jinak to nešlo) a v čase do parlamentních voleb (i krajské neztratily svou důležitost, ale z pochopitelných důvodů budou hlavně testem) naplní body původní smlouvy. Ukazuje se, že to byl krok správným směrem a mnozí, kteří se nechali zlákat velikášskou vizí, se od Konvičky vracejí zpět, viz účast na jeho akcích.

Stejně jako v Německu a v dalších záp. zemích, tak i u nás sílí odpor proti muslimské migraci a marné jsou snahy bagatelizovat nebezpečí poukazováním na malý přísun do ČR. Merkel a vedení EU řeší jiné otázky (už je tam mají) než přísluší nám. Naposled tři zadržení Syřané napojení na IS, nic Vám to neříká, p. Sobotko? A Vy jich chcete v nejbližší době vzít k nám 80 (zatím); to chcete, abychom měli stejné bezpečnostní starosti jako Německo?!! A co Vaše prohlášení o nesílící muslimské komunitě; to byl jen předvolební balónek?!!

BPi bude vždy tou rozhodnou silou, která se sice principielně nebrání migraci jako takové, ale která bude všemi demokratickými prostředky bránit přijetí muslimů, ať jsou odkudkoli. Věřím, že v tom směřování voliči pomohou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla