Miroslav Macek: Bělobrádkovo dlouho očekávané šílenství konečně propuklo

12.04.2018 8:17

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Bělobrádkovo dlouho očekávané šílenství konečně propuklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pozoruji-li americkou hysterii kolem používání – zneužívání dat z facebooku, nemohu se zbavit jednoho jediného silného dojmu: jde jen a jedině o záminku, aby politikové mohli „regulovat“ sociální sítě k obrazu svému. Je to prostě atak, který bylo možné očekávat, neboť ničeho se vládcové historicky více neobávají, než možnosti nekontrolovaného domlouvání se nevolníků…

***

Bělobrádkovo dlouho očekávané šílenství konečně propuklo. Navrhl totiž, ať vládne šest demokratických stran a ANO je toleruje. To po čtyřech letech, co dělal Sobotkovi a Babišovi křoví ve vládě, Babiše nezná?
A mimochodem: jsou-li SPD a komunisté strany nedemokratické, jak to, že se smějí účastnit voleb?

***

Tomáš Haas:
Pochybuji, že někdo z těch, kdo odsuzují "ruské odmítání vyšetření plynového incidentu v Sýrii" viděl text obou návrhů a průběh diskuze v Radě bezpečnosti (informace je dostupná na stránkách Rady).
Proč Rusko vetovalo rezoluci, kterou navrhly USA?
Americký draft "plně podporuje nález OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons - Organizace pro zákaz chemických zbraní)".
OPCW není orgánem OSN, je dobrovolnou mezinárodní organizací.
A tato organizace označila plynový útok na civilní obyvatelstvo za spáchaný Asadovýn režimem. Nikdo zatím nepodal důkaz ani k tomu, že nějaký útok byl spáchán, ani k tomu, o jaký plyn mělo jít, ani důkaz, že zodpovědnost za takový útok, pokud k němu opravdu došlo, nese Syrská vláda. To, že se k němu připojila WHO, není důkaz, WHO se stejně jako USA opírá o zprávu OPCW. Navíc OPCW označuje viníka, což není její úlohou.
Americký návrh rezoluce tedy předjímá výsledek vyšetřování a bez důkazu odsuzuje viníka - Syrii.
Ruský návrh žádá, aby incident byl vyšetřen nezávislou mezinárodní expertní komisí v souladu s pro tento účel schválenou procedurou podle Smlouvy o zákazu chemických zbraní.
Český tisk situaci prezentuje jako ruské veto vyšetřování, neobtěžuje se vysvětlit příčinu ruského veta a zamlčuje americké veto ruského návrhu.

***

Módním způsobem hygieny je hodit špínu na někoho jiného.

***

Od dnešního odpoledne by měla být u všech renomovaných knihkupců k dostání moje nová kniha „3 x na horké stopě“ – soubor lehce parodických detektivních povídek, z nichž každá je napsaná jiným stylem žánru. Chcete-li se pobavit, neváhejte!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…