Miroslav Kulhavý: S tím vyhrožováním jste to přehnal, pane Hateme Berrezougo

21.10.2017 18:20

Hned v úvodu musím předeslat, že jsem se s panem Hatemem osobně setkal a vím, že je to slušný člověk. Jeho snaha o reformní výklad Koránu dle originálu bez „učených“ následných posunů významu některých veršů, je jistě bohulibá, ale je to sisyfovská práce bez záruky, zda bude vůbec přijata.

Miroslav Kulhavý: S tím vyhrožováním jste to přehnal, pane Hateme Berrezougo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlitební koberce

Kdo si přečte jeho řadu dřívějších článků, kde se obrací do vlastních řad, musí se mnou souhlasit: je jak čtyřlístek v jeteli a ještě sklízí od svých minimálně nevraživost, ne-li cos horšího. Jenže on nemluví za české muslimy; Za ÚMO slyšíme p. Alrawiho, Sáňku, Shehadeho,za jiné p. Abáse, popřípadě p. Abdouniho a další. Vezme-li v úvahu jejich kontakty na SA, není divu, že jim p. Hatem leží v žaludku. A je zřejmé, že právě tito nebudou na snahu p. Hatema reflektovat.

Pan Hatem ve své posledním kontroverzním článku na blogu iDnes reagoval na požadavky některých politických stran v předvolebních kláních, kde vícekrát zazněl požadavek na zákaz islámu. Při pohledu do západních zemí, kde demokratická pravidla a tradice, ve snaze o porozumění, ustupují před stále agresivnějšími požadavky tamních muslimů, jsou návrhy postavit islám mimo zákon minimálně pochopitelné. Nebudu zde komentovat všechna tvrzení v článku p. Hatema, ale opakované hrozby náboženskou válkou nelze nechat bez povšimnutí. Tedy:

1) Citace: „Je až alarmující, že si většina lidí neuvědomuje, do čeho jde, jakmile by byl zákaz islámu politicky uskutečněn. Už jednou byla vaše kotlina první jiskrou třicet let trvající náboženské války, která uvrhla Evropu do chaosu.“

Náboženská válka se vedla i jinde; přes celý Balkán až branám Vídně r.1683. Pozůstatky tohoto muslimského ataku vidíme dodnes v Bulharsku, Albánii, Bosně, Makedonii, Rumunsku, Slovinsku, ve sporném Kosovu a dalších. Kosovo je černou kaňkou evropské demokracie a velkým vítězstvím ozbrojených muslimských partyzánů v podobě UČK.

2) Citace: “…podíl odpovědnosti za vznik tohoto problému, kterým je emigrační krize. Ze strany západních vlád jej vidím od koloniálních dob, příval migrantů do Evropy k její rekonstrukci, segregace do ghett, špatná či neexistující skutečná integrační politika a neustálé zásahy do islámských zemí.

Ano, některé zásahy byly neadekvátní; např. pomoc napadenému Kuvajtu byla na místě, ale druhá válka v Iráku byla špatně. Ale v Egyptě nebo v Alžírsku probíhalo „arabské jaro“ bez zásahu západního světa a tamní umírnění si zvolili Muslimské bratrstvo do čela. Když někdo vzpomíná koloniální dobu, patří k tomu to, co tomu předcházelo a o čem se skoro vůbec nemluví; totiž mnohaleté muslimské pirátství, jemuž padlo za oběť kolem miliónu bílých otroků a stovky lodí i s nákladem a posádkou, především anglických, v Gibraltarské úžině.

3) Citace: Většina mých blogů pojednávala o identifikaci nekompatibilních prvků v našich kulturách, o nutnosti sebereflexe ze strany muslimů a o nutnosti hledání cesty k nápravě a nalezení efektivnějších integračních procesů. Problém je v tom, že buď je to, co píšu, špatně pochopeno mnohými muslimy, kteří si odmítají přiznat téměř cokoliv bez ochoty k hledání kompromisů, anebo nemuslimské strany zneužívají mé blogy k odůvodnění svých obav a popíraní vlastního podílu viny na celé situaci, vlastních dějin i současnosti.

