Miroslav Kulhavý: Výzva firmě Asekol

02.05.2020 13:21

Červené kontejnery na elektroodpad zná téměř každý občan a pana Krásu, předsedu Národní rady osob se zdravotním postižením ČR, jehož foto je umístěno ze strany na zmíněném kontejneru, asi také. To foto signalizuje, že část zisku Asekolu je věnována právě zdravotně postiženým (za uplynulá období počítáno již v milionech), což je jistě velmi bohulibé konání.

Miroslav Kulhavý: Výzva firmě Asekol
Foto: Archiv MK
Popisek: Vykrádání kontejneru na elektroodpad

Jeden takový kontejner mám před domem a osobně mohu dosvědčit, že se najdou lidské hyeny, které obsah pravidelně vykrádají! To nejsou zpravidla bezdomovci; pěšky i na kolech, zpravidla v pozdních nočních hodinách, navštěvují všechny kontejnery v oblasti a se svou výbavou (silná svítilna, tyč s háčkem a nezbytná taška nebo batoh) ty nejcennější kusy vykrádají.

Na stránkách Asekolu v rubrice „Naše úspěchy“, kde m.j. zmiňují i firemní průnik do zahraničí, je uveden počet – 3600 kontejnérů a přípis, že jsou odolné proti převrácení a opatřeny VHOZEM, ZAMEZUJÍCÍM VYKRADENÍ. Mohu odpovědně oponovat – není to pravda! Jak zestoje, tak i do půl těla vevnitř, a dokonce ti štíhlejší se tam nasoukají celí!

Jediným řešením by byla jiná úprava vhazovacího otvoru. Jistě, to by nebylo zadarmo, ale pokud by úprava zafungovala a udržela uvnitř ty nejcennější kousky, část nákladů by byla vykryta tím, že v budoucích letech by byl generován vyšší zisk. Zabránění vykrádání by rovněž přitáhlo zpět některé nespokojené občany, kteří, než aby odkládané věci věnovali vykrádajícím lidským hyenám, odhodí je do směsného odpadu; již jsem takové kusy při vynášení koše viděl.

Ano, najít funkční řešení – co nejlacinější a proveditelné – nebude jednoduché, a proto VYZÝVÁM ODPOVĚDNÉ V ASEKOLU k vypsání a rozeslání poptávky jak na návrh technického řešení, tak i na ty, kteří by uměli vítězný návrh uskutečnit. Nebylo by zcela od věci na takovou zakázku vypsat veřejnou sbírku, na jejíž propagaci by se mohli podílet i ti, kterých se to vzdáleně týká – zdravotně postižení.

P.S.
Pokud by byl můj návrh nerealizovatelný, vede jediná cesta přes policii s možností kamerového sledování (někde jsou) a vyhlášením přísnějšího posuzování takového přestupku; třeba by pár takto vyřešených krádeží a jejich zveřejnění v médiích lidské hyeny odradilo od trestuhodného konání. Nebylo by motivačně od věci, kdyby část z případných pokut byla směřována na příslušnou služebnu jako investice k vylepšení pracovního prostředí.

Zasláno: Asekol
               policejní ředitelství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…