Miroslav Macek: Do těžkých časů nevcházíme, ty vytvořili konkrétní politici svými konkrétními činy

16.11.2015 11:21

Pondělní glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Do těžkých časů nevcházíme, ty vytvořili konkrétní politici svými konkrétními činy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jen tak mimochodem se dozvídáme z Radiožurnálu, že v Bruselu existuje problémová okrajová čtvrt (jedna z mnoha v Belgii), níž žije asi 1/3 cizinců a kde se zásluhou tvrdé práce policie, církví a dobrovolných organizací daří mařit připravované útoky.
Samozřejmě, že v Radiožurnálu je v těchto dnech slovo muslim tabu.
Tentokrát se to holt ani zásluhou tvrdé práce nepodařilo…
Tak tomu říkám povzbudivá zpráva! A bruselští potentáti kníkají a žvaní…

***

Hrubě nesouhlasím s prezidentem Zemanem, že „vcházíme do těžkých časů“, a to ne z toho důvodu, že byl vždy mizerný prognostik.
Do těžkých časů nevcházíme, ty vytvořili konkrétní politici svými konkrétními činy a jejich konkrétní podporovatelé a hlásné trouby.

***

Jan Jandourek k událostem v Paříži napsal na svobodném foru.cz napsal článek s titulkem „Po Paříži: Fašouni teď ožijí a normální člověk bude těžce dýchat.
Napsal jsem mu do komentářů: Ne, normálním lidem se bude těžce dýchat, neboť budou mít stažená hrdla z toho, kam jste to letitou obhajobou multikulti společnosti a ukřičením každého, kdo měl jiný názor než vy, přivedli!

***

Každá společnost, která se uzavře novým impulzům, novým idejím, myšlenkám, postupům a technologiím (a lhostejno, zda přicházejí zvenčí nebo zevnitř), dříve nebo později zdegeneruje a posléze zanikne. Příkladů starých říší, kdysi na vrcholu, v nichž se postupem času uzákonil „jediný správný názor“ a jiné názory se různou měrou represe trestaly, aby poté tyto říše v bolestech zanikly, máme více než dosti.
To ovšem vůbec a pranic neznamená, že společnost by měla být otevřena i fyzickým nositelům výše zmíněných nových impulzů, idejí, myšlenek, postupů a technologií. Neboť hrozí velké nebezpečí, že spolu s těmi pro stávající společnost pozitivními, obohacujícími, povznášejícími, dorazí i ty negativní, škodlivé a ničící, které nakonec společnost rozvrátí a zahubí.
Proto je třeba velmi pečlivě rozlišovat mezi těmito dvěma přístupy, což se dnes (zvláště na mediálním poli) neděje a za jediný způsob „multikulturního obohacení“ se vydává způsob druhý.
Také strašení stárnutím evropské populace a proto nezbytností přílivu imigrantů, je liché. Po celou dobu existence lidstva se zvyšovalo množství lidí, které dokáže jedinec ve specializované a dobře řízené společnosti uživit, a to na stále vyšší a vyšší úrovni. Přísunem levné pracovní síly naopak klesá tlak na zvyšování produktivity, a tedy potřeby méně lidí na stejný výsledek.
Pokud chcete jmenovat jediný validní důvod, proč zde tedy chcete mít fyzicky setrvale imigranty s jinou mentalitou a kulturou, sem s ním!

***

Teroristické útoky v Paříži komentoval v ČT Zdeněk Velíšek, který k nám před pár dny promlouval z obrazovky a káral nás, že jsme xenofobové. Někteří lidé jsou holt nepoučitelní…

***

Marine Le Pen vyslovila jasný a konkrétní „návod k použití“:
Islámský fundamentalismus musí být zničen. Francie musí zakázat islámské organizace, zavřít radikální mešity a vyhostit cizince, kteří káží na našem území nenávist, stejně jako nelegální přistěhovalce, jež tam nemají co dělat. Pokud jde o členy těchto islámských hnutí dvojího občanství, je nezbytné zbavit je státní příslušnosti a zakázat jim vstup na naše území.

***

Myslitel Andrej Babiš 14. 11. 2015:
"Je neuvěřitelné, že osm lidí může spáchat takový teroristický čin, přitom tady nebyl žádný důvod. V případě na Charlie Hebdo byly karikatury, tady nebylo nic..."
No comment, ale takhle hloupý snad přece jen být nemůže…

***

Tomáš Haas:
„Znovu jsme byli svědky ohavného pokusu o terorizování nevinných civilistů,“ uvedl Obama ...
Byl to jen pokus. Teroristé zavraždili více než 140 lidí.

***
Kolik mrtvých by Obama potřeboval, aby to považoval ne pouze za "pokus", ale za opravdový dokonaný teroristický útok?

***

Ladislav Větvička:
Volá cyp z Praglu: "Pane Větvičko, můžeme s vámi udělat rozhovor?" "No když chcete..." "Vy jste v podstatě předpověděl útoky ve Francii, jak jste to mohl vědět?" "Ja jsem nic nevěděl, jen umim matematyku a vim co vznikne, když se da dokupy 1+1, ale to ví 95% národa, já jsem to jen dal dříve na papír. Teda na blog." "Kdo si myslíte, že je za útoky zodpovědný?" "No to je jednoduché. Zodpovědní jsou všichni multikulturní kolaboranti, u nás představovaní třeba Schwarzenbergem, Bělobrádkem, Dienstbierem. Zodpovědné jsou otevřeně kolaborující strany, třeba TOP09, jejíž poslanci podporují imigraci mloků, nebo KDU - ČSL, která vždycky kolaborovala s každým. A zodpovědni jsou mediální zmrdi ve všech českych mediich, keři davají dnes a denně přednost výplatě, aby zaplatili hypotéku, a nezajímá je budoucnost země ani jejich děcek." ...na druhé straně se rozhostilo ticho... rozhovor skončil.

***

Důchodci od Nového roku dostanou přidáno a ministr financí Babiš k tomu prohlásil, že na to peníze najde. Tak pozor! Protože odjinud, než z vašich kapes je vzít nemůže…

***

Velvyslankyně EU v Namibii (!) Jana Hybášková:
Obdivuji Angelu Merkelovou. Za problémy v Německu může její vyčerpanost.
Dodávám: A pak se divte, v jakém stavu je EU, když zaměstnává takové myslitelky…

***

Martin Přikryl, zakladatel spolku Podhradí, vyzývá v Reflexu občany, aby se zamysleli nad vhodnými kandidáty pro příští prezidentskou volbu a mj. praví:
Češi mají rádi spravedlnost, nebo to o sobě alespoň tvrdí. I když je jasné, že hodně lidí si plete spravedlnost s rovnostářstvím.
Dodávám:
Kouzelný způsob, jak pár slovy vyslovit kategorické tvrzení, ihned je zpochybnit a vzápětí v podstatě popřít!

***

Na facebooku o moderátorkách České televize:
Jsou nevzdělaní, většinou mají vadu řeči, nepříjemně ječivé hlasy, ale jsou“ vytuněné“ a asi si je někdo "vybírá".

***

Opsáno z facebooku:
Ačkoli vědci významně pokročili ve výzkumu lidského genomu, důvod existence Jiřího Dienstbiera se zatím nepodařilo objasnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…