Miroslav Kulhavý: Pojďte si už konečně vyjasnit - je islám ideologie nebo jen náboženství?

09.10.2017 19:45

Rozhodnout tuto otázku a uplatnit výsledek v praxi má zásadní význam pro praktické kroky a náhled na islám v Evropě. Vodítkem nám mohou být islámské státy, m.j. ty, ze kterých muslimové míří do Evropy.

Miroslav Kulhavý: Pojďte si už konečně vyjasnit - je islám ideologie nebo jen náboženství?
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Již od prvního seznámení se se státní strukturou je zřejmé, že islám je přítomen ve všech odvětvích státu. Přidáme-li k tomu základní náboženské texty, jimiž se muslimové řídí, je závěr jasný: jde o svébytnou kulturu, která má zcela jiný základ než ta evropská a nemohou fungovat pod jednou střechou, tedy v Evropě; v demokracii. Dlouholeté zkušenosti s různými pokusy o integraci mají jeden výsledek: nejde to. I ten, kdo se jen blíže seznámí s islámem a zná základy demokracie, nemusí pracovat přímo v terénu a může od stolu vyhodnotit: nejde to dohromady!

Kde je chyba nebo co je to za sílu, která tupě a nebo zištně cpe pouštní písek do soukolí evropského motoru? Co bude následovat? Není moc řešení; buďto bude generální oprava a nebo se motor zastaví. Písku přibude tak, že motor zmizí a zůstane jako artefakt, který MOŽNÁ někdo za tisíc let vykope a bude se divit, proč přestal při své poměrně dobré technické vyspělosti pracovat.

Není divu, že na tuto zjevnou hloupost hraničící až s debilitou, jsou vymýšleny různé konspirační teorie. To, co má historicky potvrzenou zkušenost, to není na konspirační teorii. Je to na fakt, že za vším je nutno  hledat prachy, tedy byznys a případně moc! Tu debilitu bych zatím vynechal. Otázka zní: kdo z takové zločinné zhůvěřilosti má prospěch??

Kolik bylo už napsáno a vysloveno prázdných slov zaštítěných humanitou a lidskými právy včetně svobody vyznání? Ale i zde lze poukázat na základní omyl: islám takové veličiny VŮBEC NEZNÁ!! Slovo tolerance nemají vůbec ve slovníku!

Když se u ovčí farmy objeví na kraji lesa párek vlků požírající slabé kusy lesní zvěře (umírnění požírající slabě hájená demokratická pravidla), je to pro les zpestření (multikulturalismus s vítači v čele),tak ovčáčtí psi stačí (zákony a tradice). Ale když se k páru vlků přidá hladová útočná smečka (2. a 3. generace v počtu 20% nebo 30%? muslimů v majoritě), má ovčí stádo včetně psů (mlčící většina) smůlu a bača od Zelených,Topky a dalších (vítači) jen zírá, neschopen cokoli udělat. Kolik dnes máme takových „bačů“ v politice, od vlády a parlamentu počínaje a neziskovkami  konče?

Zpět k titulku: kdy se dočkáme od vlády, parlamentu, politických stran, právníků, ale i arabistů a muslimů, prostřednictvím veřejnoprávních médií (tu veřejnoPRÁVNOST  bych zdůraznil) diskuse a následně soudních rozhodnutí o tom, zda je islám, tak jak se nám dle litery jeví, nepřijatelnou ideologií a nebo jen náboženstvím, tak jako mnohé jiné a teroristické násilnosti a deklarovaná nenávist je dána jen špatnými výklady Koránu několika agresivních směrů v islámském hnutí? Již několik desetiletí čekáme na odpověď a malé vlaštovky v podobě rozhodnutí evropského soudu pro lidská práva o nepřijatelnosti šárie v Evropě zatím žádnou podstatnou změnu v chování politiků nepřinesly.

Předvolební sliby, někdy až prázdné tlachání o rozlišování islámu a islamismu, nic neřeší.  Je potřeba ještě více krve na dlažbách evropských měst a také v ČR, aby si odpovědní sedli ke kulatému stolu? Kdo z těch současných si připíše další mrtvé na své triko? V Německu je to jasné: ta v čele už má sukni řádně zbrocenou   krví nevinných a ještě je jí to málo. Kdo podobný bude u nás? Zachraňte ho! Jak? Správným výběrem u voleb! Z tohoto pohledu není malých stran; jsou jen návrhy zásadních řešení.

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…