Miroslav Macek: A voliči to žerou a žerou...

08.11.2016 9:51

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: A voliči to žerou a žerou...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziere chce vracet migranty do Afriky ještě před tím, než se jim podaří přes Středozemní moře dosáhnout evropských břehů.
Když jsme to mnozí navrhovali hned na začátku krize, byli jsme rasisté, xenofobové, nehumánní čecháčkové…

***

Zajímavá informace ke kauze H - System:
Zabavené pozemky v Lichocevsi byly správci majetku prodány v roce 2002 za 17 milionů korun. O šest let později zaplatila developerská společnost jen za třetinu těchto pozemků 400 milionů korun.
Neměl by tady jít sedět ještě někdo jiný?

***

Když nastoupil americký prezident Barack Obama do prezidentského úřadu, byl státní dluh USA na úrovni 10,63 bilionu USD. Aktuálně k 31. srpnu 2016 je už tento dluh 19,51 bilionu dolarů. A očekává se, že ke konci Obamova prezidentského období bude blízko 20 bilionům USD.
Tento strmý růst způsobil, že se za posledních necelých 8 let americký státní dluh téměř zdvojnásobil. Ve vztahu k národní ekonomice, podle hodnocení MFF, představuje státní dluh USA 107,5% HDP.

***

Jiří Brančík v rozhovoru pro Parlamentní listy:
Kdybychom se věnovali tomu, čemu máme, budoval by se jasný postoj k bezpečnosti státu v souvislosti s migrací, nedocházelo by k bujení byrokracie a likvidaci malých podnikatelů, stát by rozhodoval o věcech důležitých, a ne o tom, zda smím jít pracovat ve státní svátek, nesnažil by se vybrat co nejvíce na daních, aby ještě větší díl vyházel na udržení zbytečného aparátu, věnoval by se podpoře poctivé práce, a ne úsilí o efektivní čerpání dotací, řekl by mnoha lidem neziskově přinášejícím takzvané dobro, ať si hledají smysluplnou práci. Nebudu pokračovat dál, každý si jistě přidá další důležité věci.

***

Čtenář glos Z. K. mi napsal:
Myslel jsem, že špatně slyším, když jsem v nedělních OVM slyšel vyjádření Bohuslava Sobotky, že vůbec nechápe proč vláda v roce 2003 uzavřela smlouvu se soukromou firmou Viktoriagruppe na uskladnění státních hmotných rezerv, tedy nafty. Jen pro připomenutí Bohušovi, který má krátkou paměť: tenkrát té vládě velel Vlaďa Špidlů a jakýsik Bohuš Sobotků byl ministrem financí. Že se kurňa neozval už tehdy? A voliči to žerou a žerou...

***

Češi jsou smějící se bestie:
Daniel Herman, ministr pro landsmanschaft a dalajlámu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka