Miroslav Macek: A bude vám konečně vsjo jásno

28.11.2018 9:45

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: A bude vám konečně vsjo jásno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

K událostem v Kerčském průlivu se již vyjádřili Karas a Fiala, na ČT 24 do problému opřel Romancov a možná příjde i Fištejn. Poté něco sesmolí Pehe a natvrdlým to posléze shrne pochodující Nora.
A bude vám konečně vsjo jásno.
O co skutečně jde:
Ukrajina již v září t. r. (i když to později odvolala) zvažovala odstoupení od ukrajinsko – ruské dohody z roku 2003. Tím pádem by se Azovské moře stalo mezinárodními vodami a výsostné vody obou států by zasahovaly pouze 12 námořních mil od pobřeží, takže v Azovském moři by pak mohly legálně působit lodě NATO. Což je samozřejmě něco, s čím Rusko nikdy nemůže a nebude souhlasit. (Představte si něco obdobného u břehů USA, ti starší si vzpomenou na „karibskou krizi“.) Celý problém v oblasti se tedy dá označit tak, že Rusko chce z Azovského moře udělat „ruské jezero“, Ukrajina naopak mezinárodní vody zpřístupnit i lodím NATO.
Načasování je pak poplatné prezidentským volbám na Ukrajině, v nichž Porošenko stoprocentně prohraje a pokud neuprchne ze země, nová garnitura bude mít velkou chuť jej odsoudit, zavřít a svést na ně všechny nemalé problémy (másla na hlavě má nadbytek). Proto ta snaha vyvolat konflikt, který by volby v horším případě odložil, v lepším pak odsunul na neurčito. Na což mu ovšem Západ neskočí, byť slovně bude dělat hlasité „bububu“, ba možná i nějaké ty neúčinné sankce přitvrdí.

***

A pak, že Krym není ruský!? Vždyť je součástí Moskvy!
Andrej Babiš 18. 11.: Ona je Ukrajinka a seznámili se na Krymu, má rodinu v Krivém Rogu.
Andrej Babiš 21. 11.: Šli jednou do Moskvy, tady potkal jednu slečnu, která byla z Krymu, která pracovala na Krymu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Feng Piao: Absurdní „teorie čínského vývozu nadbytečných kapacit"

15:10 Feng Piao: Absurdní „teorie čínského vývozu nadbytečných kapacit"

V poslední době jednotliví evropští a američtí politici a think-tanky pokračují v humbuku nad témate…