Miroslav Kulhavý: Senátorka Horská vyzvedává zbytečnou a špinavou práci senátu

17.02.2019 22:24

V rozhovoru zde na PL z 16.2.2019 místopředsedkyně senátu Miluše Horská obhajovala účelnost připravované žaloby na prezidenta Miloše Zemana s tím, že i když je velmi pravděpodobné, že žaloba přes obě komory neprojde, má svůj význam, jako projev nesouhlasu s prezidentovým počínáním. Současně vyzvedávala slovenského prezidenta Andreje Kisku jako vzor dobrého politika a diplomata, který společnost spojuje.

Miroslav Kulhavý: Senátorka Horská vyzvedává zbytečnou a špinavou práci senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně Miluše Horská

Nedivím se, že paní Horské Kiska tak imponuje; jsou na stejné vítací lodi a je jen otázkou, zda jí také neradí přední evropský škůdce jako Kiskovi – Georg Soros. Pravda, snaží se na Slovensku promlouvat ke všem politickým uskupením (zdánlivě spojuje), ale příhodnější bude hodnocení Roberta Fica: prázdná bublina.

Složení senátu stále více dává najevo, že si žádá velký úklid – výměnu a paní Horská je toho dokladem. Doufám, že u příštích voleb na to budou voliči pamatovat. A ten, jehož jméno se s malým el při Valentýnu bohatě skloňovalo, takto Václav LÁSKA, by paní senátorce mohl dělat taxikáře bez návratu. Když nemají nic jiného na práci než psát zbytečné pamflety, z lůna stejně zbytečného uskupení Senátor 21, tak jen posilují hlasy o zrušení senátu jako takového. A madam Horská se známkou 5 mínus se o to zasluhuje velkou měrou. Kam vedlo 100% směřování na Západ dnes vidí i pouhý laik: montovna, kolonie. A to chce dávat jako protiváhu při kritice, že Zeman táhne ČR na východ, což jen blábol.

Až bude senát alespoň uvažovat o zásadních třech bodech, proč byl Zeman zvolen a ne jen trapně omílat slovíčka populismus, xenofobie, nevzdělanci, lůza apod., bude na politickém kolbišti jasněji. Za nějakou debilní žalobu jen schovávají svou neschopnost se na něčem rozumném se dohodnout.  Zeman:
1. V rámci Evropy co nejvýhodnější hospodářská spolupráce  NÁRODNÍCH STÁTŮ a ne diktát nevolené komise směřující k vizi jednoho Evropského státu (bohužel i chalífátu).
2. Migrace ano, ale ne těch, kteří jsou zatížení protiústavní nezákonnou ideologií, mající vizi islámské Evropy! Západ má k tomu řádně nakročeno.
3. Malý stát s otevřenou ekonomikou se značnou závislostí na zahraničním obchodu musí směřovat obchodní aktivity do všech světových stran.

Ke třetímu bodu se nabízí jasná poznámka: jak velké objemy obchodů mají západní státy včetně USA se sankciovaným Ruskem?! Jaké sankce byly vyhlášeny směrem k Saudské Arábii?! Jak silně se připomínají islámským státům lidská práva, tedy alespoň na úrovni stále omílané Číny? Nejpříhodnější hodnocení – pokrytectví velkého rozsahu!!

K tomu hodnocení se hodí poznámka lehce mimo téma. Prezident Trump vyzval západní spojence, aby si převzali 800 džihádistů z ISIL, které při bojích Američané zajistili s tím, že když tak neučiní, tak je propustí a je nasnadě, že potáhnou do Evropy. Vydírání, super pokrytectví, zlá vůle a mnohá další názvosloví se hodí k takovému prohlášení. Ten, kdo nejvíce rozvrtal arabské státy, ten, kdo značnou měrou vznikající ISIL vyzbrojil, ten, kdo má v oblasti „spřátelené“ zlobivé hráče Turecko a SA, bude Evropě vyhrožovat tím nehorším lidským odpadem?! Máme to „spojence“; nicméně reagovat mohla EU již dříve, když Trump v předvolební rétorice, ale i po zvolení prohlašuje: americké zájmy na 1. místě!!! Proti tomu by mělo stát: evropské zájmy na prvním místě a sankce vůči Rusku, které byly poplatné americkým zájmům, zrušit. Nejsem pro vytváření nějakého nepřátelství, ale není možné, aby Američan nadělal svičík a Evropa to má jít na povel hned uklízet.

Málo vážená paní Horská, lidé nejsou blbci a vidí, že už od nezvolení vaší spící panny v r. 2013 je vaše zaujatost vůči Zemanovi stálou mantrou (a ne jen ta vaše z KDU ale i dalších přísedících u stolků v pražské kavárně) a nějakou přiblblou žalobou jejich pohled nezměníte. Ano, Zeman dělá chyby, viz. např. poznámka v Rusku k Putinovi o novinářích, ale ta zásadní stanoviska ke směřování ČR jsou vysoce převažující. Ten, kdo rozděluje společnost, jste právě Vy a vám podobní; t j. z řad přisluhujícím velkohubému Bruselu, pohrobků p. Drahoše a dalších vítačů islámských vetřelců.

Demokrat, paní Horská, uzná v plné šíři vítěze svobodných voleb, ale to slovo je Vám a dalším hudrounům, naprosto cizí. Vyjádření k žalobě podobající se zlostnému dítěti, které dupe nožičkou, Vás usvědčuje. Složte mandát a dejte příležitost jinému, kterému demokracie není neznámá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…