A tady je základní problém aktuálního řešení. Jistě správná činnost p. Berrezougy směrem do vlastních řad, ale naděje, že bude v dohledné době pochopen, je mizivá. Západní země a preventivně i ČR musí hledat rychlejší cesty, aby demokracie a vůbec evropské hodnoty nezmizely ve stupňujících se muslimských požadavcích a při překotném zvyšování jejich počtu. Žádné ponížené žadonění o dialog u kulatého stolu se nesetká s očekávaným výsledkem směřujícím ne ke kompromisům (to už je prohra), ale ke 100% naplnění evropského práva. Hrozba postavení islámu mimo zákon by mohla být tím impulsem, aby se ledy hnuly a muslimové se ke stolu dostavili. A ne jen dostavili, ale měli zpracovaný návrh deklarace, která by umožňovala osvědčit legitimnost islámu v Evropě.

Ano, bylo jistě správné, vyhodnotit podíl nevynucených kroků euro-atlantské civilizace směrem k islámským zemím, motivovaných ekonomicko-mocenskými zájmy, ale to by byla řeč převážně o USA. I jejich nestandardní „přátelství“ s Tureckem a hlavně se Saudskou Arábií by určitě nebylo kladně hodnoceno. Je však nepopiratelné, že při hodnocení doby nedávno minulé, jsou u drtivé většiny válek na Středním a Blízkém východě roznětkou muslimské rozpory, často za saudské peníze. Pokud se historicky rozhlédneme po Evropě, nacházíme vedle již zmíněných muslimských pirátů pozůstatky osmanských výbojů, kteří rovněž praktikovali hnusné krádeže dětí, které přetvořily v zabíjecí roboty: Janičáry. Ale i z nedávné historie by genocida Arménů neměla upadnout v zapomnění, stejně tak islámská divize sloužící pod Hitlerem.

4) Citace: Podívejte se, existují dvě cesty, buď každý přijímá svůj podíl odpovědnosti za vznik tohoto problému, kterým je emigrační krize. Ze strany západních vlád jej vidím od koloniálních dob, příval migrantů do Evropy k její rekonstrukci, segregace do ghett, špatná či neexistující skutečná integrační politika a neustálé zásahy do islámských zemí.

Obé bylo špatně; trh s bílými otroky prodávaných až do Arábie i kolonie, ale taková zvěrstva, které lidské zrůdy praktikovaly na otrocích z celé pobřežní Evropy, se nedají ničím vyvážit. Další nezmíněný fakt je populační exploze v Africe, která také bývá skrytým důvodem k různým ozbrojeným třenicím. Není přece možné, aby Evropa musela přijímat nadprodukci z nezodpovědných her lásky (převážně muslimských) Afričanů!

5) Citace: „Běžný“ Čech by řekl: „ale my jsme nikoho nekolonizovali!“ Je to sice pravda, ale teď máte v úmyslu zvolit si někoho, kdo chce zakázat světové náboženství na nejvyšší úrovni vlády, ve státu, jenž je součástí Evropské Unie, ve které je počet muslimu dvakrát vyšší než vaše republika.

Počty nerozhodují, zásadní je znění zákona proti rozbředlosti islámského hnutí, kdy nejlepší argument při různosti směrů v islámu je – to ne my, to oni! Žádný muslim nemá na čele napsáno, co vyznává; nebo máte pane Hateme nějaký rozpoznávací šém?

