Miroslav Kulhavý: Pokud se pravdivě nepojmenuje zlo, jeho kořeny, nic se nezmění

23.05.2017 11:15

Každý z nás a nejvíce každý politik, pokud má děti, si musí umět představit, že tam na tom koncertu mohly být ty jeho! Ta představa nemůže být o šrámu na čele, ale o tělech roztrhaných na kusy. Protože to je ta hrůzná skutečnost v Manchesteru. A snad s touto představou se může konečně změnit myšlení všech těch „korektních“ výrobců prázdných slov a aktérů prázdných gest při chytání se za ruce.

Miroslav Kulhavý: Pokud se pravdivě nepojmenuje zlo, jeho kořeny, nic se nezmění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

To není urážení pietního projevu solidarity s pozůstalými; každý, jen trochu slušný člověk, musí cítit tu bolest pozůstalých, ale i těch zmrzačených, zraněných. To je o neschopnosti těch, kteří už dávno měli přinutit islámský svět k vyjádření. A určitě nestačí jen to prázdné: odsuzujeme, které možná uslyšíme i od místních muslimů.

Pokud je někdo 20 let vychováván za zvuků všech veršů z Koránu a pak přijde do Evropy, mezi ty nevěřící psy, co se děje v jeho hlavě? A když k tomu přidáme radikální centra kolem mešit, ve kterých nezazní dobrého slova vůči Evropanům, pak si musíme otevřeně a hodně nahlas přiznat: ano, toto je obrázek budoucí Evropy a nikdo nemá zájem tento stav zásadně změnit. Občas to někde bouchne a může být vyhlášen třeba i 150. stupeň ohrožení, zbudou jen oči pro pláč. A samozřejmě nejmenší zájem je od evropských muslimů, protože by si museli přiznat, že středověk do 21. století nepatří!

K čemu jsou nám zákony a evropské deklarace, když není zájem je dodržovat? Rozpor mezi evropským právem a islámskou naukou je zjevný a přesto se korektně mlčí!!! Ta dnešní krev padá na vaše hlavy, pane Dienstbiére, Sobotko, Chovanče, Pelikáne a dalších, včetně všech Halíků, Šabatových a hlavně na hlavy evropských politiků v čele Angelou Merkel. Hloupý je zvednutý prst proti nám, kdo tento stav kritizujeme; nic nerozdmycháváme, jen se snažíme současný stav pojmenovat.

A aby bylo zcela jasno: nejdříve je zde středověký text a pak teprve se k němu dostávají nově zrození lidé. Ten nově zrozený človíček je roven všem na svět přicházejícím a všichni jsou na počátku svého bytí nepopsaným čistým listem papíru. A pak se na něj začne zapisovat; někdy dobré, ale jindy taky to zlé; v našem případě středověké čmáraniny. Tedy chceme-li něco řešit, je na prvním místě právě ten středověký text a až v druhém pořadí jsou jeho nositelé.

Do Evropy přicházejí muslimové z celého světa a každý má v baťůžku ten svůj islám. Tedy otázka: může být v Evropě praktikován ten stejný islám, jaký je v Pákistánu, v Afghánistánu, ale i v Africe nebo na Středním východě?!! To je otázka především pro evropské muslimy a samozřejmě také pro politiky. Byznys, neschopnost, ale strach odpověď stále odkládá; nevím, na co evropští muslimové čekají, protože až se zvedne všeobecná nevole proti středověkým praktikám, nebude důvod rozlišovat, protože jste to sami neudělali; zůstali jste na stejné lodi, která možná plula úspěšně ve středověkých vodách, ale v 21. stol. v Evropě žádné flikování zastaralého děravého dna nepomůže; je nutná generální oprava a nebo loď odtáhnout pryč z evropského přístavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…