Miroslav Macek: ČSSD, vědoma si toho, že na sliby voličům chybějí peníze, plánuje zvýšení daní

19.01.2015 14:03

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: ČSSD, vědoma si toho, že na sliby voličům chybějí peníze, plánuje zvýšení daní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"Stovky miliard leží na tých ministěrstvech, stačí jich jen zvednút", prohlásil nepříliš dávno ministr financí Andrej Babiš. Zdá se, že se pro ně ještě nezohnul, neboť koaliční ČSSD, vědoma si toho, že na sliby voličům chybějí peníze, plánuje zvýšení daní firmám.

V pátek potvrdil vedoucí pardubické redakce Českého rozhlasu, že otázka na prezidenta Zemana nezněla, "Jak vnímáte soužití postižených a zdravých dětí?", nýbrž: "Jaký je váš názor na případné rušení všech praktických a speciálních škol?" Což media dokonale zazdila…

V Drážďanech policie zakázala protiislámskou demonstraci, neboť prý jednomu z organizátorů hrozí islamisté zavražděním. Neuvěřitelné…

Zpráva:

Telekomunikační společnost České radiokomunikace utrpěla v minulém účetním roce rekordní ztrátu 1,46 miliardy korun. Jak vyplývá z výroční zprávy, významně se na ní podepsaly vysoko úročené půjčky od mateřské společnosti - australské finanční skupiny Macquarie Group.

Macquarie Group poskytla Českým radiokomunikacím v lednu 2011 úvěr 4,6 miliardy korun úročený sazbou deset procent. Další půjčku 39 milionů eur pak firma od mateřské skupiny obdržela loni. Úroková sazba je dokonce ještě vyšší, 12 procent. Oba úvěry jsou přitom splatné na požádání.

Dodávám:

Neříká se tomu tunelování?

Profesor Petr Vopěnka:

Předválečná středoevropská pedagogika, vedená pedagogikou německou, byla zaměřena na střední a horní vrstvu mládeže, co se intelektu týče. Tak tomu bylo i u nás do roku 1948. Tehdy se ale poměrně rychle prosadil směr zaměřený na střední a dolní vrstvu. Tak je tomu dodnes a tento směr se pozvolna prosazuje v celé Evropě. Pedagogika táhnoucí střední vrstvu nahoru byla nahrazena pedagogikou strhávající střední vrstvu dolů. Předválečné středoevropské školství bylo tvrdé a někdy až nespravedlivě kruté. Avšak na druhé straně byla tehdejší střední Evropa nejvzdělanější částí světa. A byli to odchovanci tehdejších škol německého typu, kteří povznesli Ameriku na její dnešní výši.

Čtenář glos K. Ch. mi napsal:

Jen poznámka k vyjádření M.Šichtařové : E. Zamrazilová byla jedna ze tří, kteří hlasovali proti oslabení koruny (kromě ní zřejmě i Janáček a Řežábek), ale byli přehlasováni "mladými puškami". Sice to nebylo oznámeno oficiálně, ale stačí se podívat, kdo oslabení obhajoval a kdo z plna hrdla mlčel. Její vyjádření je tedy třeba číst jako: "Možná jsou dost fanatičtí, aby oslabovali dále". To asi ví i M.Šichtařová, jen to naplno neřekla.

Pavel Hasenkopf:

Měl bych takový bezva nápad pro všechny zastánce inkluzivního vzdělávání (tj. že mentálně postižené děti se mají vzdělávat s normálními a pomocné školy se mají zrušit):

Zrušme třídy! Tím nelobbuji za beztřídní společnost, ale za zrušení prvních až osmých tříd: Vždyť proč by se sedmileté děti nemohly učit v jedné třídě s patnáctiletými? Rozdělovat žáky podle věku je přece diskriminace!

A taky bych stanovil povinnou délku dožití, to taky není fér, že někdo se dožije stovky a někdo jen padesátky.

Reformy.cz:

Švýcarsko, věrno svému staletí se táhnoucímu odkazu ekonomické nezávislosti, se zachovalo podle svého zdravého instinktu a vymanilo se z monetární žumpy, na kterou se přeměnila eurozóna. Tím, že se Švýcarská národní banka (SNB) v roce 2011 rozhodla zavést ukotvení na euro, tato země de facto vstoupila do této měnové unie. V důsledku toho se frank potopil spolu s eurem a rozvaha SNB se nafoukla jak balón. Aby tuhle úroveň SNB udržela, musela každý rok nakupovat eura v hodnotě 10 000 $ na každého jednotlivého švýcarského občana! A to jsou ohromné částky i pro bohatou zemi. Franky používané k nákupu eur se vybíraly ze švýcarské ekonomiky, kterou tak SNB v podstatě vyžírala. Tím sice SNB svého cíle vytváření slabého franku dosahovala, avšak její cíl, protisknout se tiskem peněz k prosperitě, se jevil jako čím dále prchavější. Tato politika totiž byla odsouzená ke zkáze od samého počátku, neboť pokud by pokračovala, pak by se rozvaha SNB nafoukla až za hranici krachu.

SNB pod hrozbou plnocenného evropského QE (tisku peněz), kdy by musela nakupovat ještě ohromnější množství eur, tedy už neměla jinou volbu, než ukotvení na euro zrušit.

Laďa Větvička:

Co je na tom kura tak komplikovaneho? Svoboda slova buď je, anebo neni. Pokud je, tak je absolutni, Pokud si nemožete robit srandu z hytlera, stalina, čaučeska, havla, papeža, žyda, muslima, křesťana, černocha, bělocha, žluťocha, komunyzmu, nacyzmu, islamizmu nebo čehokoliv jineho, za co by vas zrovna mohli zavřet...pak svoboda slova neni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…