6) Citace: Ze strany muslimů zásadní problémy vidím v nerespektování odlišnosti místních kultur a prosazování nekompatibilní tradice, které de facto nemají ani opodstatnění v Koránu. Ano, je pravda, že jestli muslimové chápou i Korán špatně, není to vaše vina. Aspoň muslimové mohli využívat prostor svobody v Evropě, aby pracovali na skutečné reformě, ale oni tuto šanci téměř nevyužívají a ještě do toho zasahuje Saudská Arábie, které vaši politici s prominutím lezou do zadku.

Tu Saudskou Arábii i ty politiky mohu podepsat!

7) Citace: Nicméně snaha jít proti vlastnímu právnímu systému a dělat plošné zákazy, které budou zahrnovat všechny muslimy, kteří jsou nekonfliktní, bude se problém mnohonásobně zhoršovat, a to je to, čemu se snažím zabránit.

Náš právní systém nezná jen svobodu vyznání, ale také její omezení:zák.č.3/2002 sb. § 5 Neexistuje-li jiný popis islámské víry než ten který máme k dispozici, je zákaz nenávistného (vůči nevěřícím) a nábožensky rasistického hnutí (židé) na místě. U jiných stačí nášivky na oblečení a je to na pokutu, neb propagují zakázané hnutí. Proč je to u islámu jinak?!

8) Citace: Stále máte k dispozici legální nástroje a právní systém, které situaci v Evropě mohou zastavit a vylepšit. Je třeba přísná identifikace konkrétní bodů v náboženské praxi, které jsou nekompatibilní s evropským životem a jejich nulovou toleranci, zastavení zásahů islámských ortodoxních zemí do evropského dění a postavení muslimy před jedinou možnost, a tou je respektování platných zákonů pro všechny, vedoucí ke zdravému soužití. Ještě situace není tak vyhrocená a dá se řešit v rámci zákona.

To bych všemi čtyřmi uvítal, ale jak jsem výše vyjádřil pochybnost, zda vůbec a také v jakém čase se po dialogu rozpory vyjasní, jsem hodně skeptický. A hlavně: problém se musí řešit hned a kompromis je zase jen ustupování. Až bude situace „vyhrocená“, je pozdě! Problémy s muslimskými komunitami na Západě nám budiž výstrahou.

9) Citace: Nebo se nabízí druhá cesta, a to je plošný zákaz islámu. Pak je potřeba, aby zastánci takového radikálního kroku odpověděli na následující otázky. Co budete dělat s muslimy, “deislamizovat” je? Pronásledovat jejich víru? Zřídíte jim koncentráky? Nebo je všechny vystěhujete? Dobře, předpokládejme, že vystěhujete muslimy z Evropy. Zaručíte pak, že vaše vlády už nikdy nebudou zasahovat do islámských zemí a budeme mít jednou provždy klid? Nikdo kvůli surovinám nebude pokračovat v prosazování systémů, které jsou nekompatibilní s našimi systémy? Budete schopní toto prosazovat? Protože takový politik musí jít proti bankovním a zbrojním kartelům, zvlášť když má v programu zákaz lichvy.

Víru nelze zakázat, ale spolky a strany ano. Rovněž tak i veřejnou propagaci. Žádného pronásledování nebude třeba, ani koncentráků; jen bude vyžadováno 100% dodržování zákonů. Jen na okraj: zbrojní a bankovní kartely čile obchodují s SA a nezasahují do jejího systému. Myslím, že se muslimové budou stěhovat sami; alespoň někteří. Ropa je neštěstím islámských států; bez ní by byly sice na mizině, ale bez ní by šli lidsky dopředu. Ovšem byznys je byznys, rádi ji budou prodávat.

10) Citace: Pokud doopravdy věříte, že takový program je uskutečnitelný, tak se rád vrátím do islámské země a budu pracovat na tamní reformě,…

Kde p. Hateme? Do které země? Která bude přístupná Vás podpořit nebo alespoň tolerovat? V rodném Tunisku je dost neklid, Arabie nepřipadá v úvahu, nejlidnatější Indonésii už okupuje SA svou výukou radikálních imámů, ještě tak ta Malaisie, ale i tam už se cpe se svými petrodolary SA. Věřím, že Vy se vyznáte lépe, ale moc na výběr nemáte. Nesvědčí to o něčem?

11) Citace: Pokud vnitřně sami víte, že je tohle nesmysl, hlavně když někdo s prominutím pravděpodobně trpí nízkým sebevědomím a neví, jak se má zviditelnit mezi velkými světovými hráči, tak také víte, že by takovým krokem, který by se realizoval na politické úrovni, udělal z České republiky skutečný a reálný cíl mezinárodního terorismu. A možná že je to nakonec to, co se snaží nezodpovědní populisté vyvolávat. Útoky nepřijdou ze zoufalé místní komunity, ale od dobře vycvičených vojáků…

Ale to se podívejme; jen dáváme vedle sebe islám a naše zákony a tak jako u jiných hnutí nebo stran, které dle litery nevyhovují, dojde ke zrušení; a nebylo by to poprvé. Za vyžadování zákonnosti máme být cílem terorismu?!! Nepřiznáte si, že je to s tím islámem hodně špatné?! A je už hodně za hranou, když nám podsouváte případný úmysl, že chceme teroristický akt vyvolat!!! M.j. proč je ta místní komunita zoufalá?

12) Citace: Stejně jako vy máte předsudky vůči islámu a muslimům, oni také mají předsudky vůči všemu západnímu, ale pořád věříme tvrzením od Američanů a Izraelců, že nebojují proti islámu jako víře a všem muslimům, ale jenom proti malé části zfanatizované muslimské mládeže a jejich ideologům, kteří nepředstavují islám.

A co je zfanatizovalo? Že by k tomu stačily verše Koránu? Ten hodný kluk, co i tašku pomohl starším, slušně pozdravil, byl jen na dva měsíce v Arábii a pak ve své rodné Francii vraždil! To, co se snažíte vytvořit, pane Hateme, o to už se v minulosti někteří pokusili (reforma) a nikdy neuspěli. Je jiná doba a třeba narazíte na chápavější lidi, ale čekat, až se Vám to podaří, by mohla být prodleva smrtelná.

13) Citace: Teď zpět k předvolební situaci v ČR. Až se stane zákaz islámu a zákaz práva muslimů na své vyznání skutečností, a ještě k tomu taková vláda nebude schopna prosazovat nezásah skutečných evropských a západních mocností do islámských zemí, tak z hlediska islámu půjde o právní důvod k vypovězení mírových smluv a vyhlášení globální války, jakmile budete příkladem hodný k následování a další populisté budou prosazovat stejné zákony na západním kontinentu.

Tady už to je silná káva. Nevím, o jakých mírových smlouvách píšete a na základě čeho a kdo by vyhlašoval globální válku? Nebo tím chcete potvrdit, že dle islámského rozdělování povahy určitého území je Evropa považována muslimy za území války? Muslimské země činí příkoří křesťanům, kde se dá, ale Evropa, když by jen uplatnila své zákony, což už mělo být dávno, má být vina? Zkuste v nějaké i přívětivější zemi chtít postavit křesťanský kostel; zato v Evropě rostou mešity jak houby po dešti! Slabé Evropě už se dostává od muslimů takových požadavků – Oslo, Marseille a další, mají být prohlášeny za muslimská města včetně změny legislativy- že okamžité vyhoštění měla být ta nejmírnější reakce. Umíte si představit takový křesťanský požadavek v kterékoli islámské zemi?!

14) Citace: Ještě k tomu budou mít důvod se vrátit ke skutečnému džihádu a ne k jeho pokřivené formě, praktikované pár vyšinutými lidmi, jejichž praktiky jsou za každou cenu spojovány s islámem a všemi muslimy.

Návrat k pravému džihádu; a je to tady. Tedy verš z Koránu je určující pro povinnost vzít si zpět území, odkud byli muslimové vyhnáni? Tak ona je Evropa už muslimská?! Nepřehnal jste to?!

15) Citace: Teď jste v právu, a proto jsem psal svoje blogy. To, co dělají muslimové v Evropě, není správné, ale jakmile bude globální válka proti islámu a všem muslimům bez rozdílu, tak v právu už nebudete a Bůh s námi všemi. A to je ten hlavní důvod, proč píšu. Snažím se zabránit nejhoršímu, ale pokud se nejhorší má stát, a lidi se budou zabíjet vzájemně…

Evropané uplatněním svých demokratických zákonů, kde svoboda vyznání na venek není bezbřehá, má vyvolat vzájemně zabíjet? Není to opět za hranou? Je jistě špatně, když se někdo snaží určovat, jaký má být v islámských zemích společenský řád (kritika perzekuce jiných náboženství nebo flagrantní porušování lidských práv – když už může Saud předsedat komisi pro lidská práva při OSN – je však zcela oprávněná), ale stejně tak je nemístná nevole kohokoli k tomu, když se začne v Evropě DŮSLEDNĚ vynucovat právo a odmítat potlačování evropských tradic a zvyklostí. TO PŘECE NENÍ VYHLÁŠENÍ GLOBÁLNÍ VÁLKY VŠEM MUSLIMŮM!!

16) Citace:…možná jim jednou dojde, že ta cesta tudy nevede a jako po každé válce, se udělají nové dohody… Možná po velkém krveprolití konečně dospějeme ke vhodnému politickému systému pro fungování už globalizovaného světa. De facto ještě nikdy v dějinách lidstva neexistoval mírový přechod do nového systému, v našem případě mezinárodního.

Tedy bez války a velkého krveprolití to nepůjde a nové dohody…s islámem v čele? Pokud by mělo jít o náboženskou válku, tak ta měla být už dávno před arabským jarem. Chcete spočítat ztráty jinověrců a nevěřících, tedy mrtvé a vyhnané v islámských zemích? A to některé rody byly na místě dříve než Mohamed přišel na svět! (např. Jezídé, křesťané atd.)

Ano, Evropa se jich moc nezastala, protože vyměnila duchovní hodnoty včetně národní hrdosti, náboženské pospolitosti, ale i třeba cílené výchovy k rodičovství, za KONZUMNÍ SPOLEČNOST BEZ PUDU SEBEZÁCHOVY s upřednostněním hromadění majetku a tvrdě na to doplácí. To však neznamená, že jiná, nekompatibilní kultura má zelenou!!!

Takový článek bych očekával od absolventa některé islámské univerzity; nejlépe z SA, ale ne od Vás, pane Hateme. Vezměte v potaz chování všech silnějších komunit na Západě a v severských zemích, přidejte k tomu zvyšující se počty muslimů, kteří v Evropě nenaleznou váš výklad Koránu, ale expandující wahhábistický islám ze SA do celého světa včetně Evropy… a musíte uznat, že se NĚCO musí stát. Jinak evropská kultura a i společenský řád zajde na neschopnost.

Do vlastních řad jde můj zvednutý prst, který reprezentuje snahu vybudit celospolečenskou diskusi, tedy to, co se Vám a ani mně do článku nemůže vejít a co se píše spíše ve zkratce. Překvapil jste, pane Hateme, ale myslím si, že při případném osobním setkání se dají některé věci vyjasnit a doplnit.

Žádní lidé nejsou od narození předem špatní (nesouhlasím s výrokem, že se všichni rodíme jako muslimové); špatnými se mohou stát výchovou v rodině, vlivem společnosti, ve které žijí, a nebo později přijatým světonázorem, ideologií, která je v rozporu s lidskou přirozeností a perspektivou pokračování lidského rodu. A je lhostejno, zda se špatnosti hlásají v Asii, v Evropě nebo v Americe; důležité je, je správně pojmenovat a činit patřičné kroky k nápravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …